За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!

Колата й била изправна, но тя имала провинения с алкохол преди години
14 апр 2018 19:37,
74
За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорката на реното, влазло в съприкосновение с катастрофиралия вчера на магистрала "Тракия" автобус, е задържана. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътно произшествие, при което са загинали шест души.

Тежкият инцидент стана вчера на обяд край Вакарел.

Жената е задържана за 72 часа, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка пред Софийския окръжен съд, добави той, цитиран от БТА.

Разследващите са извършили техническа експертиза на нейния автомобил и от нея е ясно, че колата няма техническа неизправност.

Още по темата

"След като няма техническа повреда на автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотраспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия", каза още наблюдаващият прокурор.

Той съобщи, че жената е на 29 години от Плевен. Преди две години тя е засечена в тежко провинение, свързано с употреба на алкохол. Шофьорът на автобуса също има провинения, но по-леки.

Шофьорката вече е разпитана. Спътникът й също е разпитан и е освободен.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Не е установена и употреба на наркотици.

Багажът в автобуса е бил разпределен равномерно, пътниците също. Взети са мерки багажът на пътниците да бъде запазен и да бъде върнат след потърсване и доказване на правото на собственост.

Разследващият прокурор коментира, че е възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса. Така рейсът се е завъртял и е отишъл в канавката, независимо какво е искал да направи водачът му.

"Възможни са много хипотези, този удар може и да не е толкова лек, това ще покаже автотехническата експертиза на автобуса", добави той. Засега няма хипотеза за друг участник в пътния инцидент, възможно е да излезе, но най-вероятно няма, коментира  оше Ангелов.

Няколко часа е продължил огледът на мястото на произшествието. Разпитани са 26 свидетели, като бройката може да е нараснала, тъй като разследващи обикалят всички болници, в които са настанени пострадали от катастрофата.

Наблюдаващият прокурор призова гражданите - преки очевидци на инцидента, да се обадят с информация на телефон 0886 88 25 31. Това е дежурен телефон, по всяко време може да ми се звъни, добави той.

Иззет е огромен обем документация от фирмата-превозвач, свързана с досието на автобуса от момента на закупуването му. Автобусът е нов, може би на година и няколко месеца, каза Ангелов. Иззета е и документация, свързана с водача - трудов договор, график за дежурства, длъжностна характеристика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
61
 
! Отговори
С.В. преди 6 години
Всички "специалисти" които твърдят че колата не може да обърне автобуса,да вземат да поразгледат учебниците си по физика. Никой нормален човек не може да оправдава госпожата на реното. Дори да не влезе в затвора,както много често се случва с престъпниците в България, до края на живота си ще живее с мисълта че е убила 6 души,от които едно дете. Дано другите се оправят. Но и самонадеяноста е ужасна. Ще изпреварваш пълен автобус със 100 км и ще си пипаш касетефона. *** работа.
4
13
 
13
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
До ЖоПри хидравлика няма значение - тя не позволява връщане на усилие към волана.Можеш да караш със спукана предна гума докато останеш на джанта - волан не реагира.
3
19
 
23
 
! Отговори
да се провери преди 6 години
33 годишният шофьор на автобуса колко години стаж като шофьор има.Къде е е карал курс за професионални шофьори и кой му е издал книжка.Защото ром в учебна кола не съм виждал.
2
23
 
40
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Грешката е на шофьора на рейса. Макар и неволна. То е реакция. Тя го закача от ляво. И той навива в дясно. При тази скорост 1на стотна е достатъчна и влиза в канавката. Е ако беше истинска магистрала щеше да има ленти, буфери и нямаше да ги има тези резултати. Жалко за тези хора загинали така нелепо. Бог да ги прости.
1
11
 
38
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ТОВА, което днес коментира разследващия прокурор, аз го написах още вчера-Реното е ударило автобуса в предната лява гума. Вижда се на снимките, че калникът на автобуса е откъртен.Ударът става в прав участък от пътя, водачът на автобуса е държал небрежно волана и го е изпуснал да се завърти надясно към канавката.Затова воланът трябва да се държи здраво с две ръце!Никога не знаеш каво ще се случи- дали изненадващо ще те ударят, дали ще попаднеш в дупка или аквапланинг...