Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Елате на морето да видите опърпани, бедни и мръсни мАрзилками! Делят една супа на две!! Праскат се с малцинството, защото са от един калъп. Руските туристи са най-неблагодарни и нагли. Мислят си, че всичко им е позволено!
136
7
 
11
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Аз от 6 години не съм била на Черно море. Ужасно мръсно е. Ходя само на Гърция.
135
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали е съвпадение и дали има някаква връзка , но снощи по новините на испанската телевизия , казаха , че от началото на годината има ръст с 11% на руските туристи в Испания .Явно хората търсят качествево и за това бягат от нашето черноморие .
134
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, нали НиКОНина Ангелкова викаше обратното с 15% ПОВЕЧЕ руски туристи!?Защо се измята като Баце Върховния ... барабанист.Абе, как беше "барабанист" на македонски?
133
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой руснак и най-вече рускиня ще иска да дойде в България като може да си изкара чудесно в Турция?
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ее и руснаците се отвращават от тиквите и гинките...смятайте
131
8
 
10
 
! Отговори
158 преди 5 години
Ами махнете визите. Тук може да си пишат *** *** колкото си искат, но тези които правят бизнес по морето си искат руските туристи, а не стиснатите пияни *** от европата..
130
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснците вече в България им е долнопробно и мърляво, предпочитат по-добри дестинации макар и по-скъпи.
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аманМи не ги чакайте руските туристи бе? Никой не ви принуждава да ги чакате? Защо българската министърка на туризма ходи на крака в Москва да се моли за руски туристи? Чактайте американски туристи да идват за да можете да си храните семействата, защо чакате руски?
128
4
 
12
 
! Отговори
КОМЕНТАТОР преди 5 години
ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПУТИНОВИЯ ПРОСПЕРИТЕТ И ВЕЛИЧИЕ И ПАДАЩАТА РУБЛА, ФАКТ!
127
1
 
8
 
! Отговори
ха дано! преди 5 години
Една от основните причини за ниското качество на туристическия продукт е че българския туризъм беше ориентиран към руския пазар.Преди 10 ноември не ги мешеха с чужденците и затова някои от курортите бяха по-така.После махнаха сегрегацията и окепазиха всичко.Дай боже да се махнат и да започне туризмът да се развива като лъскав бизнес.
126
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е да не идват и да се интегрираме с други страни и народи които са по почтенни и уважителни.*** ще се интегрира... Защо първо не си оправим нащърбените тротоари, падащите мазилки, липсващата маркировка на пътя и ненапоследно място, селския манталитет и тогава да търсим да се интегрираме с други народи?
125
0
 
3
 
! Отговори
и ние сме виждали преди 5 години
Гръчките *** сега заработват.Шармути с мустаци. Хе хе!Ние си ги знаем и не се връзваме.
124
0
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Рушката реч по морето и без това е в изобилие защото там има немалко постоянно живеещи "братушки" ... Така че дано поне приходящите от Мадър-РАША, да ни заобиколят малко, за да не се чувстваме чужденци на родното си море, където официалният език май вече не е български ... !!!
123
0
 
11
 
! Отговори
аман преди 5 години
По отношение на агресивното говорене е достатъчно човек да прочете коментарите по-доло.То не са обиди, то не са квалификации. Те руснаците по-горни, пък ние все трябва да ги чакаме.Най-добре е да не идват и да се интегрираме с други страни и народи които са по почтенни и уважителни.
122
0
 
6
 
! Отговори
офицер преди 5 години
это русское бактерологическое оружие!!!!!!
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябват руски туристи !За всеки влак , има пътник !
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рускините не проституират в Европа поради ред причини. Те са в Арабия и Китай.
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че морето ни е вече скъпо за руснаците. Тези с денгите и преди не ходеха тук.
118
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Хех някой никога не виждал море различно от нашето ми цъка минуси. Ми *** до кавала поне, или тасос - едни от най евтините гръцки дестинации и виж колко ОГРОМНА е разликата с черморието. Нашето море няма какво да предложи освен по-ниската цена. Черно море е едно от най-замърсените и това е факт, и замърсяването идва от дунав и хотелите само допълват картинката.