Къмпингуващите – проблемът на Черноморието?

Общинари готвят глоби, но липсва ясен рекламент
16 май 2018 09:40, Петя Славова
51

И това лято къмпингуващите ще бъдат проблем за българското Черноморие. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Работната група към ресорното ведомство не успя да постигне съгласие къде и как може да се почива с палатка или каравана.
Още по темата

И това лято морските общини ще имат право да налагат глоби за палатки и каравани на пясъка, тъй като законът за Черноморското крайбрежие го забранява. В същото време обаче у нас липсва регламент за дивото къмпингуване.

В Поморие мислят за изграждането на модерен къмпинг на мястото на стари бунгала. Оплакнат се обаче от тромави процедури, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според собственици на къмпинги интересът към този вид почивка е голям, но местата са малко.

Междувременно туристите, които предпочитат хотелите, се надяват на чисто море. Днес от екоинспекцията в Бургас провериха устието на река Хаджийска, която се влива в морето. Всяко лято туристите в Слънчев бряг се оплакват от лоши миризми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години хората ходеха по квартири! Много хора искат да бъдат на море, но нямат средства за спане. Цените са минимум 100 на ден на двойна стая. Така че морето е на всички.
27
0
 
7
 
! Отговори
Антифен на системата преди 5 години
Рекламент от реклама ли произлиза,неграмотници такива.Или си мислите,че регламент произлиза от реглаж.
26
2
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
Значи ненавиждам да ходя на къмпинг, обаче това е просто краен мега ултра цинизъм! Изключително нахално е да превърнеш километри плажна ивица в бетонна многоетажна грозотия и после да се изцепиш, че три хартиени палатки развалят гледката. Поне успокояващото е, че и след двете мирише на урина, а това е удивително, защото първоначално се объркваш, че цялата урина е в морето. Като цяло съм оптимист за цялата ситуация и смятам, че може да се реши без бой, както досега!
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незаконни гета може, къмпингуване неможе? На околовръстното между кръговото на младост 4 и градинския център, в гората, има диво къмпингуващи, които май се и интегрират. Токът им е от уличното осветление. Даже се и развъждат, вече щъкат и деца.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКочина! Правилно си определил Слънчака. А аз не ходя и на кънпингите по нашето море. Защото ще трябва да купувам от магазините на същите мутри. В Гърция е хиляди пъти по-хубаво. А в Турция освен, че е хиляди пъти по-хубаво е и по-евтино. И в Италия съм ходил, но вече стават огромни опашки на границите и засега съм се отказал.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивото къмпиране и дивата селяния са два съвсем различни свята. Дивия *** и на къмпинг е див *** и в хотела ш на пътя... на всякъде. Въпросът е в това, че държавата и общините не могат да контролират процеса. Да вземат пример от гърците.
22
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Ако не бяха мутрите сега градовете по морето щяха да са в СФ или напуснали страната. Ако чакахме тебе да построиш нещо....Мале Мале. Тези курорти привличат огромни печалби за България и дават работа на много хора. Ти нито пари привличаш, нито работа даваш. Аман от банални типове от панела.
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проблемът на черноморието са мутрите, бетонирания слънчак, простащината - която е типична на мутрите и затова няма да ви стъпим за поредна година на миризливите хотели и заведения!
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина около къмпингуващите е смрад от баклуци и фекалии. Да минават военните с огнемети и къде има баклучари да ги изгарят, барабар с колите им.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Ти ако си мислиш, че от тебе зависи туризма с твойте 10лв :))) Пробвай да запазиш места за Юли и Август всичко е заето. Хората не харесват *** ви . Това неможе да разберете. ***. Като искате нещо организирайте се , подредете го, направете го красиво . 25 години ....НИЩО.Ами нормално е да ви резнат ...Като нямате развитие.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раздразненият, кой знае в какъв коп тор живееш, ама нали требе да те мислим за як...
17
4
 
31
 
! Отговори
дс преди 5 години
Къмпингуващите на са проблем на черноморието, а на мутрите с хотелите. Защото не им ползват базата де. Ама нали сме държавата на мутрите, ще изгоним къмпингуващите.
16
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мн ме дразнят тея чубании с тея биваци. Като минаваш покрай тях се едно "махалаатаа". Грозно, неподребено, мръсно ....абе грозна картина е за мен. Това са просто авантаджии , които гледат да минат тънко на морето. Да тяхно право е...обаче не около богати и красиви плажове с туристи. Ей там има места където няма хотели и туристи там ви е мястото.
15
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Аз не съм срещу къмпингуването, но нека става в места отредени места затова. Един път стъпих на Корал и бях в шок, то не бяха спринцовки, пластмаса, счупени бутилки, вакумайзери от тревата, която се пуши... Не че имам против тревата, имам против ***, която се оставя. *** и салфетки с които си бършат задните части до всяко дърво и храст. Е питам това ли драги диво къмпигуващи ви е представата за дивата природа? А нема нужда от вас не ви искам мизерията...
14
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
палатки не може, а хотели на брега може да строите с крадени пари?!?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
реКламент - проблем с рекламата при хазарта ли е :D
12
6
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Герберите Ангелкова и Симеонов, са много прости! Ако дивото къмпингуване е регламентирано, то тогава не е диво! Не е диво! Идеята на поредният напън в тази посока е, че "дивите" трябва д абъдат вкарани в къщите з агости и хотелите ид аси плащат. Те затва. Но, аз, ако си плащам на тия, просто нема д аходя на море. Морето, аз го разбирам безплатно, пей-живей. Но, ако ме пресират да не бъда див, аз накрая ще издивея и ще ги убия пред НС
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, този закон само по черномомрието ли важи или покрива и диво къмпингуващите около София?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един основен проблем се създава от един основен фактор обстоятелства. Ако човек погледне на Чермонорието кой е доминиращият фактор, откъде е произлязъл и дали е стъпил на законова основа, може да стигне до някои конкрентни изводи.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко от което може да се краде требе да е под контрооолллл!!!А този драскач само заглавието е уцелил... :))))