Чудесата не секват! 22 г. след смъртта на Ванга – има изцеление

В дома й в Петрич хората описват чудесата й в книги за впечатления
1 май 2018 18:06,
122

Снимка: "Труд"

22 години след смъртта на българската пророчица Ванга в къщата и в Петрич продължават да се случват чудеса. Това твърдят вярващи, които са посетили дома. И са описали чудесата в книгите за впечатления, които стоят там. За 10 години те са станали 8 дебели книги.

"Имах огромно желание за второ дете, но лекарите ми казаха, че заради здравословните ми проблеми, това няма как да се случи. Започнах да идвам в къщата на леля Ванга и се молих дни наред в нейната молитвена стая пред иконите и. И о, Боже, чудото стана, след една година аз вече имам второ дете. И съм благословена и благодарна на светицата"… Това е само една от много истории, които са описали хората дошли в къщата – музей на Ванга.

Още по темата

На 5 май тази година се навършват точно 10 години откакто къщата на пророчицата бе превърната в музей. Нейното завещание, отворено след смъртта й, предизвика доста бурни реакции сред роднините й, но последната воля на пророчицата бе всичко, което тя притежаваше да се дари на държавата. Дарението завари и държавата неподготвена.

Цели 10 години тя се чудеше какво да прави с имота на пророчицата в Петрич. Къщата стоеше залостена, мухъл и течове я съсипваха, докато накрая министерство на финансите намери най-точното решение – да превърне в музей дома на пророчицата, който се води филиал към градския музей.

Българите приветстваха това решение и сега къщата на Ванга е едно от най-посещаваните и емблематични места в Петрич. Привлечени от мистерията, загадката и необяснимото, тук идват всякакви хора от всички краища на света.

Всеки прекрачва прага на този дом с любопитството да види как е живяла пророчицата, да разбере какво е било ежедневието и да се потопи в атмосферата на нейната загадъчност.

Приживе нито един учен не успя да разбере как Ванга вижда в бъдещето и миналото, как разговаря с мъртвите, въпреки че е била изследвана. Но и до ден днешен книгите за Ванга се множат, както и разказите за нейните пророкувания.

Заради все още сбъдващите се предсказания, интересът на туристите и вярващите към дома на Ванга не стихва. За година само през музея в Петрич преминават над 16 хиляди души.

А молитвената стая на пророчицата буквално е станала като църква, хората всеки ден идват и влизат да се молят в нея и да запалят свещ. Затова и това е единственото помещение в музея-дом, което няма ограничително въже и достъпа свободен, разказва "Труд".

И всичко е подредено така,както някога го е оставила Ванга. В нея са изложени над 3000 предмета – икони, произведения на изкуството, дрехи, лични вещи, снимки, подаръци.

Всяка вещ в дома на пророчицата има своята история и носи нейната енергия. В къщата могат да се видят дрехите и, обувките, чантите и, които говорят за една доста суетна жена.

В къщата е наредена и експозиция от снимки на Ванга от живота и. Градината на къщата също е имала огромно значение за пророчицата. Тя винаги е била отрупана с цветя, а за тях тя казваше, че са живи и затова мразеше някой да и подарява цвете без корен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
12
 
! Отговори
Ако някой преди 5 години
Говори с мъртвите не е ли слуга на Дявола?Поне на времето такива са ги горели ..
15
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кои са тези ''все още сбъдващи се предсказания'', че не се сещам за нито едно.
14
15
 
14
 
! Отговори
Ванга преди 5 години
А Путин ще порасне .. и ще стане висок като Ибрахимович :))))))))))))) Ай сиктир!
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" не трябва ли една "светица", все пак, да говори с Бога "".....................е нали ти говориш с Бога де ... такива като тебе 'вярващи' все до Бога се допитвате и все омраза и мръсотия разпространявате
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааааа, Дааааа..... Кога ще събирате пари за самолетен билет за следващата *** която е заминала на майка си у дивия да я лекуват баячки?
11
3
 
2
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
12, може ли точен цитат - с книга, глава и стих?
10
29
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Незная за къщата, но думите на Ванга ще се помнят от всеки истински Българин- За да я има България, трябва да бъде с Дядо Иван, а не с брат Джон !
9
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Библията има текст: "Врачка жива да не се оставя." Аз съм атеист. Но ми е много чудно как хора с претенции да са добри християни ходят по врачки и гадателки. Самата Ванга твърдеше, че говори с извънземни. Дали има извънземни не е доказано. Но не трябва ли една "светица", все пак, да говори с Бога?
8
3
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
И аз познавам една дето след токов удар ме свързва с одвъдното. Питам не питам все от там гласове бол.
7
30
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ванга е продукт на руската пропаганда. Аман вече!
6
14
 
25
 
! Отговори
Бай Ванго преди 5 години
И о, Боже, чудото стана, след една година аз вече имам второ дете.......Чудото да не беше - комшията, попа или някой колега, случаен от командировка?
5
23
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Значи всъщност къщата има лечебни свойства, а не Ванга. Ванга само си е отваряла устата, докато къщата лекува болен след болен.
4
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е една от най-силните енергийни държави в света. Не случайно тук имаме толкова хора с такива способности. Може би сега, щеше да ни дава насоки ...но всеки е до време тук.
3
7
 
6
 
! Отговори
2 преди 5 години
СЛУЧВА
2
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
99 % от това което казват гадателите НЕ СЕ.
1
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига с тая дърта вещица вече вееее