Ръст на туристи по морето. Но къде са българите?

Едно време на Черно море сме оздравявали, днес се разболяваме
10 окт 2017 11:30,
83

Който и министър на туризма да дойде, ако повтаря същия алгоритъм на управление, резултатът ще е същият. Всяка година ще отчита ръст на доходи, на туристи, но на кого му пука, след като веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия и всички в семейството да се разболеете? Това попита пред Bulgaria ON AIR журналистът Нора Стоичкова.

Заедно с Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма коментираха поисканата от Асоциация на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) оставка на министъра на туризма Николина Ангелова.

Пред журналисти вчера министърът отговори, че не вижда причина да напуска поста си заради АБТТА и заяви, че продължава напред с диалог.

Константин Занков посочи, че очакванията за Министерството на туризма са били големи, но не се сбъднаха изцяло.

Нора Стоичкова обаче възмутено коментира "лицето" на родното Черноморие днес: "Навремето ходихме на море, за да оздравеем, за да изкараме зимата без да се разболяваме. Сега всички българи избягаха по чуждите плажове, защото по нашите и децата ни дори се разболяват! Не може първите 200 лв., които дадеш за почивка да са в аптеката."

Според журналиста, докато управляващите не се погрижат бреговете да се очистят, водата също, докато не направят една здравословна среда, който и министър да дойде, той просто ще отчита статистически данни, които няма реално да казват дали средата се е подобрила.

Стоичкова изрази съмнение и в статистиката, която Министерството на туризма изнася за ръст на туристите, като попита "български ли?"

"Чуждите туристи са от 70 и няколко годишните до 20 и няколко годишните хора, като вторите вдигат цялото Черноморие на главата си. Това, което искам да чуя от министъра е как ще върне българите от гръцкото и другите чужди морета обратно", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ръстчерно моретуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
sashkodg преди 6 години
До АнонименНе можем да сравняваме легловата база сега и тогава.В момента хората и хотелите по нашето черноморие са повече от капацитета на плажната ивица.Тогава може би не е имало пречествателни станции и "изхвъленото" в морето е било в различно съотношение с водата.Сега има пречиствателни станции,но от скоро.Може и да стане малко по-чиста водата,но навалицата и шумотевицата по курортите ни ще се увеличават правопропорционално на полузаконното или незаконно презастрояване.Люлин на квадрат.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви кажа ли къде са българите. Политици и бизнесмени дето дерат кожите на останалите българи обикалят света и най-скъпите и тузарски бази по света ,защото ние останалите им позволяваме да ни одират живи а останалите ,които нямат пари да свържат двата края едва мърдат и не им идва и на ум за море....
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами цената не е толкова важна, зависи кой как разбира почивката!Няма как да ме върнат по претъпканите курорти, мръсно море, чалга, храна с изключително ниско качество и намусен, преуморен персонал!Но си има туристи, на които им харесва, нека ходят, въпрос на вкус, а слава Богу и на свободен избор!
35
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време когато Стоичкова е ходила на бг черноморието, фекалните води директно се изливаха в морето, ама не на някой хотел, а на целите курорти и градчета, тогава обаче било здравословно. Сега когато има пречиствателни станции, вече е лошо и нездравословно. Интересно как тя както и доста от списващите тук възмутени, не ходели на нашето черноморие, но прекрасно са запознати с всичко случващо се там. Бг простотията е безкрайна, това нито един министър или правителство не могат да променят.
34
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я па тая нора стоичкова-децата и се разболяли ! Айде бе? - Сигурно некой папастракис и дава безплатно да спи в бунгалцето му та да плюе по Бг и да хвали гърция .Тази година бяхме в Приморско и Златни пясъци - беше Перфектно ! О,Силистар ,Иракли,Бегликтаж,нос Калиакра -Красоти!!!
33
4
 
8
 
! Отговори
бум та прас преди 6 години
Ангелкова халюцинира!
32
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Именно Ангелкова! Къде са българите на Черноморието, освен живеещите там?! От 10 г. не съм го виждала! Благодарение на близостта ми до Беломорието, все пак успявам да видя море!
31
8
 
34
 
! Отговори
Pepe преди 6 години
До АнонименЧовек ако иска и с 1000лв може да си изкара чудесно в Гърция, разбира се колкото повече толкова повече.Нещо друго в полза на Южните съседи: Където и да отидеш собствениците (в 100% от случаите бачкат повече или поне наравно с персонала. Тукашните пишмaн хотелиери дават по 500лв на хората, драпат си по цял ден м-дете и карат бентли. Накрая недоволни ЧАСТНИЦИТЕ, че държавата не им помагала!!!Много много объркана работа.
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно те подкрепям, 21! Много хора смятат че е уместно/градивно постоянно да се самообиждаш- себе си и родината си, за да си придадеш добавена стойност. Нямат пари за нормална почивка на юг, отиват извън сезона, снимат се и се постват, обиждат всички които ходят на Черно море и се чувстват прекрасно:)
29
2
 
11
 
! Отговори
служител преди 6 години
Отделно има практиката заплатите да се плащат накравя на сезона и то само, ако си бил много послушен през цялото време. Бачкаш по 12 часа на ден 7 дни в седмицата за 1000лв чисто - под масата разбира се. И когато от 2-3 месеца не си взимал заплата и не знаеш дали изобщо ще си вземеш заплатата, няма как да обслужваш клиентите с усмивка. Особено тия с по 150лв нощувка и циганчене за 50 стотинки
28
4
 
10
 
! Отговори
Старата школа преди 6 години
Имам възможност и от години ходя през юни в Турция и през септември в Гърция. При всички положения "цена-качество" Турция е на първо място. Тази година за ол инклузив 14 дни в 4* хотел за 2 души платихме 1260 лева. Това е път, пиене и ядене на корем, страхотен хотел и т.н. Тази година в Гърция чувствително са вдигнали цените. Та се замислям дали догодина да се ходя само в Турция и през есента.
27
9
 
10
 
! Отговори
турист преди 6 години
Какви са тези суми дето ги разправяте. Аз от 8 години почивам в Гърция. Тази година 2ма възрасти и едно дете за 6 нощувки на Тасос общо сме похарчили 800 евро, а всяка вечер бяхме по таверните.
26
7
 
14
 
! Отговори
служител преди 6 години
Като ученик - 2010-2011 работех по морето (Елените). Мога да ви кажа, че инструкциите са българските туристи да се гонят - не дават бакшиш, всичко им се струва скъпо, с много претенции са, не харчат пари за глезотии. Не знам защо сега търсят български туристи :D Повярвайте ми - като не ходите на море в България правите услуга на хотелиерите.
25
0
 
5
 
! Отговори
sunsvqt преди 6 години
българите не са туристи а националисти
24
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
през август до кавала 1000 евро само за хотел без закуска и се започвамежду 40 и 50 евро обяд или вечеря за 3 вьзрастни и две деца само бьлгари и румьнци чистоприятно няма *** сега е по евтино
23
9
 
34
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Нашите курорти не са по-мръсни от тези в Гърция---------------------------------------------------------------Вие нормален ли сте? Разликата е безмерна. В полза на Гърция и Турция.Нашите курорти са мръсни, скъпи, морето е фекално.Какви комплекси ви гонят!?Може да сме всякакви българите, но не сме балами. Да плащаме за мръсно и скъпо, за да "купуваме българското".
22
4
 
8
 
! Отговори
kiro преди 6 години
"Замислих се и аз за Гърция ама с 1000 лева/толкова мога да отделя за пет шест дни / двама възрастни идете на 5 колко и къде ад идем не знам!?"Ние ходим края на Май в Гърция обикновено (рядко в Турция). Двама възрастни с 3 деца (до 12 години) ал инклусив може да се намери до 1500лв за всички за 7 дни. Вода кристално чиста, не е толкова топла водата, но няма комари и няма тълпи от народ.Изкарваме чудесно.Търсете, офертите извън сезона (Юни-Август) са много добри.Черно море - никога.
21
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната тема по която българина демонстрира колосалните си комплекси. Българите ходели в Гърция, защото там е всичко е супер, а в България всичко е лошо и за това идват кои, само чужденци!? Срам за България е наличието на подобен джурналист като Нора Стоичкова - не може да се нарича журанилистика разпространяване на клишета, слухове и легенди! Нашите курорти не са по-мръсни от тези в Гърция, тук става въпрос единствено за манталитета на българина, че в България всичко е по-по-най лошо.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите понеже умират от глад ходят в Гърция защото там дават всичко без пари.Ходят да се наядат хората, не , че нещо........Иначе навремето в морето имаше мазут от нефтохима, сега има други работи, но пък намаляват заради пречиствателните станции, които се направиха.Има ефект.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българките ги клатят чужденците с повечко парички.