Мотористите – застрашени на пътя или отговорни за катастрофите?

При нас няма смачкана броня, а смачкани кости, коментира моторист
2 апр 2018 11:20,
120

През изминалата събота стотици мотористи дадоха начало на "Мотосезон 2018". Заради студеното време шествието беше изместено и съвпадна с това на велосипедистите. За съжаление откриването на мотосезона не се размина без инциденти.

Спешна помощ потвърди за 3 инцидента с мотоциклетисти вследствие на лошата организация на движението. Те са настанени в болница и са без опасност за живота.

"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори. Моторът е опасна машина, която трябва да се уважава, иначе стават проблеми. При нас няма смачкана броня, а смачкани кости и отишли си хора", подчерта мотористът Любомир Дуриданов.

Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков проблемът с лошите шофьори се крие още в обучаващите и изпитващите ги.

"От "Автомобилна администрация" чухме, че планират да премахнат "избягване на препятствие" от изпита за категория "А". Изпитващите на ДАИ взимат 600 лева заплата. Те са около 105 за цялата страна. Нека да потърсим там проблема", обясни Радков в "България сутрин".

"Няма значение с каква машина си на пътя. Трябва да имаш отговорност към останалите движещи се по пътищата. Трябва да се промени отговорността както на изпитващите, така и на инструкторите. Те трябва да носят наказателна отговорност за тези, които обучават и изпитват", категорична бе журналистът Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
18
 
! Отговори
До 1С1 преди 6 години
Когато разбереш, че при двойна непресечена линия НЯМАШ никаква работа вляво от мен.
85
15
 
3
 
! Отговори
1С1 преди 6 години
НАЙ -ЧЕСТАТА ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФИ Е КОГАТО НЯКОЙ *** С КОЛА НАПРАВИ ОБРАТЕН НА ДВОЙНА НЕПРЕСЕЧЕНА ЛИНИЯ. КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАБРАНЕНО ?????? И КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ ПИТАМ АЗ ?????
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето, повечето хора, каращи автомобили се съобразяват с по-строгия контрол върху скоростта, но моторджиите - не. Разберете хора, високата скорост ви изяжда главите! Да караш мотор със 140-160, означава че се смяташ за безсмъртен, а добре знаете, че не е така.
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извън населено място, вкл. и на магистрала, мотористът не трябва да застига коли каращи с максимално допустимата скорост и ако ги застига, сам си е виновен, ако му се случи случка. Разрешената скорост за мотористите е по- ниска от тази за колите - по магистралите е с 40 км/час по-ниска, а извън тях с 10 км/час по-ниска. Мотористите сами са си виновни като карат с 300 км/час или колкото успеят да вдигнат.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие ненормални ли сте бе,писачи!Толкова рев за здравето на "горките" убийци по пътищата - мотористите!Това жалостиво крякане могат сано извратени безмозъчия да го правят и ни го натрапват непрекъснато!Защо не надигате глас срещу тези убийци,когато газят пешеходци по пешеходни пътеки,правят си гонки по пътищата в населените места и с действията си стават причина за множество катастрофи по всички пътища?!И никой нищо не им прави,особено полЮцията,която се чуди,къде да се скрие!
81
2
 
21
 
! Отговори
пена преди 6 години
"Пред мене във задръстване си отвориха вратата" - А ти, защо караш между колите в задръстване? Според закона е забранено! Поредния пример на мото-терорист, на който някой друг му е виновен!
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леете жлъч и злоба, а на живо се криете като злобни мишоци между ламарините. -Лично на мене моторист ми се е размазвал в диференциала на Ивекото Еурокарго. Как успя да се нагнезди толкова навътре под камиона, не разбрах. Мисля че не умря, но единия крак му стана дървен, щото мотора му го премаза. Иначе останалото беше като от учебника по рентгенология, глава Фрактури.
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От както карам автомобил от 1982 година, не ми се е случвало да настигна и да изпреваря моторист (не броя мотопедистите), а често карам с превишена скорост. И нито веднъж за 35 години моторист не е карал зад мен, настигне ли ме задминава ме и за секунди изчезва в далечината, без значение че и аз карам над разрешената скорост.
78
1
 
12
 
! Отговори
Крети преди 6 години
До ДО 68Не е само това в България на много народ се разминават глобите докато не срещнат Автобус или Камион. Лошо е само че преди това умират и невинни!
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искам само да не правиш обратен завой където ти скимне, да спазваш знаците за предимство, да не излизаш на кръстовище с половин, а понякога и цялата кола.Ако не цепиш със 120 в насрещното, няма да ти пречи никой, който прави обратен завой. Също и ако спазваш ограничението от 50 км/ч, никой няма да те изненада на кръстовището.
76
1
 
8
 
! Отговори
ДО 68 преди 6 години
До КретиТака е велосипедистите и мотористите са новост като популярност в България , Тaка че не може да сравняваме с държавите които имат много традиции с това.Просто другите държави имат голям опит ,България степърва го трупа.Не може да сравняваш един шофьор с 1-2 години опит с този 10-15 години.При опасни ситуации втория има превъзходство.
75
2
 
6
 
! Отговори
Крети преди 6 години
До KromВиж сега от приятелите ми в Австрия почти всички имат мотори , така че мога до определя кога един мотор е 125кс и кога е 1000кс поне. И когато спазваш дистанция винаги имаш място да блокираш съседната лента и избора *** да е да спре или да се блъсне в колата. Така спестих и разходки до съда и пари. *** на мотора бяха двама , така че боя щеше да равен като бройка . Добре че имам приятели моторджии да знам че има много умни хора сред тях, защото ако съдя според теб
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tъпи същества по рождение... С малки изключения...Това е диагнозата за тази ...
73
10
 
0
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Крети - та, как успя да блокираш двете ленти, като по преди това си спрял с две други коли да дадеш предимство? Без да бутнеш никоя от тях и да отнесеш майката? Що излезе с приятел - няма ли да е по джентълменско сам да излезеш? Как го определи това, че е 1000 баш кубика? Въобще, звучиш като майстор на късия разказ. Та, бихте ли го тоя "гнусен" моторист? Доста е плитко.
72
7
 
24
 
! Отговори
3M преди 6 години
Донорите на органи откриха сезона. Дано нормалните хора успеем да се опазим!
71
12
 
0
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Крети -- и спаси майката с количката?! Браво бе, герой? Това кога? Утре ли ако може?
70
1
 
12
 
! Отговори
Крети преди 6 години
бе без каска и реши че ще ме бие докато не излезнахме с един приятел от колата и видяха че не са ни в категория. Щеше да претрепе жената и детето за стигнат по бързо.
69
7
 
10
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Непознаването на закона и от двете страни е водещо. А при забележка - агресията - задължителна. За мое голямо учудване т.н. "нежен" пол е в пъти по агресивен. Жените които са правили опит да ме убият докато съм с мотор са много повече от мъжете. Например - при МОЛ Парадайс - идвам от Американското посолство - завоя е десен. Не знам колко вече лъскави пачав.ри от МОЛ-а въртят гуми на левия завой за да минат пред мен. Дива сел.яния. Не броя и тея които се опитват всякак да ме вкарат в мантинелата.
68
1
 
15
 
! Отговори
Крети преди 6 години
Миналата година тръгнах от Австрия , минах през Италия от там с Ферибот към Гърция и от там към България. Единствено румънци ми засякоха пътя около Рим, в Гърция мотористи колкото искаш готини хора от Италия и Германия правятси кефа около Янина и Викос по завоите. В АСЕНОВГРАД спираме три коли да мине майка с малко дете в количка по пешеходна пътека, един с една 1000кб Мотор тръгна да изпреварва всички коли без да вижда жената с детето , блокирах двете ленти с колата.
67
3
 
11
 
! Отговори
ДО 64 преди 6 години
И сред автомобилните шофьори и сред мотористите има доста които не спазват правилника, и да това е основен проблем за произшествията.