Родителите на Цвета за ада на "Тракия": Никой не е застрахован!

Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите
17 апр 2018 22:10,
28
Родителите на Цвета за ада на "Тракия": Никой не е застрахован!
Снимка: Кадър Нова тв

"Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован". Така родителите на 29-годишната Цвета Таскова определят тежкия инцидент на магистрала "Тракия", при който загинаха шестима души, а други 26 пострадаха.

Още по темата

Петък, 13-и април. Часът е малко преди 12:00 на обяд. Мария Таскова отговаря на позвъняването на дъщеря си, а новината е много страшна.

"Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: "Обадете се на 112". Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора", спомня си Мария пред Нова тв. 

"Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно, нищожно - 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите", казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори. 

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мерките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: "Татко, не съм убиец! Не съм убиец!", разказа той. 

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
3
 
! Отговори
Н преди 6 години
Била отличен водач казва бащата.Това ли са му критериите при положение , че и отнемане книжката.И какво като е помагала на хората, има и други , колите не се предизвикали инцидента и пак са помагали.Длъжен е всеки да го направи.Да лежи в затвора !Вярно е никой не е застрахован и все пак всеки трябва да си понесе последствията !Щофьора на автобуса няма вина!Той е бил на пътя и тая некадърница го удря.Стига сте обвинявали човека.Тя тая си призна че е гледала радиотоВиновна!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
джанго преди 6 години
значи за лерца от пловдив дето уби полицай с двойно превишена скорост може под гаранция,а за плевенската овца не може!как така!?
18
7
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Опитват се да изглеждат смирени, ама нещо не им се получава. От лелката струи толкова злоба. Сигурно е готова на всичко за детето си, НО в случая дъщеря и е виновна.
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано да има съвестни разследващи и те да си свършат работата, всички се нахвърлиха върху момичето, защото тя казала сама: аз съм виновна, може така да се е чувствала тогава, но тя не е единствената виновна, шофьорът на автобуса няма как да не е направил рязка маневра, дано да има записи. Ако всяка кола може да избута пълен рейс със пътници, то тогава тези рейсове трябва да бъдат бракувани веднага! Шофьорът най-вероятно е завил рязко вдясно и сам си е влязъл в канавката, ама е по-лесно да си трае
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо всички се нахвърлиха върху жената, не ми стана ясно... не може грешката да е била само нейна, един лек автомобил не може да избута автобус от пътя! и шофьорът на автобуса е направил грешка, но не си признава. По-лесно му е да си кротува и цялата вина да се прехвърли на жената. Няма как в тази ситуация от негова страна да няма грешна маневра, и точно тя да е обърнала автобуса
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера случайно срещнах стар приятел, шофьор на автобус със стаж над 40 години. Обиколил е Европа с буса многократно без катастрофи. Заяви, че с тази колица Реното, няма шанс буса да бъде избутан. Той тежи с пътници и багаж между 14 и 16 тона. Реното е около 1.200 кг. Водача на буса ако е карал с 80 км/ч, няма сила която да го изкара от пътя. Водача му се е стреснал и сам го вкарал в канафката. Жената ще го отнесе, защото фирмата е с протекции от високо. И не и е за първи път такава катастрофа.
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кара си пияно-насрано момичето и блъска други МПС-та, иначе - да, водач за образец е, що да не я пуснат, ако може и награда да и дадат на тая пиянка - за водач на годината?
13
4
 
10
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Абе ******** ******** , за това че е била карала пила навремето момичето си е изтърпяло наказанието, платила си е глобата и не е била пила при катастрофата. Не е и извършила нарушение. Да, вярно е, може би е направила грешка от неопитност. Това не значи че трябва да лежи в затвор. Ако утре на твоята кошница и излети колелото и ме убиеш на пътя, дали трябва да съдят теб или който е пуснал таралясника да мине технически преглед?
12
10
 
21
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Пуснете момичето бе ! Катастрофи се случват всеки ден по света. Нито е карала с превишена скорост, нито е пила, нито нищо. Какво целите? Достатъчно животи съсипа тази катастрофа. Трябва ли да съсипе още един?
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах ...Защо обвиниха жената ? Може автобуса да е ударил ? Откъде изтече и формация, че лекия автомобил виновен .
10
1
 
17
 
! Отговори
nasko преди 6 години
Акъл,толерантност и култура.Карам по цяла Европа пътувам постоянно. Там трафика е доста по голям и карат доста по бързо,но катастрофите са в пъти по малко от нашите.*** го настъпва ме с собствения си крак никой не ни казва как да кара ме ние самите го решаваме а решението е свързано с нашата култура.
9
3
 
12
 
! Отговори
сан'минаващ преди 6 години
До Анонимен. Не казвам че само колата е виновна. Погледнете шофьора как първоначално за да избегне колата свива надясно и удря мантинелата.
8
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето не е виновно че шофьорчето е блеело! 30 години съм карал автобус имал съм най различни инциденти включително и като този удар отстрани. При такъв удар няма как автобуса да напусне платното ако шофьора е на мястото си и не блее. Представете си че управляваният от вас автомобил го удари мотопед та нима 100 кг мотопед ще може да подмести 1 300 кг автомобил? Логиката показва а й физичните закони че това няма как да се случи. От опит знам че това е невъзможно автомобил да избута автобус.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подозрително бързо оневиниха автобусната фирма
6
0
 
31
 
! Отговори
Никои преди 6 години
Всички са смазани и разстроени.няма умисъл.да никой не е застрахован.трагедия
5
13
 
11
 
! Отговори
111 преди 6 години
За всичко са виновни старите европейскибръкми които караме.
4
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите не са виновни . Жал ми е за тях. Тази овца заспала съсипа живота на куп хора включително и на собствените си родители.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нелепа случайност ли?Нелепа случайност ли е че всяка година губим по около 700 души,в повечето случаи млади хора и сме на първо място в Европа по катастрофи.Не мисля,че е нелепа случайност,но мисля,че трябват драстични мерки и затвор за всички самонадеяни,некадърни и безотговорни участници в движението.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, какво стана с дрогираното отроче на селската даскалица и селския полицай, което уби две жени, едната от които бе бременна, а то неадекватно до безумие . Тати оправи ли го вече, или още не, защото се уговарят и сговорничат.