Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балкански ***. Нищо не става от това глупаво племе.-----------И ти ли си част от него?
12
4
 
24
 
! Отговори
от 5 до 7 преди 6 години
В никакъв случай не одобрявам постъпката - абсолютно зверство и заслужава наказание! Просто казвам че безотговорността на собствениците/инстиуциите/безкрайните проблеми с бездомни кучета и тн са предпоставка хората да действат така. Защото ако това куче Мими някой го е кръстил и си го е хранил, ако си го беше и прибрал да го гледа и да отговаря за него нямаше да стане така. Много е лесно да се радваш на кучетата,да ги храниш, но е трудно да поемеш отговрността за тях
11
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей такъв да му натрошиш капачките с винкел малко ще му е...
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото едва ли ги е убил нарочно, а тук става въпрос за целенасочен садизъм!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КюстендилецКакво общо има това със статията? Или ти си от ония психично болни които си мислят, че трябва да се пише само за хора или това, че някой помогнал на куче пречи да се помогне на човек в същото време и обратното?
8
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е най-долното проклето племе !
7
31
 
10
 
! Отговори
Кюстендилец преди 6 години
Преди по-малко от месец полицай при катастрофа уби баща на две деца !!! Що нищо не писахте тогава ???
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Викаш щом не е при собственика си оправдава постъпката така ли?
5
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де това куче като си има име защо си няма собственик? Ако си беше при собственика или в приюта нямаше да му се случи това...
4
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някоя ти която искаш да наказваш по тоя начин не си по добра от останалите а мнението ми пък за коткарките и кучкарите няма споменавам
3
4
 
41
 
! Отговори
Цоко преди 6 години
Няма по-голям *** от човека!!!
2
5
 
53
 
! Отговори
потресен преди 6 години
Който го е направил няма нищо общо с човешкия род!!!
1
5
 
46
 
! Отговори
Някоя преди 6 години
Всеки способен на това, е способен да нарани и човек. Заслужава същото.