Безсъници в Ботевград: Ромите срещнали полицаите с колове

Органите на реда – немотивирани, коментира Джамбазки
26 юни 2018 11:15, Петя Славова
223

Безсънни нощи, сблъсъци между полицаи и роми. Ботевград продължава да влиза в информационния поток с нови криминални сюжети. Вълна от защита на политици и обществени фигури към работата на органите на реда, които бяха посрещнати с камъни и дървета в кв. "Север".

От другата страна - контраобвинения в превишени полицейски правомощия и безпричинно насилие над невинни хора.

Още по темата

"Това са едни социални паразити, консуматори на социални помощи, които не работят, имат фалшиви ТЕЛК-ове. Те няма какво да правят през нощта, тъй като не са изморени и слушат кючеци до ранните сутрешни часове. А общините, държавата и властта не могат да се справят с тях и да ги накарат да не пречат на останалите хора", коментира пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

В събота вечер седем души бяха задържани в Ботевград след шумна ромска веселба, която прерасна в масов бой между жители на ромския квартал "Север" и жандармеристи.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика, отишли и били посрещнати от летящи предмети. Ромите пък твърдят, че полицаите стреляли по бременна жена.

Междувременно властите разпространиха кадри от охранителна камера, на които се вижда, че униформените са били "посрещнати" с колове, камъни, и дори са били замеряни с пейка.

"През последните 30 години полицейските служители в държавата, които са малко на брой, неекипирани и немотивирани, не смеят да наложат ред в ромските гета, защото след това ще бъдат съдени от най-различни комитети и органицации, защитаващи фалшиви права и свободи", посочи още Джамбазки.

По думите му проблем с ромите няма, проблемът е с циганските гета.

"След 1989 година политиците в България са допуснали циганите да заживеят свой отделен живот, да разградят държавата и да си направят катуни, да заживеят в собствена паралелна вселена, както и да си създадат посредници, наричани още медиатори, които днес търгуват с гласовете им", подчерта евродепутатът.

Ангел Джамбазки отсече, че именно това захранва политическата корупция. А ромските гета непременно трябва да бъдат разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МешеретоБе ри и вие сте с мислене като преди няколко века ама айде
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РомБългария е на всички бг граждани - точка по въпроса. Въпроса е трябва ли да се спазват законите, според теб или беззаконието е по-добър вариант?
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земята на Рома не е ли Индия?
49
0
 
20
 
! Отговори
Смешни медии преди 5 години
В другите държави медиите изобщо нямаше да се занимават с Тези!!!Не мисля че ще може някога да се живее нормално в България.
48
20
 
0
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Геле, някой по-долу беше писал, че трябва да брани земите си от нас. Само му напомням, че тези земи са и наши. Питай него от кого ще ги брани.
47
3
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Размяна на ромски семейства с емигрантски такива ,които са с признат статут на имигранти помежду страните в ЕС и Германия Разбира се на реципрочна основа и със съгласието на самите реципиенти .
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФилиповциВъпроса е там, че никой не е тръгнал да бие роми, никой дори не призовава за това. Тоягата е просто символ на законността - тояга трябва да има не за всеки ром, а за всеки нарушаващ закона. В закона етноси няма, има правила които трябва да се спазват.
45
1
 
25
 
! Отговори
до 37 ромал преди 5 години
Абе от какъв хан Аспарух си тука ве бай м***ле?Домъкноли сте се подир османците да грабите и унищожавате като сте им били слуги и роби!Изгонили са ви от Индия преди 1500 години щото сте най-долната каста-чандала!Кастата на робите и животните са имали повече права от вас!
44
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, ромът пише по-грамотно от алитератната тарамбука.
43
17
 
0
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Ако искате да нямате проблеми сигналите ги подавайте към мешерето, не на 112. Ние друго не признаваме
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно,че друг ром е подал сигнала за нарушение на общественият ред .Ами, неговите права защо не се защитават от НПО-тата???Каква е тая примитивна, криворазбрана псевдодемокрация.Какво се защитава от една шепа демократясали до бяс защитници на най-низките и уродливи чувства за веселба?
41
0
 
13
 
! Отговори
Gele преди 5 години
До Роми от кой ги браниш, от българите ли или от всички, които не са ти роднини по пряка линия? Защо аз немога да си "браня" имота с пушка, за който имам нотариален акт, че е мой и си плащам данъците, а ти да си браниш всичко каквото мислиш, че е твое?
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на диктатора Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани а сега имаме тоалетна хартия и ромска свобода
39
18
 
2
 
! Отговори
Филиповци преди 5 години
Аз съм против насилието! Но ако е писано ще се трепаме. Онази госпожата с тоягата няма да я търпим да прави призиви да ни бии
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МешеретоКато не призвамаш законите в България, си ограждаш гетото със шумоизлираща стена и си стоиш там доживот. Няма да ползваш нито социалната, нито здравната, нито правораздавателната система на България.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РомЩе браниш България от какво? Каква ти е каузата? Бориш се ЗА беззаконие? Добре бе, оградете си гетата със стени и си бранете отвътре, макар че не виждам кой ще иска да влиза във "вашите земи". След като искаш да си пълноправен гражданин, ще спазваш законите, ще се стремиш да пречиш, а напротив да добринасяш за развитието на обществото.
36
1
 
27
 
! Отговори
Циник до Ром преди 5 години
Нито България е ваша държава нито Италия , Франция, Германия, Швейцария!Вие сте НОМАДИ - КАЛАЙДЖИИ вас навсякъде ви търпят!
35
25
 
3
 
! Отговори
Мешерето преди 5 години
Ние ромите нямаме проблем със спазването на закона. Нашите закони са от векове. Споровете се решават от мешерето. Ние други закони не признаваме.
34
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Я да чуя, увряха ли ви главите че имаме проблем. Трябва ли българските момчета да имат военна подготовка от поне 6 месеца. С яко физическо, с оръжие и тактика с умения за екстремни ситуации. Или по добре да ги пращаме на балет че е по изискано.
33
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега общината трябва да ги скъса от проверки.Да се преразгледат ТЕЛК овете.Полицията да спира за проверка всеки ц.ганин появил се в града.Който е служил знае ,че най-гадният гърч е гърчът по устав.