Ръст на туристи по морето. Но къде са българите?

Едно време на Черно море сме оздравявали, днес се разболяваме
10 окт 2017 11:30,
83

Който и министър на туризма да дойде, ако повтаря същия алгоритъм на управление, резултатът ще е същият. Всяка година ще отчита ръст на доходи, на туристи, но на кого му пука, след като веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия и всички в семейството да се разболеете? Това попита пред Bulgaria ON AIR журналистът Нора Стоичкова.

Заедно с Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма коментираха поисканата от Асоциация на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) оставка на министъра на туризма Николина Ангелова.

Пред журналисти вчера министърът отговори, че не вижда причина да напуска поста си заради АБТТА и заяви, че продължава напред с диалог.

Константин Занков посочи, че очакванията за Министерството на туризма са били големи, но не се сбъднаха изцяло.

Нора Стоичкова обаче възмутено коментира "лицето" на родното Черноморие днес: "Навремето ходихме на море, за да оздравеем, за да изкараме зимата без да се разболяваме. Сега всички българи избягаха по чуждите плажове, защото по нашите и децата ни дори се разболяват! Не може първите 200 лв., които дадеш за почивка да са в аптеката."

Според журналиста, докато управляващите не се погрижат бреговете да се очистят, водата също, докато не направят една здравословна среда, който и министър да дойде, той просто ще отчита статистически данни, които няма реално да казват дали средата се е подобрила.

Стоичкова изрази съмнение и в статистиката, която Министерството на туризма изнася за ръст на туристите, като попита "български ли?"

"Чуждите туристи са от 70 и няколко годишните до 20 и няколко годишните хора, като вторите вдигат цялото Черноморие на главата си. Това, което искам да чуя от министъра е как ще върне българите от гръцкото и другите чужди морета обратно", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: ръстчерно моретуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
fakt преди 6 години
koi kadeto iska tam da xodi,predi xodixme na 4erno more poradi pre4inata 4e nqma6e koi da te pysne,na taq jyrnalistka mai i lipsvat godiniki,dori i tq xodi po 4yjdite moreta
77
0
 
5
 
! Отговори
97526 ;) преди 6 години
До до коментиращите 76 - никой не плюе по Родината, хората не са доволни от търгашите по морето - ден година храни, един балък ще прецакаме, друг ще дойде после ... и т.н. Как да избера българското като то не избира мен?
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично мнение. Две Бг почивки. Нищо лошо за мястата в което се бяхме настанили. От години си ходим на Лозенец. Перфектната къща и перфекните домакини. Мнооого голям минус. Погнусена бях от откровено просташките и откровено анатомочните текстове на гостуващите млади хора, забавляващи се истерично и водейки некво шоУ от близкия навес. То това не беше и кафе. Две гръцки почивки... Пак добри домакини, ама не ми се налагаше да обяснявам що е к.р, ц.ц., п.т.ка..
75
7
 
5
 
! Отговори
до коментиращите преди 6 години
Ауу,ама в гърция ли ходите? на запад значи ?в чужбина? Ей да ви завиди човек ! уважавали ги гърците Ха Ха Ха ! -добре ,че не знаете гръцки - за 27г още не можете да избиете сИлските комплекси , бе мишунгери яжте гироса сух ,но не плюйте по Родината!
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72 - От 2 годишно до 17 годишен, със семсйтвото ми сме обиколили почти цялата страна, почти 4 пъти. Простоне ми е интересно вече ...
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До maxobgОт 18 годишен съм в чужбина. Бях на почивка с приятелли си от Швеция. След като се настанихме, бяхме в ресторанта на хотел, за да хапнем. Аниматорите се забавлявах с нас и другите чужденци. Всички се усмихваха и бяха много учтиви. Тогава аз казах нещо на български. Промени им се коренно отношението. Единия ме попита, да не съм се изгубил. Собственият ми сънародник ме третираше като куче, защото си мислеше, "че бегетата бакшиши, не дават". Ем за това няма да има нашенци ...
72
2
 
18
 
! Отговори
maxobg преди 6 години
Българите сме чужбина, щото там ни уважават като туристи. Тук по някаква причина големите хотели ни третират като навлеци" !!!! и при Тато си беше така ,само дето не можеше да отидем в Гърция !!! и тогава се връщахме болни в къщи ,ама хорската памет е къса!!!
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Бих предпочел аз също да си оставям парите у нас, но за парите си не получавам адекватното отсреща. Мръсотията, пренаселеността и шума е отделно. Дори не мога да каже, че е и по евтино у нас! Тази година бях с приятелско семейство, пътуващо за първи път в Гърция на море. Питат ме вече догодина пак ли сме там!
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, смляхте се да я хвалите тая Гърция----------------------------------------------------------Чак пък да хвалят. Хората казват че морето е чисто и за парите си получаваш качествена услуга. Щом предпочитате да давате на български тарикати, никой не ви убеждава да не го правите. Личен избор.
69
7
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Тази година реших да отида до нашето Черноморие ,не бях ходил 3 години и си тръгнах на 3 ден от морето .Сервирането и храната под всякаква критика в "ресторантите",НА ПЛАЖА ОТ КАПАНЧЕТА се носят моряшки викове под звуците на чалга изпълнителите , на плажа младежи до 20 г "разговаряха" на 70-80степен на децибалите .Водата беше чиста и топла ,но много народ .
68
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, смляхте се да я хвалите тая Гърция, ве. Някаква неописуема гордост лъха от това, че ходите на море "в чужбината". Аз пък съм от простите, неуки бедняци, дето си ходят на море в България. И, не ми се струва чак толкова зле. Може да е по-добре, но предпочитам да си дам малкото пари на българския тарикат, отколкото на гръцкия. Все пак сме си свои хора :)
67
1
 
5
 
! Отговори
Яриш-Херксхаймер преди 6 години
"...веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия..."Лоша работа!Какъв упадък!А на времето, като отидеш на море, най-много да лепнеш някоя бледа спирохета.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме чужбина, щото там ни уважават като туристи. Тук по някаква причина големите хотели ни третират като навлеци. Малките се научиха да ни уважават, ама какво от това - просираме се навсякъде у нас, щото плажовете са едни и същи.
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Е и? Аз съм от София. Мислиш ли че във Варна или Бургас ни любят повече. Всъщност не знам по каква причина. Отивам си в Гърция и всичко е точно. Чисто, тихо, персонала ОК, шезлонги с чадър - 3 евро за цял ден с включена консумацияЕдна време(не съм бил от около 2007ма по нашето) всеки път се връщах по принуда, заради бактерии и тн. Откак съм у гръцко, всеки път се връщам в перфектно състояние и отпочинал
64
2
 
9
 
! Отговори
Къде са българите? преди 6 години
В чужбина!
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да се лъжем - не сме привлекателна туристическа дестинация и с посоката, в която сме поели, скоро няма да бъдем. Ако има известно възстановяване на резервациите за пакетни почивки, няма лошо, но за съжаление, едва ли мнозина ще повторят. Едно е как се виждаме ние, друго е как ни виждат чуждите туристи, които вече имат опит и от други дестинации. Сравнението, по ред причини, не е в наша полза.
62
1
 
4
 
! Отговори
dsadsadsa преди 6 години
До gggхарвацка ли, бе?Ти трябва да си от първите....
61
10
 
13
 
! Отговори
ggg преди 6 години
Ако разделим почиващите българи на 2, то първия тип е беден и *** и си ходи на бг черноморието и не му прави впечатление ниското качество, а втория тип е по-образован и с повече пари и той си ходи на гърция, черна гора, харвацка... тва е.. то е ясно
60
11
 
1
 
! Отговори
турист преди 6 години
Всичко,какво сте имате, "просрали". Дори море, също "просрали".Във ЕС има държавите "PIGS" (португал. итал. гърц. испан.) сте и румънци по-долни от PIGS. Това е.
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чуждата кокошка е партка" Тая чували ли сте я? Аз си почивам тук и съм доволен.