Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!

Това не е държава, заяви собственикът й
Обновена: 6 юни 2018 17:16 | 6 юни 2018 17:15, Петя Славова
203
Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!
Снимка: Кадър БНТ

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От агенцията мотивират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност.
 
Собственика на Пенка фермерът Иван Харалампиев е потресен от решението. "Потресен съм! Това не е държава! Искат да убият малките производители", каза той пред "Дарик".

Кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, но няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче сега ще й струва живота, категорични са властите.

Съдбата й стана известна дори в Европарламента. Петиция за отмяна на умъртвяването на добичето, адресирана до Европейския парламент, до Съвета на ЕС, председателстван в момента от България и до европейския съд, бе открита в интернет.

Нейни инициатори станаха журналисти от британския вестник "Телеграф". Въпреки всичките призиви става ясно, че кравата все пак няма да живее

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега кравата-утре децата. *** европейски правила. Направени да унищожаеат. Все едно преди 50 години, когато бяхме без тях не сме имали животновъдство и качествена храна. Сегашната ни незаинтересованост има утрешни последствия
85
0
 
52
 
! Отговори
1 преди 5 години
Този човек по- добре да я подари на сърбина, който я беше приютил, защото така или иначе никой няма да му плати нищо, не може да остане за консумация/бременно животно не се консумира/, но поне ще остане жива и ще се отели!
84
1
 
10
 
! Отговори
От бивш преди 5 години
А помните ли онзи с хеликоптера и снайпера по границата с Турция
83
2
 
63
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Какъв е тоя ***.отски буквализъм ?!?!? Нарушено било евро.гейското законодателство... БА(Б)Ххх ти смешниците.
82
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, да остави кравата някъде в Сърбия по границата, поне там да си я гледат.
81
0
 
28
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Защо пък още някой друг камък да не полети към градината на ЕС.И без това парите/субсидиите/ постепенно намаляват ,а противници дал Господ.
80
0
 
67
 
! Отговори
От бивш преди 5 години
Не се крийте зад европейските закони когато ви отърва , долни плъхове такива
79
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАБХ са УБИЙЦИ, избиват всичко що е животно, Бяха кончета, бяха крави, бяха пернати, целта е да се внасят месо и продукти от други страни. ЗАКРИВАЙТЕ АГЕНЦИЯТА, ТЯ УБИВА БЪЛГАРСКИЯ МАЛАК БИЗНЕС.
78
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мигрантите с краста да стягам ли бесилото?И те нямат визи точно като Пенка. Е Пенка малко по добре има си маркировка на ушето, а мигрантите и маркировка нямат.
77
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедото на Пенка да я пусне към Сърбия,сам да я вкара по-навътре да не може добичето да се върне, да обясни и по-добре да я даде може там жива да остане,сърбите ако и да са ни душмани са с неунищожено човешко отношение към домашните животни.Мисля че по-скоро би отказал едни пари отколкото да отиде зян добичето ЗАРАДИ ДОБИТЪКА В БАБХ!!
76
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И веселия клас на бира началник метни една бира бре или си като оня де викаше навремето в русия съм ще докарам камион та накрая се прибра едва едва
75
3
 
18
 
! Отговори
ш преди 5 години
кравата - на салам.държавата - на територия
74
0
 
48
 
! Отговори
PD преди 5 години
Луда работа.Да не би да тестват, дивите животни, които може и да принасят заразите, или ги избиват?или не могат да се свържат с ветеринарите от района където е обикаляла, за да я проверят само за вероятни конкретни зарази.Да се работи по принципа, няма крава, няма проблем, е бюрократично. Ззащо тогава вземат заплати за професионалисти.
73
0
 
47
 
! Отговори
Чудя се: преди 5 години
А какво ли става с бездомните кучета, които минават сръбската граница и после се връщат?
72
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сте сега защитници на нападащи хората кучета?На кого направи нещо лошо тази крава?С какво заслужи смъртта си?
71
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74Не ми е жал за кравата, жал ми е за държавата!.аз съм обратно !
70
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия са луди ве!защо да убиват кравата, ако тя е физически здрава и на всичко отгоре - бременна!?! че те утре и човек така ще убият !какво става тука?! яка черна точка за ес, ама яка! луда работа!
69
1
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и ни адин веган са не затръшка за това убийство?!..да ви имам вертигото,палячовци..
68
0
 
53
 
! Отговори
От бивш преди 5 години
Бравос .Евала на ГАВХ!!!.Нещастници долни.А какво стана със бестващите коне през зимата.Случайно да има някой наказан от ЕБАБХ по случая
67
32
 
0
 
! Отговори
Тестовете преди 5 години
НЕ са безплатни.Трябва този чичо да плати МНОГО тестове: тогава пАК ще казва:това държава ли е?! А той КАКЪВ е??? Да не живее в КОМУНА?