Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг

Строени са без проект, опасни са, отсече вицепремиерът
Обновена: 4 юни 2018 14:29 | 4 юни 2018 14:15, Анисия Иванова
170
Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг
Снимка: Facebook

5 култови заведения от комплекса "Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения са прочутото "Бедрум", едноименното "Какаобийч", "The 1", "Ла Кубанита".

За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена.

"Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо - има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат", заяви Симемонов, цитиран от "24 часа".

Той отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

"Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко", бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Каракачанов и Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

"Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно. Това са закона за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти", добави вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
6
 
! Отговори
ДКМС преди 5 години
Не барайте бизнеса на комсомолците Илиеви.
57
0
 
36
 
! Отговори
българинa преди 5 години
Трябва да бъдат смачкани и всички по веригата - кметове , главни инженери на общини , проверяващи , данъчни , санитарни инспектори и всякаква общинска пап-лач !!!!!!
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как може една магистрала да се строи без акт 16? лесно. първо строиш, после - узаконяваш, поп резумпцията че щом е построено вече не може да се бута. Властите се оправдават, и казват че ако платиш такса за строеж и такса за ползване ще ти го узаконят, нищо че не отговаря на критериите.
55
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашя Валери,с ритници и шамарина морето ще преустановивсякакви всякакви далавери.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ум не ми го побира. Как може такова голямо нещо да се строи без проект. Някога докато се строи едно съоръжение идваше проверка всяка седмица да проверяват как върви строителството и искаха един куп документи и разрешителни. Проверяваха и дали се изпълняват всички детайли по инженерния проект, за да не се срути един ден.
53
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Оня от Банкя да остави за малко световната политика и да подкрепи веднага Симеонов !!!!!
52
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я се гръмнете сички бе... Cacao Beach е 7мия най-добър летен клуб в света... тея дискотеки ако се затворят още по-малка част от младите ще остане 😀😀
51
12
 
3
 
! Отговори
Абуриген преди 5 години
Какъв министър самоЗа портиер не става но ,За такъв материал ,,негоден и за отпадане"...Е герой баси племето...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати, докато си напиша коментара се изтри всичко....
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка дискотека може да си направи звукоизолация. Ама е по-готино да правиш сел-ските изпълнения и да гърмиш на главата на туристите през 2 през нощтта, когато посетителите-наркомани вилнеят навън. Ще направиш кефа на сто души, а ще изгониш 10 000 туристи. за какъв туризъм говорим тук?И във Франция има вечерен час д след часа, в Белгия - също.
48
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Браво , Валерко , бой по мутрите ! По-добре късно ! Само така , хората те подкрепят !
47
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземе да открие някоя тоалетна този, че да се успокои !
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СмяхАз пък много се радвам,че комплексари като теб са се изнесли.На България и трябва само хора,които я обичат.
45
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това правитество е опасно за нашето здраве ! Днес ЧСИ продава централата на БДЖ в центъра на София..... Този пък щял да руши бизнеса на хората.... WСимеонов къде бля 6 месеца ?
44
7
 
18
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Така е, нови мутри са на власт , и сега те си правят каквото поискат! Определят новите правила на живот, и който не играе по свирката им, не е на хорото. До кога мутри ще управляват БГ?
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители."И как са функционирали до сега? Кой е бил корумпирания служител под чиято протекция са били? Някой се е нагугушил здраво, да го съдят и да разследват произхода на парите му!!!
42
18
 
17
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Тез не можеш да ги пипнеш. Бутал днес и утре ще го вдигнат отново. Тогава ще отнеме 5г за да го бутнат и така колелото се върти, едни правят пари, други блеят, държавата пропада. Честито, отговора е Терминал 2, така казаха и аз така и направих. Никога не съм бил по щастлив и свободен.
41
1
 
27
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
Ако това стане , Валерката може да даде фира ...... Иначе е прав , щом не е законно - на *** , като в Столипиново .
40
14
 
19
 
! Отговори
Rado преди 5 години
Бате ви Валерко, не прави никога НИЩО само за да помогне на "нормалните хора". Тук се преплитат някакви негови интереси или е просто един глупав PR. Сега, че в неговите хотели по турската граница, пълни с митничари и каналджии няма силна музика, не означава, че и на Слънчев бряг трябва да е така. Общо взето на Слънчев бряг не се ходи за почивка, а за такъв вид туризъм. Дядо и баба ходят да си почиват на Равда...
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40И това кой ви го разказа-внука ви ли?Много ми е чудно-мислите ли,че като затворят тези клубове нишата ще остане празна???