Безсъници в Ботевград: Ромите срещнали полицаите с колове

Органите на реда – немотивирани, коментира Джамбазки
26 юни 2018 11:15, Петя Славова
223

Безсънни нощи, сблъсъци между полицаи и роми. Ботевград продължава да влиза в информационния поток с нови криминални сюжети. Вълна от защита на политици и обществени фигури към работата на органите на реда, които бяха посрещнати с камъни и дървета в кв. "Север".

От другата страна - контраобвинения в превишени полицейски правомощия и безпричинно насилие над невинни хора.

Още по темата

"Това са едни социални паразити, консуматори на социални помощи, които не работят, имат фалшиви ТЕЛК-ове. Те няма какво да правят през нощта, тъй като не са изморени и слушат кючеци до ранните сутрешни часове. А общините, държавата и властта не могат да се справят с тях и да ги накарат да не пречат на останалите хора", коментира пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

В събота вечер седем души бяха задържани в Ботевград след шумна ромска веселба, която прерасна в масов бой между жители на ромския квартал "Север" и жандармеристи.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика, отишли и били посрещнати от летящи предмети. Ромите пък твърдят, че полицаите стреляли по бременна жена.

Междувременно властите разпространиха кадри от охранителна камера, на които се вижда, че униформените са били "посрещнати" с колове, камъни, и дори са били замеряни с пейка.

"През последните 30 години полицейските служители в държавата, които са малко на брой, неекипирани и немотивирани, не смеят да наложат ред в ромските гета, защото след това ще бъдат съдени от най-различни комитети и органицации, защитаващи фалшиви права и свободи", посочи още Джамбазки.

По думите му проблем с ромите няма, проблемът е с циганските гета.

"След 1989 година политиците в България са допуснали циганите да заживеят свой отделен живот, да разградят държавата и да си направят катуни, да заживеят в собствена паралелна вселена, както и да си създадат посредници, наричани още медиатори, които днес търгуват с гласовете им", подчерта евродепутатът.

Ангел Джамбазки отсече, че именно това захранва политическата корупция. А ромските гета непременно трябва да бъдат разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
15
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Аз имам готово решение за емигрантския и ромския проблем, като двата проблема ги обвързвам в едно общо решение валидно за ЕС.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се направи местен референдум в ромския квартал в Ботевград и да си решат веднъж завинаги, дали искат да живеят в беззаконие или ще спазват правилата. Ако искат беззаконие, да си оградят квартала с шумоизолиращи стени и да се самоизядат вътре, ако искат, тяхна си работа.
30
32
 
7
 
! Отговори
Ром преди 5 години
България е и наша държава. Ние сме тук още с Аспарух. Ако трябва ще браним земите си.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До макеА вас - албанците...... и гърците и сърбите. Когато албанците тръгнага са ви превземат 90 и някоя си България ви изораъи военна помощ а вие какво нсправихте после? Едигнахте паметник в центъра на Скопие в оамет на загиналите албански войници...... в България поне все още няма паметници на поробителя
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са виновни ............., виновни са политиците които създадоха условия за тяхното множене и възникване на гета, всички знаем защо
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От статията излиза, че целия квартал е присъствал на среднощния купон и всички роми искат денощни шумни маанета, всички роми не искат да спят и почиват. Кой е подал сигнала за силната музика? 100% съм убеден, че жител на същия квартал, тоест ром. Докато политици, НПО-та и медии, продължават упорито да търсят сензацията, като размахват етническата карта, ще има напрежение и конфронтация. Не може да има расизъм, когато се прилага закона! Беззаконие ли искат ромите е въпроса?
26
3
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Братя българи за каква армия говорите. Колкото пъти се каже че българските момчета трябва да минават военно-патриотично обучение от поне 6-8 месеца - толкова пъти кълнете че това са комунистически простотии. Нямало кой да ни напада - па ние сме вече нападнати бе празноглавци.До 20г. ще сме малцинство - или ще сме воинници или ще разчитаме на ромската толерантност.
25
2
 
39
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Събрали се значи българските граждани от ромски произход да послушаттихо и мирно заедно опус 54 от симфония номер 6 в Б минор от Шостакович. В това време минават жандармеристите и по причина на ниското си културно равнище решават че щом не пее Милко Калайджиев това е грубо нарушение на обществения ред и са започнали стрелба като са гледали да улучат преди всичко бременните жени и възрастните ромове.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа, жъмбаза се обади. Давай жъмбаз, сега ти се е паднало.
23
22
 
6
 
! Отговори
Отворено общество преди 5 години
На България трябва да бъдат наложени санкции за системно неспазване на правата на малцинствата и превишаване на правомощията на силите на реда.
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Произвол има - ама ромски!
21
1
 
32
 
! Отговори
ром преди 5 години
Днес в Ботевград,утре в цяла България.....
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е полицаите да започнат да си вършат работата както трябва, време е да бъде забранен БХК и е време да се приложи някаква програма стимулираща българката да ражда, а българите да се завърнат от чужбина, само тогава нещата за българския народ ще се оправят
19
2
 
22
 
! Отговори
mykaaa преди 5 години
а някой вижда ли на тези съвестни честници какво им виси от всичките прозорци. Няма апартамент който да не се включил в "безплатната" токова мрежа, ама те са много съвестни граждани ... работещи и т.н.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите да не хленчат само за по-големи заплати, а да си свършат работата, за чиято им се плаща от данъците на хората!
17
4
 
18
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Докато не изгоним америка срещу България, ообщество и бхк ще е все така
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите в БГ - малко??? БГ е 8-*** в света по брой на полицаите на 100 000 души- 398 полицая! В САЩ са 262! Тука като звъннеш на 112 - бензин няма, в САЩ идват на 3-тата минута. Само дето от щат 65 000 полицая, 50 000 са чантаджии, 15 000 са оперативни. 1,2 млрд. лева е бюджета на МВР! Айде после ми обяснявайте, че полицаите в БГ са малко и демотивирани.
15
2
 
27
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
продължавайте да се лигавите в термина роми и очаквайте скоро ескалация до гражданска война. и не забравяйте да увеличите помощите още, зер, тея граждани работят, плащат данъци, създават добавена стойност и радеят за ценностите на обществото.
14
3
 
36
 
! Отговори
12345 преди 5 години
На времето, има новина, че еди кой си от маалата е извършил престъпление, стъмва се, 10тина милиционери, влизат в маалата, правят каквото правят, на сутринта е мирно, кой каквото трябва си е получил! Това е спасението, не се даваше гласност, тези *** живееха със страх, така и трябва, защото поолаби ли се около врата им, почват да лентяйстват и мародерстват, просто са си такива! А сега си повярваха и станаха арогантни, нагли...
13
4
 
26
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
По едно военно учение във всяко проблемно гето и проблама частично е решен