Да си купиш дом в България: Скъпото ходене по мъките!

Какви жилища се търсят у нас?
21 яну 2018 20:08,
136


Цените на имотите продължават да растат. Повишава се и броят на сключените сделки за покупко-продажба. На какво се дължи тенденцията и какви жилища се търсят у нас?

Последните дни Радослав прекарва в търсене на имот. Иска да закупи такъв с цел инвестиция. Надява се да получава поне 300 евро на месец от наем.

Покупката на жилище обаче може да се окаже дълъг и мъчителен процес, ако търсещите са си поставили нереалистични цели.

В София например най-много апартаменти са продадени на цени между 50 и 70 хил. евро.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Софето да бачка човек, ама да има собствен имот, и като се пенсионира да бега с двеста от тука... В Софето климата и хората са кофти, ама ква да прайш, бачкането и кинтите са тука. Кел файда че на 50 км от София имАло чист въздух. Всеки ден по два часа път ли да бия? Мерси, нема нужда.
64
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да си нотариус. Биеш един печат и слагаш 5000 лева в джоба. Нито продаваш, нито купуваш, само седиш и събираш пари.
63
4
 
66
 
! Отговори
Гларус преди 6 години
В София 2200 лв заплата е равна на 1000лв в провинцията ако нямаш имот в Софето.600 лв наем + 600лв (топло и транспорт) си назад всеки месец .В София отивам ако ми дават минимум 3 хилки другото е мастурбация.
62
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, апартаментът с ипотека за 30 години - да бъде избран за максимум 1 месец. Пък колите, които струват доста по-малко от апартаментите, тях може да ги избираме и по два-три-четири месеца.За мен е безумие - отиваш в един апартамент за първи път, виждаш го за 5 минути и трябва да метнеш едно стоп капаро - да, купувам го, щото другите чакат и те за оглед.
61
4
 
25
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Всичката работа и далавери са в София.Бойко когато идва на власт обеща да разпредели министерства и приходи по другите области,но като лапна кокъла забрави ...Само незнам що някви от софийските села се жалват ,че идвали хора в София -ми тука всички министерства и всички данъци от страната се разпределят .Тук са големите кражби
60
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната эаплата в лондон е 2000 паунда месечно след данъци. Эа сам човек е пълен абсурд да плаща ипотека и поддръжка на имота. А това дето говорят някои, че храната била евтина е доста преувеличено. Като цяло тия пари стигат точно до следващата эаплата беэ да се раэпищолва човек.
59
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 bedroom апартамент в Лондон е между 350к и 1 млн според зоната/квартала. ( спалня, хол, кухня, баня и тоалетна )За информация на тези дето смятат софийските апартаменти за скъпи.
58
6
 
40
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
Номера на капиталистите е да натъпчат хората в градовете и да им продават *** на хипер високи цени.А самите богати капиталисти си живеят в села и хапват само домашно.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Средната работна заплата в Лондон е 34000 паунда преди данъци. Цени от 180 хиляди за апартамент .... сигурно си объркал първата цифра. Далеч по високи са цените.
56
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че ако не можеш да се оправиш тук, ще идеш навън да гониш Михаля... Тук, дето имаш баэа, проятели, връэки, энаеш еэика... Ако тук не стане, вероятно и навън няма да се случи чудото. Пък и сега Европата не е в най добрите си времена.
55
9
 
22
 
! Отговори
Др.Михайлов преди 6 години
В София не бих купил никога само заради въздуха там!В радиус от 50-60 км. -Да.С разликата от парите ти стига да си купуваш чисто нови автомобили на всеки 5 години и да ходиш на работа в София!
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубу, няма да си купиш тук, а що мислиш че ще си купиш в някоя раэвита европеска държава? Там е в пъти по-трудно. Виж, второ трето поколение емигрант може и да стане. 1-2% нашенци си купуват в наши дни. Останалите са в една стая под наем....
53
1
 
18
 
! Отговори
Тц преди 6 години
Какво е добре платена работа в България? И колко би трябвало да струва един апартамент? Наистина ми е много интересно.
52
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това една кокошка ли им го каза дето сънуваше просо? Повишавал се броят на сключените сделки?? Аре стига бе! Работя в този бранш от 20 години и не виждам никакво повишение на сделките. Напротив намаляват и то осезаемо. Банките недават заеми или ако дадът на някой то той трябва да гарантира на 100 % че ще обезпечава кредита. Като знам хората с какви заплати са и с какви работодатели които всеки момент ще фалират нямам идея коя банка ще им даде кредит. Има единиц които пращат отвън пари и купуват.
51
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният "балон" за недвижими имоти и то не само в Бг.Този път, глобалната икономическа и финансова криза ще срине икономиките и финансите на мнозина развити държави, които няма да могат да излязат от тази криза и ще се сринат.Живеем в "интересни времена".псКойто няма собствено жилище, но има неголяма сума пари, по-добре да си купи евтино жилище в някое малко градче и да осигури покрив над главата за себе си и семейството си.За онези с голяма ипотека ми е страшно и да помисля.
50
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лондон, в квартал с наем на цял апартамент 800 паунда, е добре да се движиш много внимателно и поне с нож евентуално.
49
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е една българи връщайте се в България и започвайте опълчението срещу властта!България е на българите и трябва да се воюва пак за нея!
48
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа иэвън Лондон най-често е як кърски труд. Сега неэнам эа малката част от нашенците, но голяма чст от тях не е свикнала на опиняк. Във фермата эапочваш директно от фургон, а наоколо често няма и път! Не се връэвайте на раэни слънчеви картинки. А "колегите" в най добрия случай са диви аграри от аэия. Эа да имаш къща там, което е рядкост эа нашенците, трябва да прехвърлиш баснословни мегатонове тор. Не всеки е навит.
47
5
 
14
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Потвърждавам 37 е прав. Във всички европейски страни данък жилище е висок - между 1 и 3 % от стойността на жилището. И за 40 години плащаш в данъци цялата му стойност. Между другото само в БГ има феномена "тъмни прозорци"Заради високите данъци във всички европейски страни или живееш или даваш под наем или продаваш. И много рядко се срещат празно жилище...В каквото се беше само заселил оня лудия Росен от Нови Искър
46
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пътя и да ви няма от тази държава..беше ме страх да взема това решение преди,,,а сега съжалявам 4е не съм го направил много по рано..разликата е огромна