За сортиране на череши - 40 лв. на ден. Но няма желаещи!

До началото на кампанията в Кюстендил остават по-малко от 3 месеца
Обновена: 8 апр 2018 18:23 | 8 апр 2018 18:00, Екип на Bulgaria On Air
253

В Кюстендил остават по-малко от три месеца до началото на черешовата кампания. Хората в бранша вече търсят сезонни работници, които да наемат за бране и за сортиране на плодовете, предаде Bulgaria ON AIR.

Това обаче се оказва много трудно, защото малко хора се съгласяват на подобна работа, дори и срещу достойно заплащане.

Около 40 лева на ден. Толкова предлагат в преработващо предприятие в село Копиловци на хората, които се съгласят да сортират череши. Желаещи обаче няма. И във фирмата със свити сърца чакат черешовия сезон.

В Кюстендил хората не харесват работата, защото е сезонна и ги ангажира само за месец. Освен това им се струва трудна и досадна.

След като в Кюстендил не намират работна ръка, собствениците на предприятията търсят служители вече в чужбина.

Целият кюстендилски регион се надява температурите да се запазят високи и да няма слани, за да остане реколтата здрава, за разлика от миналата година, когато заради студовете череши нямаше.


Вижте подробности във видеото на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вече има комбайни за череши, но само за череши за преработка (с по-лоша визия, по-малки; по-лош вкус). Като се закъса още малко с работната ръка ще се подменят градините с такъв тип череши и те ще се пускат за прясна консумация. Така че от цялата работа ще загуби крайния потребител, но той вече е свикнал - яде хляб от нискокачествена пшеница а добрата се изнася. И горивата и маслата му разреждат. И лекарствата и те. Така че свиквайте
28
23
 
5
 
! Отговори
БатБулгар преди 6 години
Който не работи, не трябва да яде. Стара българска мъдрост. Вие Българи ли сте?
27
6
 
14
 
! Отговори
Украин преди 6 години
Где ето Кюстендиль.Я хочу ето работу
26
12
 
25
 
! Отговори
мързелив Ганю преди 6 години
Предпочитам да пиша коментари в интернет отколкото да работя за 40 лв. !
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
незнам дали със свити сърца амасъс свити зегерки чакат докато не им изгние продукцията и не им се разбухат анаlните отвори няма се усетят
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не ги брусите бе.
23
6
 
31
 
! Отговори
Bay Hoy преди 6 години
До Анонимен 13"в този сайт съм от повече от 10 години (май са 13). Винаги при подобни статии отдолу е пълно с един и същ вид коментари. Винаги предлагам на недоволните да си направят по една фирма и да дават такива заплати каквито смятат че са достойни. За всичкото това време не съм видял един да се е хванал, да е създал нещо и да каже: "аз успях". Само хленцане виждам."Познавам такива "работодатели" като теб - за ЧEП за бъчва не ставате, но ревете, че работниците ви са калпaви !!!
22
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 лева ми то бива
21
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 40 лева само ще щракам с пръсти на сянка под черешите и ще пъдя косовете и врабчетата.
20
2
 
48
 
! Отговори
от западна Европа преди 6 години
Внасяйте работници от Судан !Аз няма да се върна !
19
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
.Ние не работим а само съветваме.И това струва пари ама понеже сме благородни го правим без пари.От сърце
18
20
 
7
 
! Отговори
от 5 преди 6 години
До Bay Hoyиди бери нарциси в англия щом мислиш че ще завършиш месеца с 2500. Пусни си документалните филми първо да знаеш какво те чака.
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тия цени минималната заплата трябва да е поне 1000 лева.Но БГ-работодатели само знаят да реват, че няма кой да им работи за 500 лева!!
16
2
 
45
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
40 лева на ден при вероятно неизпълнима норма, а и 40 лева на ден е 800 лева на месец. Следват осигуровки и данък общ доход и ти остават 620 лева. А-у-у-у колко много. Що не си ....
15
24
 
11
 
! Отговори
скъсана ушанка преди 6 години
Я хочу работает в Болгарии !У нас в России очень болгая мизерия !
14
7
 
43
 
! Отговори
Bay Hoy преди 6 години
До Анонимен 5"направи си фирма. Наеми ме. Плащай ми 40 лв. на час. Няма да те чакам, че ще си остана с чакането..."То е ясно, че си ***, който не вижда по-далеч от носа си !!!40.00 лв на ден - това прави около 840.00 лв. на месец.Кой нормален човек (не става дума за теб - то е ясно,че не си нормален :) !!! ) ще работи тази работа в България, при положение, че за същата работа в чужбина ще печели по 2500.00 лв. на месец с осигурена храна и жилище ?!?!
13
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в този сайт съм от повече от 10 години (май са 13). Винаги при подобни статии отдолу е пълно с един и същ вид коментари. Винаги предлагам на недоволните да си направят по една фирма и да дават такива заплати каквито смятат че са достойни. За всичкото това време не съм видял един да се е хванал, да е създал нещо и да каже: "аз успях". Само хленцане виждам.
12
0
 
26
 
! Отговори
Do 8 преди 6 години
Да но за месец! Напусни работа и отивай да работиш цял месец я има я няма за тая пара !
11
3
 
62
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Е хайде сега.Кажете че се работи на норма.40лв ги вземаш ако набереш и сортираш 5463652387кг череши.Явно хората от региона са се опарили вече.Кво стана с индийците и маорите.Що ги нЕма да берат
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7такива истории с катерене по дърветата вече няма (изключвам някакви стари градини на баби и дядовци) - всичко е ниско за да се бере.