Северозападът пак се вдигна на протест, иска магистрала

Хората блокираха движението по международния път Е-79
10 фев 2018 13:44,
78
Северозападът пак се вдигна на протест, иска магистрала
Снимка: bTV

Жители на общини от Северозападна България отново излязоха на протест. Хората настояват районът да се свързва с магистрала до София, а под Петрохан да се изгради тунел.

Въпреки плътния полицейски кордон, в района на Видин движението по международния път Е-79 беше блокирано минути след 11:30 часа, съобщи bTV.

При Бързия беше затворен пътят за Петрохан.

В протестите участваха хора от всички възрасти, имаше и родители с деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
А.... преди 6 години
Аз лично бях и ще бъда отново на протеста! От свое име, от името на децата си,от името на родителите си,от името на приятелите си! Обичам Северозападна и цяла България и съм достоен гражданин! Имам право да изразя гражданска позиция! Плащам данъци и такси,усигуровки и винетки! Никой не искам да ми подърява нищо! Искам сигурност на пътя и достойно да изглежда моят роден край!
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До VIDIN RULZ !!!Първо си припомнете как завърши септемврйското възстание, за да не ревете отново.
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова е в Берковица. Във Видин са били много, много хора. Във Враца и Монтана също. И защо да има магистрала до Хасково, Бургас, Петрич и защо да се строй От Русе до В.Търново и Хемус а до Монтана и Видин да няма. Къде е логиката, от Русе до Бяла умират хора, а от Монтана до Видин пътя е като гробище, паметник до паметник.
48
10
 
13
 
! Отговори
Мазния влак преди 6 години
До ВидинчанинВие вместо да кибичите по кръстовищата, вземете да си обработвате земята, да произвеждате продукция, да я продавате и ще печелите пари. Имате хубава земя, която е ваша, обаче пустее щото ви мързи, та 2 не виждате. Стига сте чакали някой друг да ви дава на аванта.
47
8
 
12
 
! Отговори
Зоната на здрача преди 6 години
До Един от СеверозападаКакво значи, че сте забравени? Я прочети коментарите по- надолу. Все София ви пречи, все София ви взимала парите. Нито ви пречим, нито ви взимаме парите. Лично познавам хора от видинско, които се мръщят на 700 лв. заплата за работа във Видин. Не в София. 700 лв. във Видин се равняват на 1000 лв. и нагоре в София. А в София хората масово работят именно за по 700-800 лв. Обаче РАБОТЯТ, а не чакат някой да им носи наготово, както са искат повечето в Северозапада.
46
4
 
8
 
! Отговори
лъвчето преди 6 години
До АнонименО не е са ! Но от тези 10 човека тоя по средата с бомбето е водача на групата Огнян (с прякор Гията ) Явно този път ДПС са му платили да вдигне хората но не е успял защото никой не му вярва .Тези протести тук са и искания са от ДПС който откраднаха чужди идеи.
45
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Зоната на здрача И още нещо, за да си по-убедителен другия път, като пишеш. Не пущиняци, а пустиняци се казва.А едно от добрите попадения при определяне на това, какво е сега северозапада е:"Пустиня, пълна с пустиняци". За повече справки-чети "Резерват Северозапад", сайта донякъде дава представа кое какво е.Аз съм живял и работил из цяла България но в другите крайща наистина е друга България.Буквално и преносно.Забравени от Царя и от Бога сме тук.
44
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Зоната на здрачаКато те слуш човек, ще рече, че зорлем са ни карали да се строи, а ние сме отказвали...Приятел, даже Дунав Мост 2 не го строиха от Герб, само го довършиха, а Герб ряза лентата.А след моста-пътища още от времето на Соца, без ремонт.Знаеш ли, че от Видин до Ружинци пътят е строен още по царско време, и през Димово, например,международния път Е79 минаваше през сред града, и то-по павета? Представи си целия трафик, по тясна павирана улица през града? Това не искат тези хора.
43
6
 
11
 
! Отговори
Зоната на здрача преди 6 години
До ВидинчанинДругарю, вие нали не ядяхте асфалт? Какви са сега тия работи за магистрали и тунели. Всички ви знаем какви твърдоглави пущиняци сте там и няма начин за 1 месец да си промените мнението за нещо, което не можете да го проумеете 50 години. Някой ви подкокоросва. Когато преди 9-10 години имаше възможност да се направи хубав път вие ревяхте като карпатски вълци, че АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ. И така до преди един месеж, когато изведнъж се сетихте, че искате път.
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Бегай да играеш с козите . Не ти е ясна икономиката.Не му трябва икономиката. От позитано сая им казали: Фасулска работа! Поискайте от Бойко магистрала и той веднага ще ви я монтира! Като ЛЕГО!
41
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: 51 АнонименКак към нищото бе куха лейка,магистрала към цяла Европа бе ! Знаеш ли колко хора загинаха за последните 3-4 години и имаш ли представа колко много тирове минават на ден по този път и на колко хора им се съсипват къщите!!! А точно към Варна май е към нищото,едно море което вчера казаха че е най мръсното в света с още две три морета....... Я дай по сериозно !
40
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добричлии бачкат яко ...всипко се обработва ...Варна и Бургас гърмят с туризъм , Пловдив е индустриална зона , северозападно и северно кво играете ???? НИЩО. Държавата сме ние гражданите и аз Не давам пари за магистрала към нищо то. Хемус , Черноморе и Марица са приоритети.
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 44 - Тъмно червеният северозапад се самоунищожава много преди Бойко...това е така, но сега Корнелията ги подкокуроса да искат небивалици и те хукнаха: Искаме магистрала, искаме я сега! Сякаш ще им я залепят като тиксо!
38
12
 
16
 
! Отговори
Видинчанин преди 6 години
И да добавя: Днес е 3-тия протест от както сме почнали,имаше горе долу 2000 души които жандармерия и полиция не успя да спре и отново затворихме пътя! Снимката на статията е от село Бързия Монтанско с тези 20 човека! На 3 март е големия протест в който вече ще ни чуят много добре и ще покажем на много хора как се протестира !
37
6
 
12
 
! Отговори
Пич от Арчар преди 6 години
До Анонимен 39:Спокойно,другите още не са изтрезняли и разбрали,че има протест?!?!?!Ама къде и за какво,ако ги питаш и те не знаят?!?!?!
36
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте бе втория по-големина град Варна и толкова туризъм и хора ...Няма още магистрала до СФ и Бургас . Вие куде сте тръгнали ? Кво работите там ? Само земи ...Нищо не произвеждате ? Кой, ще е плаща тая магистрала към нищото Аз ли ?
35
10
 
16
 
! Отговори
Видинчанин преди 6 години
О вие прости шопи разбирам че сте тотално спряли и прекалено сте си повярвали и искам да ви просветля,първо: най голямата грешка в историята на България е че направиха София столица,столица трябваше да си остане Велико Търново,второ: поне 3 пъти парите за магистрала до Видин бяха пренасочвани за какви ли не неща едно от което е метрото в София,трето: магистрала искаме да се направи не защото имаме желание да ходиме в мазната селска софия а искаме да спрат жертвите на този път! Сега ясно ли е!!!!
34
6
 
9
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
"омрялата", личи си кой е едноклетъчна амеба !
33
9
 
20
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Ти еднклетъчна амебо не разбираш ли че цяла европа минава през Видин никой не кара през русе през видин е по пряко това са хиляди камиони на ден а през лятото милиони чужденци така че не можеш да сравниш населението на видин и монтана с омрялата варна потока на коли е огромен заради новия мост а няма път до София
32
21
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Тъмно червеният северозапад се самоунищожава много преди Бойко ,от преди повече от 25 години.Територия с такива дадености да е бедна ,значи че на населяващите я нещо им куца Държавата ще ви даде,когато и вие дадете.Времето на Септемврийското въстание -23 година беше много отдавна.С бунтове нищо няма да стане,хващайте се на работа,другари!!!не искахте асфалт,гласувахте против ,а сега искате и плюете.