Ударни ремонти: Тази година 1000 км, догодина 2000...

С приходите от тол системата – ремонт за всичките 8000 км
2 юли 2018 19:15,
44
Ударни ремонти: Тази година 1000 км, догодина 2000...
Снимка: МРРБ

Ремонти по пътищата на България няма да спират нито тази, нито другата година. За страната ни предстоят добри дни в пътния сектор, обяви строителният министър Николай Нанков и обясни: "Хубавата новина от последните седмици, е че Европа ще запази финансирането за обновяване на пътища и през следващия програмен период".

Освен от структурните фондове по оперативните програми на ЕС, за ремонт на пътища след 2020 г., три пъти повече средства се очакват и от тол системата, каза още Нанков. Той обясни, че с тези средства ще се строят магистрали, скоростни пътища и ще се рехабилитират второкласни и третокласни пътни отсечки.

Нанков отчете, че през тази година ще бъдат рехабилитирани 1000 км републикански пътища. Догодина, с приходите от тол системата, заедно с европейските средства, се очаква да бъдат ремонтирани 2000 км, каза още той, цитиран от пресцентъра на ведомството си.

Още по темата

Министърът обясни, че с въвеждането на тол системата от нова година ще започне решаване на системния проблем с недофинансирането на пътния сектор.

"Ако преди 15 години бяхме въвели подобна система за тарифиране, въобще нямаше да коментираме състоянието на пътищата от трети, втори клас, камо ли общински пътища. След 6 до 7 години след въвеждането на тол системата и генерирането на около 1 млрд. лева на година ще имаме достатъчен ресурс за 6 до 7 години да рехабилитираме всички 8000 км пътища в лошо състояние", изчисли министър Нанков.

Той добави, че до края на август ще е готова методиката за тарифиране на тол системата, която се изработва от Световната банка, след което ще започне обществено обсъждане за предлаганите тарифи, с които ще се облага преминаването на тежкотоварни автомобили по републиканските пътища.

Регионалният министър обяви, че до края на седмицата се очаква подписване на споразумение за строеж на тунел под връх Шипка.

"В петък ще подпишем с 4 китайски компании. Те имат заявен интерес не само към тунела под вр. Шипка, а изцяло към магистрала Русе – Велико Търново, плюс нов мост при Русе – Гюргево", обясни още Нанков.

Днес той и членът на Управителния съвет АПИ инж. Дончо Атанасов направиха първа копка за рехабилитацията на 50 км от третокласния републикански път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград.

По-късно заедно с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, Нанков направи и първа копка за рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград - Крумовград – Ивайловград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВА НА БОЙКО!!!
37
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 5 години
...тази година полупроводници,догодина-цели......
36
0
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
И герб и бсп са все бкп. Цялото реване е, че едните комунисти не дават на другите комунисти парче от откраднатото и затова вторите се сърдят. Нито на бсп нито на герб им пука за данъкоплатците, важното е каквото има да се гепи, че като спрат животоподдържащите евросубсидии държавата умира и тогава няма да има лапачка. Затова сега се граби като за последно, все едно утре няма. Да са ни честити и едните и другите крадци. Заслужаваме си ги щом 1 камък не сме хвърлили по тях
35
0
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Бай Тиква и тиквичките ударно гледат да грабят последните остатъци от европроектите и 2020 даже няма да се напъват за властта защото няма да има нищо за крадене. БСП като техни дружки от първите мероприятия на БКП същи искат парче от баницата и затова искат нови избори. А реалността е, че държавата е фалирала и това са последните пари за крадене преди анархията. Затова е всичкото реване и от двете страни, а народа сами се сещате колко им дреме за народа.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А гербавите *** определят всяка справедлива критика или недоволство като "комунистически" или на привърженици на БСП. Не им стига умственият капацитет да си представят, че хората масово мразят и едните и другите. Скоро ще ви влачим за краката по паважа, мафиоти cкaпани!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите крадльовци защо си мислят, че "хубавата" новина за тях е хубава и за нас? Направо се разплаках, когато разбрах, че от Европа ще им дават още пари за крадене! Колко чудесно за тях! Междувременно от 10 години половината булеварди в София се ремонтират и движението е ужасно! Но нали картофената принцеса трябва да "усвоява"!
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във област Варна кога ще има ремонт на първокласния път до София, за другите да не говорим. И Варна е в България г-н Нанков. Или да се отделяме. И защо за новия бул. Левски на кръговите кръстовища на мостовете се използва ръждива арматура, и защо няма оребрена. Къде е контрола, къде е държавата, кой прибра пафите от данъците ни и осигуровките. Защо държавата ползва Варна за удобната далечна лоша провинция.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ударни ремонти не знам , но ударно ше е харченето, качеството съмнително - но идват кметските избори.
30
9
 
5
 
! Отговори
Мрънкач преди 5 години
Иее от 32 мнения, 30 са мрънкачи. Нема угодия на тая пап.лач. Вас трябва Тато да се върне да си ви оправи с магистрала до Правец. Професионални нещастници
29
3
 
19
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Приходите от винетките ги изяждат чиновниците от разните агенции и администрации. За асфалт едва ли остава нещо
28
2
 
17
 
! Отговори
Леле Мале преди 5 години
Демек най-официялно се хвали, ще ни одрусат нас обикновените граждани с 1млрд. и ще направят пътищата?
27
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
е убаво,браво,брависимо!....И все епак:-Какви са тия "сметки" за "приходи" при условие,че т.н. "Тол-система" ще бъде финансирана и изпълнена от ЧАСТЕН инвеститор,чиято основна задача ще бъде не само да си възстанови разходите,но и да натрупа печалба?!С каквии ТРОХИ,подхвърлени на "държавата",ще се "ремонтира"?!..-Нещо като ТРОХИТЕ,които "Дънди прешъс" ПОДХВЪРЛЯ на държавата...?..-Колкото трохите на "Дънди" вдигнаха стандарта на българина,толкова ще бъде ползата и отТ.-таксите..ГЮВЕЧ за не
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вашите ремонти на БСП издържат вечно, защото нищо до момента не сте построили!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ще имаме достатъчен ресурс за 6 до 7 години да рехабилитираме всички 8000 км пътища в лошо състояние"Льольо, вашите "ремонти" издръжат по-малко от една година...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш, най-накрая ще имаме "оргинални" Китайски пътища и съоръжения. Със сигурност ще откраднат по-малко поне...
23
0
 
18
 
! Отговори
логика..... преди 5 години
Е,ако летище е на загуба,защо се натискат да го вземат?Кой е луд да дава пари за нещо губещо????
22
3
 
0
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До :( Всяко щеше ама не би. Но ти си плюй, плюй ***.
21
10
 
3
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До КОН ЗА КОКОШ Знаеш ли колко е печалбата на летище София за последната година? Пет млн лева. И е спаднала от 30 млн на 5. С тази тенденция догодина ще заработи на загуба. Освен това ходил ли си скоро там и видял ли си каква *** е? Трагедия.
20
3
 
16
 
! Отговори
???? преди 5 години
ЗАЩО ли,толкова се БЪРЗА с тези "ремонти"? ВСИЧКИ знаем, "УСВОЯВАМЕ" готови ПАРИ? ВЪПРОСА е: КОЙ,КОЙ,КОЙ КОНТРОЛИРА? НАРОДЕ???? КОЙ?
19
2
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Ти да учиш за поправителния,че ще останеш в същият клас И като вземеш книжка ще разбереш защо са нужни и добри пътища.