Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!

Организират демонстрации в няколко града на страната
2 юни 2018 10:30, Петя Славова
277
Родители vs. ваксините: Не задължителни, а избор!
Снимка: архив, Reuters

Протест срещу задължителния статут на ваксините се очаква да се проведе днес в няколко областни града в страната.

Основното искане е ваксините в България да станат по избор, като за целта да бъде променен Законът за здравето в чл. 58. Така според протестиращите ще може да се приложи законово принципът на информираното съгласие, без да има санкции и ограничения за отказалите ваксинация, посочват от vaksinite.com.
 
Събитието се осъществява като част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света, както и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни.
 
Протестите в страната са насрочени за 15 ч. в София на площад "Народно събрание", в Русе в Младежкия парк и във Варна на входа на Морската градина, Колонадата; в Пловдив от 11:00 ч. пред Общината и в Бургас от 16.00 ч. при Пантеона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахах чудих се що за птици пишат и имат мнение тук ,е след тази тема вече си доказах къде е сбирката на нео-пънкарите в мрежата.Вземете да си проучите родословието и после анатемосвайте ваксинацията!Направо ще станем за смях и на Папуасите ако развием епидемия от Шарка.
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дo 184Вродено, но първият случай е преди малко от век - как така?
201
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 000 към 1 не биха ваксинирали!Тук са се събрали всичките 10 човека в България!Да живее пропагандата!
200
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фармацевтичната индустрия върти около 1.3 трилиона долара годишно. Това са луди пари. И всеки един цент е направен на гърба и мизерията на някой болен.Човек трябва да е невероятен uдuот за да се насили да вярва, че човешкото здраве е какъвто и да е приоритет за този бизнес. Това е огромна сума, приближаваща се до приходите от продажби на оръжия. И колкото оръжейната индустрия се стреми към мир, толкова и здравната се стреми към здраве.
199
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Boto"Заради тези изро*и в някой държави се появиха болни от болести забравени от 200 години"Не е заради бели хора, които отказват ваксиниране, а е заради ордите "бежанци" идващи от диви места с диви обичаи.Диваците, на чиито властите им постилат червен килим и ги гледат като писани яйца.Същите власти, които промотират ваксинирането.
198
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос с понижена трудност:Фармацевтичната индустрия от какво печели повече:1 - от здрави хора, които не се разболяват и нямат нужда от лекарства2 - от слаби, болнави хора, които се редят на опашки за медикаменти за да оцеляват
197
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интернет е единствената вселена в която ,човек с 2 мозъчни клетки и много "приятели" може да наложи своята религия на масата!Сектантството не е забранено ,но нека сме ясни !Това е форма на доброволно излагане на живото-застрашаващи практики.
196
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЯ ми посочи данни които да сочат за успеваемостта на ваксините?Сигурен съм, че няма да можеш, защото аз самия съм търсил много и не съм намирал.Другото, което никога не съм намирал е случай производител на ваксина да му бъде търсена сметка за нанесена вреда.А ти ако си мислиш, че е някаква върла конкуренция в областта, жестоко се лъжеш. Както в другите отрасли, има 2-3 гиганта, които притежават всичко останало. Ако някой види зора ликвидират и създават същото с ново име...
195
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази сфера няма място за компромис с качеството, защото една издънка и утре те няма на пазара. Даже напротив. Стремежът да останеш на пазара гарантира, че ще направиш всичко възможно да си гарантираш качеството и то по цялата верига - от завода до пациента.Ама в бгмама пише други работи, вервайте на тях
194
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 204А развита туберкулоза след ваксина с БЦЖ също ли е фейк, експерте?
193
18
 
1
 
! Отговори
Напред преди 5 години
Аз съм противник на законите в БГ.Единственият закон е шарията.
192
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам, че пишат хора, представящти се за лекари. ОПЛ вземат между 6 и 10 лева за ваксина, според вида. Колко плаща касата за докладван случай на реакция към ваксина?Нула лева. Колко са докладвали за такъв проблем? И по какъв протокол? Поне номер на бланката напишете. Би ми било много интересно.
191
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е ГОЛЕМИЯ проблем на човешката така наречена цивилизация.Че нищо не се прави заради самото нещо, а всичко се прави за пари.А когато парите са главния приоритет, тогава започват компромисите, експлоатациите и шмекериите. В резултат на това човек трябва да е поне милионер за да може поне да се надява да получи добро здравно обслужване. А останалите кучетата ги яли.
190
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ви манипулативна статия: "дете разви ауитизъм 1 мдсец след ваксина.." Ама в логиката думата "след" не означава "поради". Често срещана логическа грешка е приравняването на двете думи. Иска се интелект да не се връзваш на фейк
189
19
 
10
 
! Отговори
дo 184 преди 5 години
Да го кажа по-просто - аутизмът е вродено състояние, няма описан никъде придобит въз основа на каквито и да е външни въздействия аутизъм.
188
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛораНе съм противник на ваксините, но днес те па бизнес за милиарди.. 5, 6, 10 валентни ваксини има на пазара. Кой гарантира, че няма риск... Рисковете са описани на опаковката. 1: 10 000 1: 100 000.. но когато си един на 10 000 ти е все едно колко полезна е за останалите. Бизнесът с ваксини трябва да спре и да остане само медицината.
187
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам да не е задължително да се слага предпазен колан в колата, защото съм чувал, че на някого му е навредило. Искам да имам избор, защото се смятам за много интелигентен. Освен това ще тренирам защитните си сили с добро хранене-веган. Кога почвае протеста?
186
14
 
14
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Анонимен 184Не е заради ваксината, такъв си го родила, биохимични маркери характерни за развитието на аутизъм се хващат още в пренаталния период, ама са много пари и малко хора ги правят. За сметка на това симптомите на аутизъм стават ясни обикновено след 3тия-6тия месец, когато се поставят ваксините, за това неадекватните и необразовани хора свързват ваксините с аутизма.
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВаксината е само първата крачка. Не е основния източник на приходи. Приходите идват от допълнителните лекарства, които хората са принудени да купуват заради разбитата си имунна система.Подобно на конзолите - някои производители даже ги продават на загуба, и после си изкарват парите с продажбите на игри.А това кой луд колко дава за хомеопатия е съвсем отделен въпрос. Това, че хомеопатията е измама, не значни, че ваксините не са.
184
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основна конспиративна теза е че от ваксините някой много печелел. И в същото време дават по 300 лв на месец за хомеопатични хранителни добавки, а една доза от някоя ваксина струва на данъкоплатеца между 2 и 25 лв... И вече трябва да става ясно кой мъти водата и защо.