Казус наопаки: Глобиха шофьор, бутнала го... патрулка

Случаят е от 17-и февруари, участват трима студенти и полицаи
Обновена: 25 фев 2018 13:53 | 25 фев 2018 13:45, Петя Славова
56
Казус наопаки: Глобиха шофьор, бутнала го... патрулка
Снимка: Кадър, Нова тв

Патрул на "Общинска полиция" удря автомобил отзад, а наказанието ... е за ударените. Случаят е от 17 февруари, а в инцидента са забъркани трима студенти.

Иван, Йордан и Виктор се сблъскват с несправедливостта на 17 февруари. Тогава се случва въпросният инцидент. "Пътната обстановка беше заснежена, заледена и не беше опесъчено.  Нямаше маркировка на пътя. Полицаите не караха с нужната дистанция и не можаха да намалят", описва спомените си шофьорът на ударената кола.

Участниците в пътния инцидент викат КАТ. Пристигналите служители обаче разговарят само с колегите си от "Общинска полиция" и почти не дават дума на трите момчета в ударената кола, разказаха момчетата пред Нова тв.

"Правилникът за движение по пътищата казва, че който удря автомобила отзад е виновен, защото е карал с несъобразена дистанция",  обяснява шофьорът на колата.

По думите на момчетата, до последно служителите на КАТ не са искали изобщо да се подписва акт, защото според думите им пред студентите нямало виновни по случая. Накрая им дават документ, който младежите трябва да подпишат - акт.

"Чувствам се безпомощен и без права. Но не смятам, че трябва да си мълчим и да позволяваме да бъдем тъпкани", казва Иван, който седял зад волана в момента на катастрофата.
 
Той не крие, че изхода от тази ситуация може да повлияе на решението му дали да остане в България или да замине да живее в чужбина.
 
От полицията отказват да коментират случая. СДВР извършва разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичките двойкаджии от класа ми станаха полицаи и военни
30
4
 
93
 
! Отговори
ТР преди 6 години
Някой от вас познава ли полицай, който да си е купил винетка за личния си автомобил?А някой от вас да познава полицай, който никога да не се е качвал пил зад волана?И аз не познавам, благодаря!А затова, че не си слагат колани и че постоянно говорят по мобилните си телефони, докато шофират, няма и да говорим!
29
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората на пейзанката Картофелия. Какво искате от СО да е нормално, когато всичко е толкова изкривено, корумпирано и отвратително. И кой ще накаже полицаите за тази гадост? България основно е разсипвана от тотална несправедливост, което е причина за агресията на всички нива.
28
0
 
40
 
! Отговори
ДО 20-ти преди 6 години
Още на 17-ти по БТВ /или по НОВА/ бяха показани кадри от произшествието. След удара в движещата се отпред кола патрулката се е блъснала в дърво, което я е спряло да не падне в пропастта.
27
1
 
38
 
! Отговори
1 преди 6 години
ТАМ В СОФЕТО УДРЯНЕТО ОТЗАД Е ТРАДИЦИЯ ХАХА ЯЗЪК ЗА МОМЧЕТАТА..
26
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все някой друг е виновен за положението в България, нали ;)А всички вие сте честни, кротки и добрички ...?Не плюйте държавата защото това сте вие. Вие сте цялата държава.
25
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е такава, какъвто е народа в нея.Целия народ е виновен, а не само полиция, съд, лекари, политици... всички са част от този народ и тази държава.Всички носят вина, но всеки се дърпа и не иска да промени нищо.Кой чакате да ви оправи живота ?!Някой друг ли ?Вие се оправете и ще се оправи Държавата.Това е начина.
24
3
 
67
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
*** облечени в униформи. И не могат и да карат. Дано другия път се натресат в ромска кола или каруца та да ги претрепат електоратите.
23
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега тия полицаи ще го отнесат яко!Може случая да не се разшуми, но ще бъдат наказани здраво.От началниците си.защото намалниците им ще ядат дървото от своите шефове.
22
5
 
57
 
! Отговори
имигрант преди 6 години
момчета по бързо излизайте от таз държава.и на вашите колеги студенти разкажете за случая и напускайте час по скоро.
21
2
 
61
 
! Отговори
Рекси преди 6 години
Държава няма. Милиционерите са мафията и.
20
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Родната полиция ни пази" - се пееше в една песен на Весо потния! Явно той не се е сблъсквал с родната полиция скоро
19
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен тази история както я разказват ме съмнява. Защо не искараха телефоните и не снимаха видео? Веднага щеше да се промени ситуацията
18
13
 
16
 
! Отговори
До Киртак преди 6 години
На снимките не се вижда как и къде са разположени колите, нито следите по пътя. Всичко останало е твоя интерпретация по снимки. Сиреч преразказ по картинка. Едва ли млади момчета ще се занимават с медийни озяви заради простотии. И аз съм бил млад и съм грешил, но други неща ме вълнуваха тогава, а не да се изявявам по медиите. Ако аз съм виновен за един акт за ПТП няма да си губя времето, а ще ходя при дъщерите на катаджиите....
17
2
 
38
 
! Отговори
До Тео преди 6 години
Всички хота викат как .... той ще е виновен, ако е виновен ще подава ли сигнал. Шапкарят каза, че аз съм виновен, а на общинарят акт защото избягал. Тогава викам на общинаря дай 10 лева да не ни пишат актове и той се съгласи. Обърнах се към шапкаря: виж, че тоя сам си призна, че е виновен щом ми даде пари. Шапкарят подви опашка, врътна се и си тръгна. За какъв съд и тн говорим. Бой му е майката. Ама як бой на тея дето ги храним и после ни евът.
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леко са се отървали пичовете, можеше и да ги набият!
15
26
 
6
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Пак се претопля манджата. Снимките, които бяха публикували онзи ден показваха удар под 45градуса отстрани, малко след резервоара на аудито. Не отзад, както твърдят симпатягите. На широк завой. И двете коли имаха щети само отстрани. Аудито от дясната страна, общинската лев.калник.Следите по цялата дължина на аудито показват,че общинската кола е избутана от пътя и се бе ударила в крайпътно дърво. И изниква въпроса къде се е намирало аудито преди удара? Прилича ми по-скоро на опит за медиен натиск
14
2
 
41
 
! Отговори
До Тео преди 6 години
Принципно си прав, но ще ти разкажа моята история. Преди 8-9 години на бул. В. Левски ме засече кола на общинарите. Спряхме питам ги ще викаме ли КАТ. Напсуваха ме и си тръгнаха общинарите. Обадих се в КАТ и там казаха да се явя на следващия ден, казах им и номера на другата кола. Другият шофьор също дойде в КАТ. Единият от сержантите ми вика: Момче разберете се, защото като дойде шефа ще те изкара теб виновен. Така и стана. Дойде шапкаря и ми вика, че аз съм виновен. Всички хота викат как ....
13
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв случай имаше наскоро тук в Саарбрюкен. Спрял на светофар автомобил го удари полицейска патрулка поради заскрежен асвалт. Полицаите от патрулката слязоха и се извиниха на водача. След което направиха акт за щета по тяхна вина. Първоначално си помислих че полицаите изобщо няма да спрът аз карах след тях и бях тръгнал да подминавам когато ги видях че слязоха. От бай ганьовско любопитства отбих в близкият пакинг и отидох да видя какво ще правят. Ами направиха това което вашите няма да направят
12
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчетата вече са разбрали, че сблъскаш ли се с полиция, охранители, прокурори и пр., нямаш думата. Те просто ти дават документ, акт, който да подпишеш и ако на го подпишеш доброволно, ще те накарат да го подпишеш доброзорно.