Товариш, разтоварваш... Планът "Макрон" на родна почва

От бранша коментират промените пред Bulgaria ON AIR
7 юни 2018 09:30, Петя Славова
32

Договорените преди дни отстъпки от пакета "Макрон", който пряко засяга дейността на българските превозвачи, ще ограничи бизнеса им дори повече отколкото мерките, предлагани от президента на Франция Еманюел Макрон.

Според част от собствениците на транспортните фирми, българските чиновници в Европейския парламент са били подведени.

Още по темата

Шофьорите могат и да не се прибират в родните си държави, ако прекарват задължителните си почивки на лицензирани паркинги с жива охрана, камери и нужните санитарни условия. Ако такива няма, на третата седмица от престоя си в Европа, трябва обаче да се приберат.

"По-лош вариант са новите изменения. Те дори облекчават работата на западните компании. Прибирането у дома на водачите отпадна, но въвеждат едно по-строго правило за нас - в рамките на 21 дни товарните автомобили трябва да осъществяват товарене и разтоварване", каза председателят на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Във връзка с изискванията за задължителните почивки, Димитров разкритикува решението с думите: "Когато държавата членка изгради достатъчен брой лицензирани паркинги, само тогава може да има такива изисквания“.

"Това, което постигнахме е разместване в текстовете. Всеки защитава националния си интерес", продължи Димитров.

В "България сутрин" той обяви, че ако нещата днес се развият по неблагоприятен начин, превозвачите остават в протестна готовност.

"Разчитаме някой да защитава нашите интереси. Не мисля че има място за компромиси. Много семейства се изхранват от този бизнес", каза изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Имаше една поговорка - Напъна се Планината и роди мишка ,,,,, Сега бих казал обратното-- Напъна се мишката и ,,---РОДИ ПЛАНИНА ))))(така самите глуповати алчни бизнесмени и тираджии се вкараха в още по големи неприятности )
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да си сбъpкан, за да подкрепяш този чорбаджия изедник, който мисли само за пари, а не за хората.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Касата удари класата на българската фалшива пазарна икономика.Разпределение на печалбата в някакъв колектив от крадци.Поставили коня зад каруцата.Запада има традиция и опит в проидводството и услугите.И тази ниша получена от протестите на тукашните превозвачи. Ще се попълни от други на с високо заплащане. които ще си спазват стандарта на ЕС.
6
10
 
3
 
! Отговори
Хитлер преди 5 години
Не на дискриминацията.
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Победата е на мутро-олигархията и машата й Тиквата.Обикновените шофьори са за Плана Макрон.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека протестират и докато потестират полските тираджии да речем ще ги изместят при един капитализъм най-логичното нещо е слабите да умират, докато не остане един свръхмонополист.
3
1
 
51
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Не познавам бг шофьор който да не иска планът на Макрон да успее. Не искат само собствениците - робовладелци
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шефовете на тираджийски фирми искат хората им да сноват из европа с български заплати, без почивка, да подбиват цени.. за друго не са се загрижили освен за свободата да мародерстват собствените си шофзори
1
4
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Сега да ви видя тираджии какви "мъже" сте.