Безсъници в Ботевград: Ромите срещнали полицаите с колове

Органите на реда – немотивирани, коментира Джамбазки
26 юни 2018 11:15, Петя Славова
223

Безсънни нощи, сблъсъци между полицаи и роми. Ботевград продължава да влиза в информационния поток с нови криминални сюжети. Вълна от защита на политици и обществени фигури към работата на органите на реда, които бяха посрещнати с камъни и дървета в кв. "Север".

От другата страна - контраобвинения в превишени полицейски правомощия и безпричинно насилие над невинни хора.

Още по темата

"Това са едни социални паразити, консуматори на социални помощи, които не работят, имат фалшиви ТЕЛК-ове. Те няма какво да правят през нощта, тъй като не са изморени и слушат кючеци до ранните сутрешни часове. А общините, държавата и властта не могат да се справят с тях и да ги накарат да не пречат на останалите хора", коментира пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

В събота вечер седем души бяха задържани в Ботевград след шумна ромска веселба, която прерасна в масов бой между жители на ромския квартал "Север" и жандармеристи.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика, отишли и били посрещнати от летящи предмети. Ромите пък твърдят, че полицаите стреляли по бременна жена.

Междувременно властите разпространиха кадри от охранителна камера, на които се вижда, че униформените са били "посрещнати" с колове, камъни, и дори са били замеряни с пейка.

"През последните 30 години полицейските служители в държавата, които са малко на брой, неекипирани и немотивирани, не смеят да наложат ред в ромските гета, защото след това ще бъдат съдени от най-различни комитети и органицации, защитаващи фалшиви права и свободи", посочи още Джамбазки.

По думите му проблем с ромите няма, проблемът е с циганските гета.

"След 1989 година политиците в България са допуснали циганите да заживеят свой отделен живот, да разградят държавата и да си направят катуни, да заживеят в собствена паралелна вселена, както и да си създадат посредници, наричани още медиатори, които днес търгуват с гласовете им", подчерта евродепутатът.

Ангел Джамбазки отсече, че именно това захранва политическата корупция. А ромските гета непременно трябва да бъдат разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амчъци да живее майка България
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България затъва в ромско насилие.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
85 Още малко и швепс, те милиарди имат Румънците :D
69
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живков допълнително допринесе към този проблем защото внесе румънски poми само и само да пoизбие koмплекси и да станем 9 милиона
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Армагедон Те затова не ни пускат в Шенген, че тия ще се юрнат на орди и те не ги искат. Е защо във Франция 2012 ни върнаха 600 роми и им събориха катуната? Дръжте си ги де, интегрирайте ги, ама не 600 български върнаха и 1400 румънски, по самолетите и айде по родните места.
67
24
 
4
 
! Отговори
! преди 5 години
Поредно полицейско насилие над веселящите роми. За пореден път се нарушават правата на ромите. Срам за българската полиция срам за България.
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
78 Този въпрос го бях проучвал, Бай Тошо 6 програми направил за тях да ги ''интегрира'' успял да направи това (25г), което България не е успяла за 50, да ги накара да спрат номадския си живот. После им хвърлил здрав бой, натикал всички в строителни войски да махат с лопатите и чиста работа. На всеки 10 рома по 1 ефрейтор да ги следи. Ако стъпнат накриво играе пръчката, и настъпи едно спокойствие и проспиритет.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези хора трябва да работят. Трябва да се помисли да им се въведе трудова повинност.
64
1
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Например.Ромско семейство от България срещу емигрантско от Германия с признат статут и поне 1.5 години с постоянен престой в Германия .Като след не насилствената размяна семействата получават правата на законни имигранти.От това по добро решение не виждам за проблема с емигрантите и рамите в ЕС.Така всички страни по проблема и всички Държави в ЕС ще бъдат удовлетворени с една решение с възможно най.малко средства.
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Живков се оправяше с тези. По негово време бяха едни тихи и работливи
62
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Асан Кьоравио и братчедите са у гоуфо,нали ? И сеа че се плачат оти са репресирани...
61
1
 
36
 
! Отговори
sostin преди 5 години
В коя нормална държава ще посегнеш на полицай и няма да бъдеш потрошен целия? В коя нормална държава некви неандерталци ще заявяват,че си правят каквото си искат , щото това си им било обичай?А представете си ако някой българин направи купон и му пратат полиция, след което купонджиите решат че полицията им пречи и ги нападне с кво има под ръка, дали няма да бъдат изприбити до един и вкарани в районното.Защо аз не мога да нападам полицай а господин *** може?Това не е ли расова дискриминация
60
13
 
5
 
! Отговори
Филиповци преди 5 години
До АнонименАз съм интегриран знам български! Имам компютар и работя. И съм против насилието, но не търпа да ме заплашват с тояги да не съм животно че ще ме биеш !
59
24
 
7
 
! Отговори
абе ДжамбазСики преди 5 години
Тези фалшиви ТЕЛК-ове ромите сами ли ги печата и издават или български лекари са им ги издали ?! А и гетата са доста далеч от местата където живеят българи и " алармата " която вдигат едва ли се чува толкова силно в домът на капризния българин ! Или истината е по-скоро в това ,че дори и малко звук да се чува ,той дразни българите понеже се чудят как ли е възможно мизеруващи роми да се веселят ,а ние за да се веселим трябва да улучим шестица от тото ?! Аман от капризи !
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ром И откъде са и ваши? Я да си припомним Априлското възтание, колко роми са се били за България? С какво е ваша? Знам само за 2 истории с роми в Априлското възтание и в двете сценария еднакъв, присъединяват се към опълченците, стоят от зад и по време на битка обърнали пушките срещу българите и ги стреляли в гръб. Едните оцелели защото турците победили, другите ... увиснали на няколко дърва. Та с какво право претендирате, какво сте направили за тази държава?
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгелите направиха постановка,не се вързвайте,не бързайте да плюете и съдите
56
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не признавате други закони, освен вашите, вървете някъде другаде, създайте си държава, ако можете и там си спазвайте само своите закони. .Ние си имаме държава. Ако на теб не ти харесва-свят широк.
55
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Валери Симеонов ли е пречила високата музика във маалата ? Кой е подал сигнала хахахахахах щот на никой от блока не е пречила музиката ,мухахаха,това милиционерска ДС интрига ли е ? Да не идват избори а ? Каракачанов ще подаде ли оставка за бруталната си реч на омразата и расизъм ? Про кремълската шайка така действа,те друго не знаят,те не могат да градят,те могат да крадат и паразитират върху всички
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РОМИ!?Хахаха!Най обикновени долни *****!В другите държави никой не се церемони с тях а направо бой и да си изчезват по пътя!Тука ги научиха да паразитират и да си разиграват кона!
53
7
 
1
 
! Отговори
Мешерето преди 5 години
"казус е няква ситуация или спор,тъй като съм убедеб,че не знаеш".Тарамбука си остава тарамбук. Хайде сега в тълковният речник( това е едно помагало в което е обяснено значението на думичките на които не знаеш значението/а им) да се ограмотиш.