След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка

Тормозът над децата бил осъществяван в Русе
Обновена: 11 окт 2017 10:09 | 11 окт 2017 09:15, Александър Попов
137
След "Пукни!" и "Безмозъчни същества!" – уволнение за детска учителка
Директорът на детската градина уволни служителката си. Кадър: Нова тв

Пореден случай на възпитателка в детска градина, която крещи и обижда деца завърши с уволнение.

Случаят е от детската градина "Червената шапчица", в която няма нищо приказно. Родители се оплакаха пред "Господари на ефира", че се съмняват, че към децата им се упражнява агресия. Дори имало и физически тормоз, тъй като няколко деца били стресирани, а нощното напикаване било едно от последствията.

Още по темата

Едно от децата се оплакало, че било удряно с юмрук, след което често му текло кръв от носа. Според лекарите това се дължи на стреса. Друго пък казало на майка си, че възпитателката си забивала ноктите в главата му. А когато се оплакало на същата учителка отговорът бил "Ще търпиш!". Променил се и речникът на децата, които ползвали постоянно обидни думи.

Една от майките сложила записващо устройство, а репликите били стряскащи.

Изрази като "Безмозъчно същество, пукни!" били сред използваните от учителката Милена Иванова, а крясъците и заканите - явно ежедневие.

Според родители тормозът бил системен, а майки съжаляват, че записите не се приемат като доказателство в съда. Те сигнализирали директорката, след което последвало дисциплинарно уволнение.

Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Процес тръгва от родители,не е от лелки. Мое дете посещаваше детската градина,където майки се оплакваха от нервна възпитателка. Нямах проблеми, неведнъж възпитателка ме благодари за възпитано дете. И още се поздравяваме искрено.Започнете от себе си и своите деца. Защото самите родители раздават юмруци, а от лелки искат дипломация с разглезени наследници. А относно случая-дали всичко е така както се публикува - е въпрос.
76
0
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 6 години
Добре, щом не си съгласна, нека я галим с перце и ръколяскаме за системния тормоз над невинни нвръстни деца вече втора година. Такава "нагласа" по ли ти харесва? Даже си занеси и твоето дете на звяра, че да не се обиди нещо от нашата "нагласа". Когато се държиш като зад ник, получаваш и отношение на зад ник. Ако си гледаше работата, никой няма да я заплашва. Толкова.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 33 съм и мнооого искам да срещна учителките си от детската градина!Дано да са живи и здрави! Ще им (по)кажа това, което и те на нас ннякога!
74
3
 
12
 
! Отговори
рускиня да 71 преди 6 години
"...ака че смъ рт за тази истерична па ча...." А така,баце. Точно при родители с такава нагласа - смърт за този и за онзи, юмручни разправи - та точно при тах все има проблеми с децата. Истеричен родител без задръжки, същото детенце - после защо нервни възпитателки.
73
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 6 години
до 74Идеята е онлайн да си гледаш детето и учителите, а не при съмнения за нещо нередно.
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистТова, че има камери, не означава, че те са достъпни за всеки. Записите трябва да могат да бъда проверявани само след изрично разрешение от съда, в случай, на съмнения, или просто като профилактика, от избрани хора.
71
0
 
16
 
! Отговори
Циник до Morwel преди 6 години
Колегата добре ти е отговорил....иначе в детската градина (Франкфурт) където водя малкия са по 3 възпитателки на 10ина дечица.Но въпроса е принципен...каква твар трябва да си - та да изливаш нервите си на дечицата? И още - периодично (тук във Франкфурт) се провежда entwicklungsgesprаеch...разговор как върви развитието на дечицата...всеки ден ми се казва колко се е хранил...спал...пишкал...чишкал..как е минал деня и така нататък..но за тази няма оправдание!
70
4
 
6
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Някои пишат за камери и микрофони. Това няма да разреши проблема. Раната иска лекарство, а не просто лепенка. Много родители ще са против, защото няма да са съгласни други родители да гледат децата им и да ги коментират.
69
5
 
9
 
! Отговори
до 70 преди 6 години
Точно тази не я оправдавай, тя си имала семейни проблеми и решила да си гоизкара на децата, понеже срещу другите трябват топки. Не и виновен никой от министерството. Тази още от миналата година си плачеше за Господари с истериите си. Хвърляше на децата от първа група обувките през прозореца и караше 2-3 годишни деца да излизат боси, за да си взимат обратно обувките. Така че смъ рт за тази истерична па ча.
68
4
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Реакцията на учителката е следствие на хауса в МО.- нормално ли е групите да бъдат по 25 деца? В нашата градина има и 35.- може ли да се отдели нужното внимание и грижа при такава бройка на децата, между които има деца със СП.- защо няма ресусрсни учители и във вякак група, които да с в помощ на учителите с агресивните деца? Не оправам учителката, но си има причина за поведението й и тя е МО и общините, защото не създават нормално условия за работа на деца и учители.Децата ни не са бройлери
67
2
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Родителите са виновни защото търпят.Ако всички излезнат нещата ще се променят.Извратено е да тормозят детето ти и да си мълчиш и да говориш само.Дела и действия трябват ,не думи... е казал поета още отдавна
66
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие друго ли очаквахте? Я погледнете семействата я погледнете възпитанието на децата я погледнете какви ви управляват. Е в такъв случай какво очаквате от една разпарчетосана система? Добри деца? Добре възпитателки? Или възпитани родители които си възпитават децата в добри обноски? Ха ха ха не ме разсмивайте че ше ме разплачете!
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие друго ли очаквахте? Я погледнете семействата я погледнете възпитанието на децата я погледнете какви ви управляват. Е в такъв случай какво очаквате от една разпарчетосана система? Добри деца? Добре възпитателки? Или възпитани родители които си възпитават децата в добри обноски? Ха ха ха не ме разсмивайте че ше ме разплачете!
64
4
 
8
 
! Отговори
Съд не ми трябва преди 6 години
Да посягаш на невръстни деца значи си го търсиш.Ще го намериш,мила,само ми дайте снимка на героинята. Къде е Лайнянка такева да обясбява колко неморално е да записваш възпитатеките докато се гаврят с децата ти и да вика полиция срещу родителите?
63
1
 
10
 
! Отговори
До Morwel преди 6 години
В случая пишеш неотносими към казуса неща. Нямаш грам информация защо една възрастна леля се държи като звяр с малки деца, че да ми приказваш за възпитание на последните и за родителите им. Няма нужда да се носи от разни кладенци вода, за да се оправдае едно недопустимо поведение, което граничи, а може и да се таксува като престъпление, ако се установи, че тая леля и бие същите тези деца.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АаааааВ Дания е демокрация. Имат си кралица, ама е за красота. Имат и банани, ама такива глупости ги няма ...
61
0
 
19
 
! Отговори
You преди 6 години
Възпитателките трябва да се вземат на работа с тест за интелигентност и добри обноски, както и след обстоен преглед от психиатър.
60
6
 
6
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
всичко е по американскидругата възпитателка сигурно ругае фък фък
59
7
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Научете се като медия, която се има за сериозна, да правите разлика между професиите. Спрете с умишленото унижаване на учителите. Възпитателките са хора, които са учили до 12 клас, без педагогическо образование. Учителите имат или бакалавърска или магистърска степен педагог. Стига сте бъркали лелките и медицинските сестри в яслите с учители и сте ги наричали така! Елементарна информация, която не сте си направили труда да прочетете и не спирате да внушавате лоши неща за учителите!
58
1
 
17
 
! Отговори
Morwel преди 6 години
Do 49И да клиширани и общи неща пиша, защото казваме, че не ни интересува какво се случва в системата, а после очакваме добри резултати от нея.Пример: търсим заварчици, но предлагаме лоши условия на труд, нисък доход и ужасно отношение, а след това ревем, че масово калпави хора са станали заварчици. Е кажи ми какви други хора биха се захванали с това?