Министърът към еколозите: Хотели в защитените зони няма да има!

Нено Димов: Правителството е балансьор между еколози и бизнес
Обновена: 29 дек 2017 10:14 | 29 дек 2017 09:00,
111

"Природозащитниците могат да бъдат спокойни - хотели в защитените зони на Пирин няма да се строят, това е уредено със закон", заяви министърът на екологията Нено Димов.

Пред Bulgaria ON AIR министър Димов подчерта, че в приетото вчера решение на Министерския съвет единствено се заявява възможност за изграждане на втори кабинков лифт и друга спортна инфраструктура при конкретно инвестиционно намерение от даден инвеститор, а всяко предложение трябва да мине през всички екологични оценки..

Всяко предложение трябва да мине през всички екологични оценки, уточни министър Димов.

Още по темата

"Нито аз, нито правителството сме страна в този спор. Ние търсим баланс между опазването на околната среда и развитието на бизнеса в региона", каза още той по повод протестите в София в четвъртък вечер.

Снощи протестиращи блокираха кръстовището на Попа, а после се отправиха и към Орлов мост и скандираха, че искат природа в Пирин. За днес е подготвен и още един протест против решението на правителството да позволи строежа на втори лифт над Банско.

Министърът заяви, че няма данни протестите да са част от кампания, която подпомага ски туризма в други държави, а и това не било предмет на дейност на неговото министерство.

Според него вторият кабинков лифт в Банско ще намали стотиците автомобили, с които иначе скиорите стигат до лифтовете и замърсяват въздуха и природата.

"Протестите са елементи на демокрацията и в тях няма нищо лошо. В четвъртък протестираха три различни групи, което означава, че проблемът е многостранен и трябва да бъде решен", заяви пред "Нова" министърът на околната среда.
 
Нено Димов обясни още, че правителството му е възложило при наличие на инвестиционен интерес за изграждането на нова кабинка да се предприемат спешно всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин е частна собственост на ГРОБ и ще праlят каквото си поискат изчезвайте олиго-френи ако поляците искат от нас да си осечем горите за да дойдат на ски ще ги осечем.
17
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А сняг от къде?
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го приеха тихомълком по Коледа, за да не им натрошат крадливите комунизогерберастки мусури. Чак оня каналджия, събиращия уредби козел, далавери симеонов, се обяснява като ученичка.
15
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
национални предатели! нагли суджуци! подариха 48% от Пирин на цеко! ОСТАВКА! МАФИЯ! УУУУУУУУУУ! ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!!!!!!!!!!
14
18
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Е какво лошо има да се построи лифт, да се разшири туристическата зона, да се привлекат още туристи и съответно да се напълнят хотелите ни? Ако не стигат места може и още хотели да се направят, после ако не стигат пистите и лифтовете, може още да се направят. Нека да не бъдем ограничени като коне с капаци. А и дърводобивът също е добро нещо за да има с какво да се топлим.
13
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълна подигравка с Българската природа и Българския народ! Нагло подаряване на природни ресурси на олигарха цеко! Нагло лицемерно лъжене, че уж било за втора кабинка, а се оказаха 48% от Пирин! Наглеци! Лъжци! МАФИЯ! ОСТАВКА!
12
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димов, *** ***, ако имаше поне капчица достойнство, вече трябваше да си си хвърлил ОСТАВКАТА!
11
4
 
16
 
! Отговори
до 8-мия анонимен преди 6 години
Вероятно Австрия!!! Те са големи мизерници и за българския турист са готови на всякаква мерзост!!! Та те са сагубени ако проекта на Цеко се осъществи! Пропада им сезона! Герберско преоценено недоразумение!
10
5
 
26
 
! Отговори
Цековата банда преди 6 години
При условие, че защитената зона на Парк Пирин ще бъде НАМАЛЕНА ДРАСТИЧНО, това изказване на този псевдо-еколог, който беше назначен за псевдо-министър, звучи напълно реалистично. Да, разбира се, на връх Вихрен и на Кончето няма да има хотели.
9
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде по света местното население не е било облагодетелствано от развитието на туризма.Парите са у мафията,тя ще строи,тя ще прибира приходите от хотелите и заведенията които също са нейни.На Златните или Слънчака всичко е на мафията.на Боровец,Пампорово,на всякъде.А вие *** банскалии ще миете чинии и ще метете улиците на богаташите.Вашите къщи за гости няма да са конкурентни на хотелите.А парите от ЕС свършиха.Вие ще страдате.Мен не ми пука,че ще изсекат горите ви.Един ден ще страдате.
8
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Другарю неграмотен хейтър, това е абсолютно вярно , че чужди държави плащат на нашите пишман еколози да саботират туризма. Кой има по точна информация Министъра или хейтър и то необразован като тебе. .
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ по-скоро да изритат такива като Симеонов и кликата му от управлението, защото на следващите избори ще си платят за всички техни простотии които извършиха!Не мога да си представя човек, без умствени отклонения, който да харесва Симеонов, Сидеров, Каракачанов и останалите крадци и лапачи покрай тях!
6
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха и това доживях да чуя , че протестите са платени от чуждестранни курорти , за да останат бг-хотелите празни. Единственото празно е главата на този .
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА! МАФИЯ! КОРУМПИРАНИ ДУПЕТАТИ! ПОДАРИХТЕ ПИРИН НА ЦЕКО! ОСТАВКА! СУДЖУЦИ!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димов, пиянде нещастно, недей пелтечи като някой *** на първа среща, ами ОБЯСНЯВАЙ КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ ГУШНЕ ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТОЗИ ЛИФТ!??
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ostavka
2
22
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Браво, разумно решение на правителството. Хем и точно навреме се реши, между празниците, за да приемат хората по-лесно решението. Това се казва далновидна политика, той Бойко ги умее тези работи.А решението е отлично, хем ще се засили туризъма в района, хем ще привличаме чужденци и конвертируема валута, хем и дърводобива може да се развие на тази територия. Ситуацията е уин-уин както се казва по западному.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще има,ще има ,ама ще се викат къщи за гости по програма развитие на селото ,че там има едни пари за Усвояване !