Максимална присъда за Мейзер? Смятат показанията й за абсурдни

Държавното обвинение поиска 4-годишно наказание
23 окт 2017 15:14,
46
Максимална присъда за Мейзер? Смятат показанията й за абсурдни
Снимка: архив, Булфото

Защитата на майката на Николай Димов, която е коституирана като частен обвинител в процеса срещу Анита Мейзер, поиска максималното наказание от 5 години за смърт по непредпазливост, за разлика от държавното обвинение, което поиска 4-годишно наказание за 52-годишната миска.

Още по темата
Съдебно-медицинската експертиза по случая са изготвили експерти от Плевен, тъй като варненските им колеги са си направили отвод заради оказан натиск. Близките на Николай обаче не приемат напълно заключенията й, тъй като, според тях, те не са видели дори трупа, а са изтовили мнението си само по предоставените им документи.

Според частните обвинители квалификацията "смърт по непредпазливост" е удобна в случая, но имало много разминавания и неточности в обясненията на Мейзер, които квалифицираха дори като абсурдни. Според адвокат Иван Томов през 2011-а г. Анита е инсценирала собственото си отвличане, за да провери любовта на съпруга си. Тя пък твърди, че след връщането му от САЩ го издържала напълно и пръснала 2000 долара за стероиди и хормон на растежа.

Според нейните показания за фаталния ден, съпругът се изкъпал, облякъл се и се подготвил за въпросните снимки, лягайки на масажната маса. Тя вързала ръцете, краката и врата му с т.нар. "свински опашки". Отишла в съседната стая, без да види, че той се задушава. Върнала се и видяла, че има проблеми, но не успяла да го освободи от смъртоносната бримка. Излязла, за да отиде до близкия магазин, но той бил затворен, след което отишла до съседния и когато се върнала, той вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила.

"След като се върнала от магазина, се ядосала и набила трупа, защото се е случило в апартамента й – това е любовта на живота й", с ирония обясни ситуацията адвокат Томов, предаде "24 часа".

Той твърди, че тя е опитала да си замаже следите, като отива до магазин с охранителни камери, а после е изхвърлила свинските опашки и сака, в които опитала да натика трупа на мъжа си.

Подсъдимата Мейзер има четирима адвокати, които също ще изнесат своите пледоарии. Възможно е присъдата да се чете късно днес или утре сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще правят с Мейзерицата искам да знам !
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни мозъци колкото щеш в тая ***...той ПРЕМИЕРА не е у ред че виповете шъ съ у ред...
14
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе гледах и интервюто при Карбовски и ми се стори, че на нея по-скоро за нея и е жал, че си е съсипала живота, отколкото за това, че е починал човек на 40.Плюс това то е ясно, че той се е хванал с нея само, за да си оправи живота и може да и е кръшкал от време на време.Нищо чудно и да си е умишлено убийство.
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи той искал да се направи на ГОЛЯМ, но умрял неясно защо- дали не могъл да се развърже, дали сърцето не издържало на натоварването или силите му не достигнали да се справи със задачата, обаче тая отива в затвора, защото била най- наблизо. И не и стигнал акъла как да го развърже или да пререже опашките.Извод- избягвайте да сте наблизо!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има мноооого пари в химията, които ползват тия комплексари. И всички знаем с какво се заниват, когат не блъскат в залата. Кое не е ясно с тоя чадър?
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е някаква комедия! Единственото вярно е, че е убийство по непредпазливост. Защо няма публикувините резултати от аутопсията на тоя? По-специално изследване на кръвта и космените луковици? Щото и на гол *** да се бръснеш - остава с какво си се друсал 9 годинки в космената луковица. Само не ми е ясно какво знае тая, че толкова я пазят?? И лансират версия, че е невинна?? Случайно вързах човек на маса и той взе, че се задуши. Ама не знаех, че така ще стане! Гении меверешки! Колко ви платиха?
10
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да проумея, какви са тези наши криминалисти? Защо да го убива, направили са симбиозата, мускули и глупост, живели са си добре. Тя е една *** с големи ц///ци, нищо друго. Хванала се на безумието да помага на това момче, като и двамата добре са знаели, че е опасно. И ще я съдят, защо? Кой и как доказа умисъл, мотиви? Или близките му натискат съда?
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Скалата" нали беше пръв свидетел. Понеже лежал в Турция за мъкнене на ефедрин през граница и нашите ТВ-продуценти го призоваха да си даде мнението.Тази не си ли сменя 5 пъти показанията, докато се напаснат за по-малка присъда?
8
0
 
27
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Тоя какво е правил с такава жена ?
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много самоубийства са се случвали след фразата "Глей ся какво мога".
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази беше участник в шоу по Нова тв. - "Черешката на тортата". Все такива да ги канят , пример да дават. Браво на продуцентите на всички предавания, излъчвани по Нова тв.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя и сам е можел да си върже свинска опашка на врата. За какво му е бил съучастник?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си воден само от животински нагони и живота ти се свежда САМО до секс/наркотици/ядене/пиене и други първични състояния, то няма как да стигнеш докъдето и да е - основно правило в Христовото учение ! Тия 5,6 , че дори и 10 години нищо няма да променят, при липса на ЖИВОТ С ЦЕННОСТИ И ВЯРА. Но по този безумен път се суркат 99,99 % от хората т.е е доста широк... Нищо ново под слънцето.
3
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Излязла, за да отиде до близкия магазин, но той бил затворен, след което отишла до съседния и когато се върнала, той вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила."БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЯ СВЯТ, БОЖЕ! ДА СЕ ЧУДИ ДА ПЛАЧЕ ЛИ ЧОВЕК, ДА СЕ СМЕЕ ЛИ.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая преди да са я осъдили, си живее на свобода и се налива с вино в телевизионни предавания.
1
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 години ли е максималното наказание за убийство по непредпазливост в България? Сега ми става ясно, защо никой не спира на пешеходна пътека.