Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!

Пловдивският апелативен съд потвърди окончателно мярка "подписка"
3 окт 2017 17:30,
69
Мъжът, разстрелял сина си: Разбрах, че за него съм само банкомат!
Снимка: "Монитор"

Пловдивският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд-Пловдив, с което бе наложена мярка за неотклонение "подписка", спрямо Костадин Пелтеков, обвинен в убийството на сина си. Това съобщиха от Съдебната палата и поясниха, че магистратите не са уважили искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата

Спрямо Костадин е повдигнато обвинение за това, че на 23 септември в землището на Куклен, местността Сай дере, умишлено е умъртвил рождения си син Стоян Пелтеков.

На съдебното заседание са представени доказателства за отличните характеристични данни на обвиняемия, както и за грижите, които е полагал заедно със съпругата си за лечение на сина им Стоян Пелтеков от наркозависимост в продължение на повече от десет години.

Социалните служби са поверили на Костадин и съпругата му за отглеждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за срок от две години.

В последната си дума пред съда обвиняемият разказа за ужаса и ежедневния тормоз, на който сина му е подлагал години наред цялото семейство и поиска да му бъде даден шанс да отгледа детенцето на сина му.

"Разбрах, че за него съм никой. Че вижда в мен само банкомат. И нещо се скъса в мен. Почувствах напрежение и целият свят избухна. Много съм уморен", заяви в последните си думи 69-годишният Костадин Пелтеков.

Младият мъж е бил наркоман от 15-годишна възраст, когато започнал първо с марихуана, след което минал на хероин. Бил е на метадонова програма, лежал е и в затвора. Близо 20 години той тормозел възрастните си родители за пари, които харчел отново за дрога. Родило му се и дете, което било болно от Хепатит С и за което се грижели отново Костадин и съпругата му, пише "Монитор".

На 23 септември отношенията ескалирали. Бащата Костадин, който е бивш военен, не издържал и с два изстрела – в сърцето и в главата, убил сина си.

По-рано сутринта Костадин, който живеел в кв. "Кючук Париж", излязъл пред блока си, защото имал планове да се качи на вилата си в Куклен. На пейка пред блока видял сина си, който бил в рани и със скъсан крачол на панталона. По ръката на 35-годишния хероиново зависим мъж се виждали следи от убожданията. Той отново поискал пари от баща си, но Костадин му казал да се качи в апартамента при майка му и като се върне от вилата, ще говорят. Стоян поискал да отиде с него до Куклен и бащата се съгласил.

Горе на вилата двамата седнали в една от стаите, за да си поговорят. Стоян отново започнал да иска пари и двамата се скарали. Пистолетът бил на масата помежду им.

"Не ми е добре, ще се самоубия", казал на сина си Костадин. Точно тогава разбрал, че за сина му е никой и той вижда в него само банкомат.

Синът заплашил баща си, че ако не му даде пари, ще го унищожи. Тогава възрастният човек грабнал пистолета и стрелял един път. За втория изстрел в главата Костадин обяснява, че ръката му е трепнала и затова е стрелял още един път.

"Вторият изстрел беше неволен", обясни пред съда Костадин.

Показанията му доведоха до сълзи в очите на жена му Радост. Пред съдия Веселин Ганев той поиска да остане на свобода, защото няма кой да се грижи за 7-месечното му внуче и не иска то да отиде в приемно семейство.

Навремето Костадин претърпял страшна трагедия. При катастрофа загинали първата му жена с едната от двете им дъщери. Военният се оженил повторно и втората му жена осиновила осиротялата дъщеря и му родила сина Стоян.

Бебето, за което сега се грижели Костадин и жена му, било на наркомана Стоян, обясни в съда обвиняемият. Срещу него са повдигнати и обвинения за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и за повече боеприпаси от разрешеното.

Прокурорът Димитър Ангелов настоя за по-тежка мярка за неотклонение от "подписка", с каквото определение излезе окръжният съд, а адвокатът на Костадин – Евдокия Кемалова, поиска потвърждаването й. Съдебният състав в крайна сметка реши Костадин Пелтеков да остане на свобода с мярката "подписка".

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
58
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Тъй ,тъй ...браво на човека . Даже още по рано е трябвало да я свърши тая работа . Интересно само майката на детето къде е ? За нея нищо не се споменава ?
1
7
 
93
 
! Отговори
Тялото преди 6 години
Достоен човек. Търпял е, търпял и като е видял че няма смисъл е приключил всичко при това със стил.Поклон!