Пелов подозирал Панчев за къртица на МВР. Вадят пистолетите и...

"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Панчев след стрелбата
Обновена: 6 юни 2018 15:47 | 6 юни 2018 10:30,
100
Пелов подозирал Панчев за къртица на МВР. Вадят пистолетите и...
Простреляният Марио Панчев. Снимка: Facebook

Владимир Пелов е планирал убийството на Марио Панчев, защото се е съмнявал, че следи близките му и помага на МВР в издирването му.

Това е една от първите версии за стрелбата в центъра на Ботевград, пише "24 часа" като се позовава на разследващи кървавата вендета.

При инцидента беглецът от затвора беше убит, а Панчев тежко ранен и в момента се бори за живота си в "Пирогов".

Още по темата

Екшънът се разиграва зад музея в града. Мястото на стрелбата е обичаен маршрут за Панчев. Предполага се, че Пелов го е чакал там със зареден пистолет, за да го убие. Той пръв открива стрелба, но Марио успял да извади пистолета си и да отговори на огъня.

Марио Панчев е един от хората в крими контингента, които са разпитвани за информация след бягството на Пелов от затвора.

"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Марио Панчев на хората, които се събрали веднага след края на престрелката.

От МВР пък обявиха, че неуредени финансови взаимоотношения между двамата е основната версия за стрелбата.

"Били са приятели, имали са общ бизнес.  Това са първоначални данни, възможно е и мотивите за престъплението да са други. Версията, че убийството е заради жена, не е версия в МВР. Предстои изготвяне на балистична и съдебно-медицинска експертиза", посочи шефът на областната дирекция на МВР-София комисар Георги Григоров.

В събота полицаи обискираха няколко имота в Ботевград, сред които и старото крило на болницата, защото имало съмнения, че там Владимир Пелов се е срещал с близките си, но се е крил в друг имот в Ботевград.

Владимир Пелов и Марио Панчев не са били приятели, а напротив - врагове, твърдят жители на Ботевград. Преди години били близки, но се скарали жестоко и оттогава са в лоши отношения.

Марио Панчев дори твърдял, че Пелов е подготвял убийството му. Панчев се интересувал от издирването на беглеца и винаги ходил въоръжен.

На 20 април, 3 седмици след бягството на Пелов от затвора Марио Панчев е задържан от полицията в колата си на автомагистрала "Хемус". Вътре е открит незаконен пистолет със заличени номера. Панчев няма разрешително за оръжие, защото е криминално проявен.

Пистолетът, с който е убил Владимир Пелов също е незаконен. Познат е на МВР като сводник. 39-годишният мъж е бивш спортист - шампион по силов трибой на републиканско първенство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Г-да журналисти, вече колко версии ни поднесохте за случилото се м/у двама бандити?То не беше -за пари, за жена, за донасяне на МВР и какво ли още не! Стига вече! Важното е , че в България има един бандит по-малко! Панчев направи това, което трябваше да направят надзирателите в Софийски затвор...!
78
0
 
9
 
! Отговори
Смех преди 5 години
До АнонименДвама стрелят намират три пистолета докато снайперист стреля от храстите с драгунов!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелов е водил македонска стрелба с два пищофа, ама тя е по-неточна.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак хубаво, че не извадили тежки картечници.
75
1
 
4
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Как общ бизнес като е с доживотна бре. Алоуу то не трябва да може си купи една дъвка по банков път !!!
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама се стрелят, пък на място намерени три пистолета. Тия съвсем за зевзеци ни взеха.
73
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Чорапите им какъв цвят са?Важно е.Много е важно!
72
1
 
14
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Как сме я подкарали до нова година ще сме с минус 10% престъпници напоследък сами се избиват.
71
0
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
А какво стана с другият избягал затворник? Да не четем и за него след няколко дни и МВР пак да се оправдава???
70
2
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До шматка 65 Подкрепям. Да направим като руснаците.Те само бандитски филми произвеждат в последните години.
69
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Iceblast88 55 Пуснали са го защото е изпял Пелов. Толкова ли не се сещаш?
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво се оказа ? Че Пелов не е бил обикновен рецидивист,избягал за да не лежи.А е бил все още действаща единица,прикрепен към солидни местни структури.И този ..многобоец'' лъже,казвайки че са го чакали с изваден и зареден пистолет.Всеки който носи оръжие,знае много добре че срещу извадено и насочено оръжие нямаш никакъв шанс,колкото и да си бърз.Изглежда че между тях е имало разговор за пари,но Пелов не е знаел че вече е бил поръчан.Бил е много неудобен в ,,ъндърграунда" и в ,,оувърграунда''.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко незаконни пистолета е имал този ? Питам защото,след първото хващане,се предполага че му е иззет единият,но това не му е пречело да препаше друг незаконен.Местните са знаели че ходи постоянно въоръжен,но не са го спирали повече.Освен ако не са му оставили първият ,което означава че ....?????? Е наше момче,сводник който има бизнес отношения с властта,което се нарича ,,организирана престъпност'',с покровителство на местно ниво.Пелов явно е бил заплаха за някой издигнал се в местната власт.
66
5
 
28
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Младите да разгледат внимателно тая мутра,за да добият представа за образа на безмозъчната мутра през 90 -те години на миналият век,когато такива тъпоъгълници тормозеха,биеха и рекетираха хората,работейки за комунистите,за натрупване на първите милиони.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ААХАХАХАХ...тоя на снимката е къртица на ченгетата, колкото аз съм ядрен физик.
64
0
 
35
 
! Отговори
123 преди 5 години
Нашето МВР за пореден път доказа, че полза от него никаква. Едната мутра утрепала другата, добре, че не е имало случайни хора пострадали.
63
3
 
15
 
! Отговори
Компетентен преди 5 години
А престанете вече да търсите под вола теле. Държавните поръчки свършиха още преди 10 години. Сега всеки знае и най- тъпите бандити, че кривнат ли от правия път ще умрат. От средата на 90-те до началото на века бяха държавните чистки. За всяко едно убийство в страната вините държавата. Обичате конспирациите явно, но и използвайте главите си като цяло.
62
0
 
26
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Най ме е яд на нашите режисьори.За 30г що сценарии за хитови филми се сътвориха и няма един който да направи филмТо не бяха улични разстрели с пистолети автомати РПГ та.Взривявания в асансьори и коли.Обири на банки.Масови убийства по селата.Корумпирани политици......Е няма кой
61
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В каква държава живеем!Яки бандити се разхождат въоражени,единия бил къртица на полицията,а другия имал къртица в полицията!И в резултат на това се изпозастреляли.Държавата(полицията) така ли бори престъпността в България!Направо са смешни наши те управници,а положението в държавата е трагично!!!!!!!!!!!!
60
4
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 62Колега, аз не защитавам МВР, аз съм като теб - напълно отвратен от МВР, но за разлика от теб аз съм на мнение, че те не са необразовани и мързеливи, а безмозъчни, безгръбначни плазмодии които са просто хабене на биомаса, въздух и ресурс. КПД-то им за българския народ е по нисък и от количка пълна с г*овна. От нея поне може да направиш тор, а от МВР даже и *** не става!