Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!

Организират демонстрации в няколко града на страната
2 юни 2018 10:30, Петя Славова
277
Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!
Снимка: архив, Reuters

Протест срещу задължителния статут на ваксините се очаква да се проведе днес в няколко областни града в страната.

Основното искане е ваксините в България да станат по избор, като за целта да бъде променен Законът за здравето в чл. 58. Така според протестиращите ще може да се приложи законово принципът на информираното съгласие, без да има санкции и ограничения за отказалите ваксинация, посочват от vaksinite.com.
 
Събитието се осъществява като част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света, както и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни.
 
Протестите в страната са насрочени за 15 ч. в София на площад "Народно събрание", в Русе в Младежкия парк и във Варна на входа на Морската градина, Колонадата; в Пловдив от 11:00 ч. пред Общината и в Бургас от 16.00 ч. при Пантеона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
3
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До LoraКато си "работила" в Африка трябва да си наясно/но явно не си/ че инфекциозните заболявания там са коренно различни от Европа,примерно.Разделът се казва "Тропическа медицина" и вземи да го прочетеш.Ако не,гледай картинките.Не са много приятни!!!
222
9
 
3
 
! Отговори
експерта преди 5 години
До Анонимен 2334тия прием на пентаксим нормално е на 12 месеца. Какво сте объркали не знам.
221
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия няма такива протести.
220
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 235И какво от това. Това е фактология. Нищо не доказва. Мога да дам списък на държавите, разрешили хомосексуални, бракове по години. Доказателство за какво е това?
219
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз 200Експерте, като казваш, че вроденият аутизъм се появява 3-6 месец. Обясни това:При сина ми се появи след към втората година след 4-ти прием на Пентаксим и бурна реакция.
218
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКоето не значи, че антиваксерите не са създадени от фармацевтичните компании. Но със съвсем друга цел. Това всъщност е много често ползван похват, и може да се види на безброй места в съвремието ни.Когато някой иска да наложи своята очевидна лъжа, използва влиянието си за да създаде и нейната още по-очевидна алтернатива, за да може да направи желаната от него лъжа да изглежда по достоверна и убедителна.
217
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Фармацевтичните компания видяха че ваксините им пречат да продават хапчета"Няма такива индикации. Последните 10 години индустрията им расте равномерно с по 100-150 милиарда годишно.Целта на сезонните ваксини е точна тази - методично да съсипят имунната система, и направят хората зависими от постоянна медикация. Фармацевтичната индустрия никога няма да пусне на пазара нещо, което да доведе до по-малко продажби на лекарства. Само обратното.
216
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фармацевтичните компания видяха че ваксините им пречат да продават хапчета и създахоха антиваксерите. Ама просто племе е човешкия род
215
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Няма профилактична аутопсия"Личи с кой е профана. Голяма част от аутопсиите се правят точно профилактично, понеже ония обичат да кълцат. Друга голяма част се прави "образователно".Ако си завещаеш тялото на "науката", без значение от какво си умрял, освен ако не те оставят да изгниеш по складовете, ще бъдеш тотално разперчолявен, и изцяло за спорта. Е ако имаш късмет, може да тестват бомби с тебе или нещо от сорта.
214
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наясно съм какви са целите на аутопсията. Също както съм наясно, че за да се постигнат не е нужна БУКВАЛНА гавра с труп. .Профилактична?Ясно е, че си профан(не е обида) в областта. Няма профилактична аутопсия.Освен това си има правила и методики по които се извършва всяка една аутопсия. Наистина тялото (по скоро вътрешните органи) буквално се разплаче това, но това е начинът за да се види всичко.
213
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос с понижена трудност:Фармацевтичната индустрия от какво печели повече:1 - от здрави хора, които не се разболяват и нямат нужда от лекарства2 - от слаби, болнави хора, които се редят на опашки за медикаменти за да оцеляват.Като се разболееш не се лекувай с лекарства за да не им наливаш средства.
212
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Целите на аутопсията са различни от чревоугодническите ритуали на село."Наясно съм какви са целите на аутопсията. Също както съм наясно, че за да се постигнат не е нужна БУКВАЛНА гавра с труп. Това не бяха лекари, не бяха дори и касапи. Бяха някакви тотални психопати. И аутопсията не беше с цел откриване на заболяване, беше изцяло "профилактична".
211
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сравнение с това, което тия "лекари" правиха с труповете, това което правихме на село с прасетата си е направо божествен ритуал, и пример за уважение към тленни останки...Целите на аутопсията са различни от чревоугодническите ритуали на село.
210
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах и сесия по орална хирургия, с такова безхаберие работеха че направо ми стана лошо. Тогава бях графичен дизйнер, и осъзнах че се старая повече над някакви пиксели на някакъв незначим сайт отколкото тия доктори се стараят над здравето и живота на хората.За това живейте балансирано, не яжте ***, не прекалявайте с алкохола, спортувайте. Защото стигнете ли до това да се нуждаете от лекар, вече сте с единия крак в гроба. Медицински грешки са Н2 причинител на смърт в развитите държави.
209
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходих веднъж да гледам аутопсия с едни студенти по медицина....В сравнение с това, което тия "лекари" правиха с труповете, това което правихме на село с прасетата си е направо божествен ритуал, и пример за уважение към тленни останки.И това са докторите кашици. Нагоре в йерархията им става прогресивно по зле.
208
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е държал сметка на никоя фармацевтична компания, дори и когато е черно на бяло доказано, че продуктите им вредят и убиват милиони души всяка година.-Сигурно е така, ако имаш предвид руските фармацевтични компании. Там нали бояришника го продават по абтеките.
207
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специално здравеопазването е такава темерутщина, гледат само да си приберат парите, и на никой не му дреме за човешките страдания. Всеки се мисли за доктор Хаус, но в действителност са мързеливи и невежи, в много случаи не само че не могат да помогнат, но и навреждат с невежието си, дори когато става въпрос за случаи, които са по учебник. В много други случаи просто не им се занимава. Има си график за пациенти, но не и норматив за успехи с тях. Стигнеш ли до лекар вече яко си я загазил...
206
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"В тази сфера няма място за компромис с качеството"Във всяка една сфера има цял мегдан за това. Индустрията е в супер изгодна позиция, и грам не им дреме за това какво хората искат, и вместо това им диктуват какво да искат.Дори и най-добрите сред най-добрите са пълни с компромиси и посредственост. Вземи интел - лидер сред производителите на чипове, и невероятно богата на пари, ум и патенти компания, вече повече от 2 години им излизат наяве издънка след издънка.
205
11
 
4
 
! Отговори
до 216 преди 5 години
До АнонименЗащото горе-долу по това време е било за пръв път описано заболяването, колко често се е проявявало преди това - никой не знае, защото никой не е водил статистика, изобщо не е съществувало в номенклатурата като някакво заболяване. А и сега жените раждат късно - колкото по-възрастни са родителите, толкова по-висок е риска да се роди дете с аутизъм.
204
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен по размера на приходите и мотивацията, фармацевтичната и оръжейната индустрия си приличат и по още нещо:Никой не е държал сметка на никоя фармацевтична компания, дори и когато е черно на бяло доказано, че продуктите им вредят и убиват милиони души всяка година.Също както никой не държи сметка на нито една оръжейна компания, дори и когато е черно на бяло доказано, че продуктите им вредят на и убиват милиони души всяка година.Отвъд закона са защото са добри и надеждни нали?