В Асеновград след присъдите: Страх от мъст и още нещо

Родители питат: Кой ще защити децата им, ако ромите тръгнат да отмъщават
19 дек 2017 09:45,
132
В Асеновград след присъдите: Страх от мъст и още нещо
Нападението изкара хиляди хора на протест през лятото Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките и бащите на пострадалите при инцидента през лятото ще обжалват присъдите на нападателите

Родителите на децата от отбора по кану-каяк в Асеновград, които бяха нападнати от група мъже по времена тренировка през лятото, признаха, че се страхуват от отмъщение от страна на нападателите.

Още по темата

В понеделник Районният съд в града произнесе присъдите на 11-те подсъдими по делото. Петима от тях ще лежат в затвора за период от година и половина, oстаналите шестима получиха условни наказания.

След инцидента преди месеци се стигна и до етническо напрежение в Асеновград.

Във вторник майките и бащите на битите деца признаха, че са разгневени заради ниските присъди. Категорични са, че ще обжалват пред Окръжния съд в Пловдив.

"Това е подигравка с нашите деца. Очаквахме да отидат за повече от пет години в затвора, но прокурорът не си свърши работата", категоричен бе пред Нова тв бащата на един от пострадалите млади спортисти.

Други родители обясниха, че жителите на ромската махала в града неведнъж са проявявали агресия.

"Кой ще защити децата ми, ако тръгнат да отмъщават?", пита притеснен баща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Ама ти ром ли го раздаваш? Заради вас си продадох две къщи, бе интегрирания, защото между роми не става за нормални хора, бе интегрирания! Става въпрос за къщи в София, а за провинцията бог да им е на помощ на българите! По добре трай, че сте паразитаа на държавата!
29
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи и роми са се омешали отдавна. Може да се каже, че сме се интегрирали успешно. Не говоря само за външен вид, а за манталитет.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи и роми не могат да съжителстват заедно! И в София е същото, каруци, колички, цапат, хвърлят *** където им падне ! Лошо, ама много лошо ни чака!
27
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой ще защити децата ми, ако тръгнат да отмъщават?", пита притеснен баща.ами пак ще дойдат агитките и наркоманите.не знам защо в БЪЛГАРИЯ има толкова расизъм с какво са повече българите от ромите.знаете ли в европа точно така гледат на българте както в бг гледат на ромите
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като и нас всичко се решава от един човек, на който отдавна не му пука за българите, а колко време ще се кррпи във властта, ромовете ще бъдат галени с перце. От бюджета за тяхното изхранване отиват 1.4 милиярда лева. Отделно това което крадат от обществото, като вода, ток, помощи. Спрямо българите се извършава геноцид, това е очевидно. Къде са БСП, защо като опозиция не платят за големи протести, да се свали Съджук паша. И те имат много пари. Суджука така свали Ореха, плащаше и после си върн
25
1
 
6
 
! Отговори
По назаде преди 6 години
По назаде се виждат мако мургавички от теа ни Роми българеещи се тоест някак си как но християнизирани с вековете , за тях обаче се крие произхода им в България , явно има нещо много срамно и неудобно за Обществото
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаи пазете ромите, защото те са бъдещето на България.
23
0
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Никой ... Никой ,ако не си направите граждански отряди за опазване на реда в града...
22
0
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Кака ще стане тва като те са 1 000 000 - 1 500 000 понеже се пишан на Преброяване на Населението като българи или турци побеже гие сраб Роми да се наричат
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се отнеме правото на ромите да гласуват ( защото болшинството са неграмотни) много проблеми ще се решат. Докато има такива дето за 50 лева продават гласа си - така ще бъде.
20
4
 
18
 
! Отговори
Патриотичен Фронт преди 6 години
Патриотичен фронт набира кандидати млади мъже за изтрепване на ромското Население завинаги от Нашата родина , крайни време е да ги избием като в Сребреница
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бф,Коментарът Ви е толкова неадекватен че няма как да му бъде даден отговор.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Византия когато приема Ромските вълни в Европа не е питала България тогава иска или не иска Роми
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да са мислили по въпроса за мъст преди да повдигат обвинения. Ромите също да са мислили преди да нападат, сега да полежат "на топло" да им дойде акълът. Проблем не се решава с публичност, а с правилни действия.
16
3
 
3
 
! Отговори
до бф преди 6 години
Как не те е срам....одобрявайки всичко това ти си един от статуквото.....в лицето на БСП , Доган, ГЕРБ, Симеонов и Каракачанов.
15
17
 
7
 
! Отговори
бф преди 6 години
До gfgАми с протекции са цветнокожите, що се чудите?!? Те гласуват за партия, която ще ги пази!! Вие що гласувате за БСП+ДПС , а не за ГЕРБ! За .... пискате сега, ако бяхте гласували за партията на власт в момента-цветнокожите щяха да са по-ниски от тревичките!! Ама понеже те са си гласували за тази партия-пазят ги. Продължавайте да си гласувате за ***, русофилите и ***-пък после пак пискайте!!! Не казвам, че това се отнася само за ГЕРБ-от 20 години БСП+ДПС им дават защита!
14
0
 
44
 
! Отговори
зсг преди 6 години
Абе кво скимтите бе, какви страхливи родители сте вие??? Като е чувствате незащитени, а срещу вас има агресия от *** мазни-въоръжавате се и ги почвате по стар български обичай-БОЙ!!! Значи ако те нападат да бият, а държавата не е осигурила ресурс-БИЕТЕ и вие в ответ!! Повече сте от мазната ***, затова удряйте спокойно-ще се удивите колко бързо ще се включат и други хора да ви помагат, а мазната *** като срещне сериозен отпор-ще *** и ще вика: "стига би бе бате, аз не съм искал..."
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманлияТи май че си атакист и нарочно правиш провокация.
12
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лишавите разбират само от едно, влиза жандармерия и барети в махалата, наказва жестоко и си отива. Ще станат като памук, тихи и меки. Суджука ги котка защото му гласуват. В махалата за ГЕРБ да гласували около 70%. Да не би някой да е чел програмата им, или знае за кого е гласувал? Минават на Цвъко хората, кихат им по 50 кинта и "победата" е в кърпа вързана. Те пак ще направят простотия у ще страдат българи. Тогава да му мислят! Много гняв се е насъбрал срещу тях, който ще гръмне един ден.
11
0
 
49
 
! Отговори
Дам! преди 6 години
И сега си представете какви щяха да са присъдите, ако българи бяха ступалкали няколко чаавета! 11 присъди по минимум 10 години, защото щаха да добавят и обвинения в расизъм! Сега разбирате ли защо Унгария, Полша, а вече и Румъния забраниха външното финансиране на съдебната им система. Но у нас Цветан Цветанов скочи като ужилен да брани Америка за България, БХК и Отворено общество! Вършели много полезна работа! Е, ето ви я тая работа!