Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив

48-годишният Иван Димитров може да получи до 20 години затвор
3 мар 2018 19:55,
280
Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив
Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
37
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Д-р е един достоен човек. Всички да го защитим !
145
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тоя месец сметките за ток ще ги платите на Борисов/Пеевски. Но те няма да са високи защото ТЕ са назначили комисия която да ги контролира???!!!
144
28
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
- САЩ, ако не си съден с/у л. карта да си купиш оръжие за самозащита - това е изходът, народът трябва да си извоюва това право в БГ.- Какво прави незаконно оръжие в лекар?- Ако се е защитавал в дома си е едно, на улицата не се връзва...- Не забрявайте след 1989, много лекари, особено хирурзи имат познати мафиоти и особени зависимости с тях- Спомняте ли си "Наглите", *** уши и пръсти професионално - участвал е студент или лекар, вероятно хирург, все още на свободаМедалът има две страни...
143
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвелинУспее или не успее всеки който има гражданска отговорност трябва да застане зад този човек и да го защити. Всеки който иска децата му да не се движат по улиците със страх, да застане зад доктора.
142
1
 
50
 
! Отговори
Протест преди 6 години
Докторът е невинен! Той ни отърва от един крадец, подкрепян от държавата. Протест в защита на доктора!
141
1
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
България нема да се оправи доде българите не се съберат на жълтите павета и не изринат партииците дето са си присвоили властта в България. Лъчо Мозъка ви пише законите а от утре тока си ще го плащате на Доган Борисов и Пеевски. Мазната Нинова да се не точи за власт ми да заминава при Рафаел че да не изгние в панделата за бандидтската кражботизация.
140
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпници, крадци и убийци са ортаци на полицаите и съдиите.9 пъти го пускали !!?? Защо !?? За да им донесе още пари. Не се ли срамуват полицаите и магистратите !?? Плащаме им заплати да да ни пускат престъпници.
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Еколог 174Имаш предвид Б-отбора на БСП, проектът по-известен с името "Хор на децата на комунистическите девойки и техните слуги", т. нар. ГЕРБ, нали?
138
2
 
25
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Добре, айде да се съберем 1000 000 човека в подкрепа на лекаря ако наистина се окаже самоотбрана и да не позволим да влезне в затвора.
137
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да осъдят полицаите и съдиите които са пуснали известен им престъпник на свобода и с това са застрашили живата на много граждани ! Само народен съд ще ви оправи ! Колко пари получихте от престъпника за да го пускате на свобода ?
136
1
 
16
 
! Отговори
Соросщеви Ръкопляска преди 6 години
И какво,Магистратите от Кривосъдната ни система,са в защита на рецидивиста от каруцаро-брадварския етнос,пускан 9 пъти на свобода да продължава да граби и убива българи,а защитилият се с чисто досие гражданин да обвини зкато убиец.Робска държава-като в Козият рог и под Игото-Закона защитава Насилниците.Магистрати,има и АД,БОГ ВИДИ ОТГОРЕ!
135
1
 
29
 
! Отговори
Евелин преди 6 години
Трябваше лекаря да изчака да бъде убит и след това да се защити! Това е реалността в България! Дано успее да се защити!
134
1
 
11
 
! Отговори
Българче преди 6 години
До от 10 до 20 годДа така е и щеше да получи негласно одобрение за това, че е отървал обществото от един ***. щеше със сигурност да има разследване. тук има една тънкост .. в САЩ всеки може и има оръжие .. този доктор обаче е имал незаконно такова ... това което му трябва сега е добър адвокат или цяла адвокатска кантора която да го защитава и да съди българската държава за това, че съвсем явно защитава престъпниците .
133
1
 
31
 
! Отговори
ЕДИН ОТ НАРОДА преди 6 години
Благодарим ти доктое, че ни отърва от един престъпник. Ако гражданите на Пловдив и околните градове и села не застана т зад доктор Димитров означава че заслужават да бъдат обирани, нападани и избивани от престъпниците. Свободата на престъпниците носи пари на полицаи и съдебни магистрати. Предлагам всички който страдат от корумпираната ни правна и полицейска система да направим митинг в защита на човека защитил живота си и отървал гражданите от един престъпник Някой да определи ден и
132
1
 
20
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Хора, не разбрахте ли, че този доктор си е виновен и при това много! Как така ще трепе престъпниците та нали точно те хранят полицай, следователи, прокурори и съдии !!!Сега престъпниците са с един по-малко .... лошооо !!! Ами това е вярвам, че сте чували за Езоп и няма да ме засипете с неодобрения.
131
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Пускайте човека че ще се съберем на жълтите павета и нема здрава глава депутатска да остане. Нема да плащам ток на Борисов и Доган. Данъци нема да плащам да ги харчат прости мутри.
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Еколог Не, това е електората на управляващите! По данни на статистиката.
129
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ме нападне с нож и аз ще го гръмна...
128
1
 
34
 
! Отговори
от 10 до 20 год преди 6 години
В Щатите щеше да има само протокол,и човека щеше да си е в къщи!
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и да го е гонил 3 часа и оня, да е паднал на земята и да се е молил за живота си, все тая....