Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!

Националните празници започнали да се приемат като почивни дни
Обновена: 5 ное 2017 09:26 | 5 ное 2017 09:20, Камелия Цветанова
180
Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който забрани да се празнува Хелоуин във всички общински помещения, детски градини, училища, читалища и го замени с факелни шествия, не смята, че е разединил обществеността.

"Обединих българите“, коментира той пред нова телевизия.

Още по темата


Симеонов призна, че забраната му дори няма юридическа стойност, но е подействала като една аларма, тъй като повечето деца са смятали, че следващите почивни дни са заради Хелоуин.

"Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се приемат като почивни дни. А те са дни, в които ние трябва да излезем заедно и да почувстваме това, което имаме като наследство, култура и нещо, за което трябва да се гордеем”, допълни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
11
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
До АнонименМартеницата е езически символ на езически обичаи. Научете се.
55
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък не мога да ги разбера тези които плюят по който и да е празник.Притеснил си се, че Хелоуин е по-честван от деня на народните будители?Организирай празнуване на деня на будителите! Нека театрите поставят постановки само на български автори. Отвори музеите, организирай някакви забавления за децата по парковете. Организирай спортен празник мама му стара.Много е лесно да се плюе по нещо, да се забрани нещо, защото не било българско, а в същото време всеки го мързи да предприеме нещо.
54
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм, че в държавни институции не може да се отбелязват разни измислени празници, само че темата е преекспонирана.Ако някой иска да си го празнува лично - това си е негова работа и никой не може да му го забрани. И не разбрах какви са били тези факелни шествия, с горящи кръстове ли? И с бели качулки?
53
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ами ако няма Хелоуин на кого ще си продаваме рекордния брой тикви дето сме били произвели тая година?
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В моето семейство празнуваме и деня на благодарността.
51
2
 
12
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Кмете, забранѝ чалгата и да видиш как от герой за по-малко от половин час ще се превърнеш в кръгла нула. С "Хелоуин" и баба знае.
50
4
 
3
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
До Анонимен 62Не американски празник.
49
22
 
18
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
След физзарядката ги вкарайте и в концлагери децата. И не им позволявайте да мислят самостоятелно. Комунизмът за съжаление все още не си е тръгнал от България. Хората по света се развиват, а у нас все тъпчем на едно и също място и искаме уж нещо да се промени, но няма как да се получи. Все още мисленето на българина е комунистическо... тя държавата.
48
2
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
....mnodo prost narod s mnogo povarhnostno mislene (cheteiki komentarite ) !...triabva mnogo speshno v stranata ni da se provedat meropriatia po "higienizirane " na saznanieto na balgarite ,koeto e zatlacheno ot krivorazbrana svoboda (prevernata v svobodia a tia pak e mnogo po-blizo do anarhiata ,nihilizma i obezbalgariavaneto ) !!!...edin iskal,drug pak ne,treti pak neznael kakvo tochno ama niamal nishto na protiv..chetvarti pak ne go interesuvalo i t. n. tova e demonokratsiata v Balgaria !!!
47
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го празнувам, когато хамириканити си турят мартеница! Кой нормален, ще празнува окултен и сатанински ритуал.Напразно губене на енергия!
46
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободна воля на личостта е когато ти харесваш този празник и се обличаш подобаващо. Но каква свободна воля на личостта има във факта, че масово в училища, детски градини и тн се организират празници за хелоуин и децата се задължават да присъстват в съответните хелоуински костюми, шапки, маски? Не всички български граждани са почитатели на тези сатанински обичаи и извратени ценности. Как да спася детето си? Да му взема болничен ли? А какво означава факелно шествие? С черна униформа ли?
45
6
 
12
 
! Отговори
pp преди 6 години
До БългаринаТози пост мъ кара да стегам куфарите, май всичко е изгубено.....
44
13
 
20
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В този човек видях бъдещия министър председател. Прави чудеса в елин пелин. Представете си да имаше повече власт ! България щеше да е друга!
43
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празниците са не само за почитане, а и за веселие, за забавление, за пускане на парата от лудостта на ежедневието, за отмора.Децата искат да се забавляват, да се маскират и да преодоляват страха си от вещици, вампири и от смъртта, ако щете.Защо ни карат да мислим, че преди християнството хората не са празнували?Има нещо тотално сбъркано във времето и хората, които си мислят, че го управляват днес!
42
4
 
11
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Нали в Елин Пелин изгониха сирийските "бежанци"!?Да избираме ВМРО, да управлява България.
41
8
 
12
 
! Отговори
електорален единак преди 6 години
Ивайло Симеонов - президент!
40
11
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Хелоуин никога няма да стане български празник и никога няма да бъде приет от огромната част от българите. Както няма да стане и празник и различни руски чествания на д.ебили окичени с колорадски лентички. така, че г-н кмета напразно се пъне и се прави на герой. Още повече, че българите не обичат забраните и те много често пораждат обратния ефект.
39
9
 
30
 
! Отговори
браво преди 6 години
Браво на този кмет!
38
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офффф! Ама от евтин ПР! Обединил българите на баба ти хвърчилото! Ако бяхме наистина обединени щяхме отдавна да сме изринали цялата тая напаст, която ни управлява.
37
14
 
36
 
! Отговори
Никк преди 6 години
Браво кмете!Немога да разбера що за гн.усен празник е това хелоуин!?