Прокуратурата рови техникума в Бяла за фиктивни ученици

Директорката на школото подала оставка преди дни
8
Прокуратурата рови техникума в Бяла за фиктивни ученици
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Русе ще извърши проверка след репортаж за Професионалната гимназия в град Бяла, свързан със съставяне на документи за успешно положени изпити от ученици, които не посещават училището.

Още по темата

По случая се е самосезирала Районната прокуратура в Бяла и е образувана прокурорска преписка. Възложена е предварителна проверка на районното полицейско управление в града.

От Регионалното управление по образованието (РУО) в Русе съобщиха, че извършват проверка в гимназията от 14 ноември тази година.

Причината е получен сигнал за фиктивно записани ученици в задочна форма. Това съобщи Росица Георгиева - временно изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в крайдунавския град.

Тя каза още, че в момента се проверява документацията от изпитите. По думите й е нужна поне още седмица, за да се излезе със становище по случая, предаде БТА.

В училището тази година са записани 249 ученици в задочна форма. В дневна форма са 238, а 182 са в самостоятелна форма на обучение. Гимназията получава от държавата около 1000 лева годишно за издръжката на един ученик в задочна форма.

Росица Георгиева обясни, че на третия ден след началото на проверката директорката на училището Иваничка Георгиева е подала молбата си за напускане, която е била приета.

Считано от 17 ноември тя не изпълнява длъжността, а временно на поста е назначен учител от училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До драстични промениИма задочно обучение в професионалното образование, но трябва да се запишат определен брой ученици, за да се сформира паралелка.
7
1
 
5
 
! Отговори
драстични промени преди 6 години
НАЛИ СЕ СЕЩАМЕ КАК ХЕМ ВЗИМАТ ПАРИ ЗА ФИКТИВНО ПОСЕЩАВАЩИ, ХЕМ МАЙ РАЗДАВАТ ДИПЛОМИ НАКРАЯ НА "УСПЕШНО ЗАВЪРШИЛИ" МАЛЦИНСТВА ДЕТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОДПИШАТ, ЗА ДА ВЗИМАТ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ, ПРИМЕРНО? И НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ СЪС ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ? ЕГАТИ ЦИРКА - ТОВА НАИСТИНА НЕ Е ДЪРЖАВА, ЗА ПОРОЧНИЯ МОДЕЛ ПАРИТЕ СЛЕДВАТ УЧЕНИКА ДА НЕ ГОВОРИМ! МАЙ СА ПРЕДПОСТАВКА ЗА КРАЖБА ОТ БЮДЖЕТА, ТОЧНО КАТО "КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ"!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е в резултат на малоумното решение парите да следват ученика.Ама ученика избягал преди да стигнат парите за него и те отишли в джоба на директора и на даскала.А образованието-кучета го яли.
5
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
То и депутатите ни фиктивни, но какво от това.
4
2
 
13
 
! Отговори
Костов преди 6 години
Прокуратурата да рови в министерството и от там нагоре по върховете. Сега ще изгори някой бушон в училището ,както стана навремето с печатницата на бюлетини в Костенец. Набедиха някакъв служител и го осъдиха,а далавераджиите /и с апартаменти/,продължават да се правят на вода ненапита.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата разследва, а не рови (като прасе в тиква, примерно)
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задочната и индивидуалната форма са просто идеални за печатане на фалшиви дипломи на неграмотни шведи, които сигурно не знаят и да пишат, но после ще могат да стават шАфьори
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички училища, къде учат предимно люляци е така!