Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!

Организират демонстрации в няколко града на страната
2 юни 2018 10:30, Петя Славова
277
Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!
Снимка: архив, Reuters

Протест срещу задължителния статут на ваксините се очаква да се проведе днес в няколко областни града в страната.

Основното искане е ваксините в България да станат по избор, като за целта да бъде променен Законът за здравето в чл. 58. Така според протестиращите ще може да се приложи законово принципът на информираното съгласие, без да има санкции и ограничения за отказалите ваксинация, посочват от vaksinite.com.
 
Събитието се осъществява като част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света, както и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни.
 
Протестите в страната са насрочени за 15 ч. в София на площад "Народно събрание", в Русе в Младежкия парк и във Варна на входа на Морската градина, Колонадата; в Пловдив от 11:00 ч. пред Общината и в Бургас от 16.00 ч. при Пантеона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
9
 
! Отговори
Лора преди 5 години
До анонимен196Полиомиелитът няма нищо общо с хигиената. Те не осакатявар защото не се къпят.
182
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До LoraХайде първо разкажи как стоят нещата с хигиената и течащата вода в Африка, а после да разкажеш за ваксините.
181
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е просто да подписват декларация, че всички бъдещи здравни разноски за децата им ще се заплащат от родителя съгласно ценоразпис на здравната каса.
180
16
 
19
 
! Отговори
Lora преди 5 години
Като човек,който е живял и работил в Африка и е видял последствията от неваксинацията, пртестирам срещу исканвто да отпадне задължителната ваксинация. Не съм съгласна децата ми да посещават детска градина или училище заедно с неваксинирани деца. Да направят отделни учебни заведения за неваксинираните и да ги оставят да си развъждат болести.
179
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бонго. Щом е все същото защо няма венозна ваксина? Пак казвам не се напъвай, медицина не се учи от бгмама. Утре очаквам протест защо атомните централи делят атома, а не го синтезират...
178
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се правят на интересни после цинкят пред парламента, че държавата не им лекува тежко болните деца, амам от невежа джендурска родителщина
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТОКак преценяваш образователния ценз на всички писали тук? Или вярваш, че си единственият в света завършил осми клас?
176
2
 
9
 
! Отговори
Бонго преди 5 години
До Анонимен 187Тъпчооо, без значение начинът на поставянето на ваксината, /подкожно, мускулно, през устата, с вдишване и пр./ тя навлиза в кръвоносната система.
175
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медицината е голяма наука и не е за всеки. Не е като да видиш някое конспиративно сайтпе и клипче, бъкани с реклами на пеескъпи вегански хомеопатии и това докато чакаш между маникюристката и козметичката... Я се заврете в готварския форум, преди да е станала някоя беля. Икономист съм
174
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да уточня за бгмама патките, че ваксината е подкожна или мускулна, което е нещо много различно от кръвоносната система. За разлика от нещата, които поемаме с храната и минават през храносмилателната система. Ама в конспиративните сайтоее ги плашат яко като знаят на какво ниво им е аудиторията
173
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е по-фалшиво и от рейтинга на НОВА.Как се събра цялото ,анти-ваксинно общество ,да дава лоши примери?Само да попитам защо решението да е "забрана" или избор ,а не гаранция и обезщетение от производителя?
172
7
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До АнонименА ти умник поне знаеш ли че еболата е създадено биологично оръжие???!!!Както и че вируса на вариолата се съхранява като такова само в две страни-САЩ и Русия!
171
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахаСинът ми има мозък за разлика от теб. А аз нямах и го ваксинирах с Пентаксим.Сега в неговия мозък има живак и е АУТИСТ.Но да не ти дава Господ да научиш за вредата от ваксините на свой гръб.Не съм враг на ваксините, враг съм на оамтежа за печалба чрез тях. Трябва много да се внимава и да не се прекалява. Няма как да се ваксинираш против всичко
170
7
 
8
 
! Отговори
До защтитниците: преди 5 години
Поинтересувайте се дали БЦЖ може да зарази детето ви с туберколоза.Мой роднина беше заразен преди 30 години. Тази година се случи на съученик на сина ми.Вероятно е рядко, така че няма проблем... Докато не се случи на твоето дете.
169
9
 
5
 
! Отговори
До 174 преди 5 години
Твоя глупост ,надявам се не е заразна. *** *** - чума, дето умираха милиони. Това не знаеш? Ако твое дете зарази друго, дано да те извият кухата вегано-антиваксинна глава.
168
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕяж.КОМ ако ви каже ,че и без храна може да живеете ще излезете ли на протест против храната.Боже колко мъка има на този свят.Те в Индия ни се смеят.
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе добре че е изкоренила толкова болести медицината. Ако не беше, сега нямаше да имаме по 20 милиона годишно да умират от съдречно съдови заболявания.
166
12
 
12
 
! Отговори
Решението преди 5 години
Пуснете хомеопатични ваксини! Аман от изперкали антиваксърски патици
165
6
 
11
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Анонимен 172За да ти попадне живак в мозъка, трябва първо да имаш мозък.
164
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е че през средновековието, в Европа хората са вярвали, че е вредно човек да се мие, още повече да се къпе. Вярвали са, че е изключително опасно, и често води до смърт.Тази вяра е била наложена от тогавашното управление, също както днешното налага вярата във ваксинирането. И даже ви казва "вижте едно време колко хора са умирали" пропускайки да отбележи, че голяма част от това е било не липса на ваксини, а лоша хигиена и опасни занимания.