Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат

Спорът е за приют на бездомни животни, който ще се разраства
Обновена: 6 юли 2018 12:07 | 6 юли 2018 12:07, Александър Попов
129
Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат
Снимка: Булфото, архив

Жители на рудоземското село Елховец излязоха на протест срещу изграден от англичани кучкарник в селото им. По думите им, животните не има давали да спят с непрекъснатия си лай, а освен това се носело и неприятна миризма от сградата.

Кучкарникът се стопанасива от Антъни и Даян Роулс, които закупили постройката в селото през 2011 г. В нея отглеждат средно по около 100 кучета.

"От началото приютът създава дискомфорт на хората. Близо е до къщите. Хората не могат да спят от лая на кучетата. Беше направен в селото без необходимото разгласяване. Оттогава протестираме пред институциите, но ефект няма", обясни Венцислав Енев пред "24 часа".

Сега в Елховец научили, че община Рудозем е издала строително разрешение за преустройство и пристрояване на приюта за временно настаняване на бездомни кучета и котки.

Според Енев съществуването на приюта противоречи и на Закона за защита на животните, тъй като той трябва да е извън границите на съответното населено място. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов обясни, че на чужденците им е предложено друго място за приют, но те настоявали да бъде върху техния имот.

В последните години са правени десетки проверки от всички институции, които обявявали, че англичаните имат право да отглеждат в този обект кучета.

"Единственият проблем е високото ниво на шум, но в инвестиционния им проект има мерки за шумоизолиране, затова сме дали разрешение. Моето мнение е, че наистина на приюта не му е мястото в населено място, но в крайна сметка кучетата са домашни любимци, могат да бъдат отглеждани в населено място", добави Пехливанов.

В интернет страницата на фондацията Rudozem Street Dog Rescue англичаните са описали дейността си като служба за спасяване на кучета от улицата - Rudozem Street Dog Rescue.

Англичаните пък искат да обновят обекта си, тъй като е единствена надежда за бездомните четириноги. И декларират, че имат екипи за осиновяване в други страни и намират домове с добри стопани на приемните си кучета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До опетков Абсолютно вярно!!! Бездомните кучета са проблем, създаден от хората. Особено по селата кучетата се гледат отвратително бездушно, дори жестоко. Като остареят или са бременни, ги изхвърлят. Никакви грижи, за кастрация да не говорим, нито за обезпаразитяване и ваксини. После ревем срещу животните.Ние сами създаваме това, срещу което после пищим. *** народ.
47
8
 
11
 
! Отговори
Антикучкар преди 5 години
Родопчани нямат търпение. Кучетата ще ядат антифриз на корем!
46
7
 
10
 
! Отговори
Кон преди 5 години
До кучкаря по-долу. Убиването на малки кучета, котки е приет от столетия начин за "подбор". Най-хуманните кучкари го прилагат. И няма друг начин, освен да сменят думата за това - не е убиване, защото нямат душа, нищо не чувстват и т.н. До 3 дни не се брои. Не знам, може да му казват вече "ефтаназия", но се съмнявам. Приспиват ги също. И всички тези глаголи означават, че ги убиват. Важното е да не се тиражира и прави публично, а не че селяните ни са прости.
45
1
 
23
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Пускайте виетнамците.
44
3
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До опетковПетков, по-брутални пияници от негилизите няма, мой човек, тъй, че тази русофобска мантра "пияници" з аруснаците, не тежи. Енгилзиите са по-брутални пиянки от тях
43
2
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Нямаш никакви проблеми отиваш при твоя кмет и си договаряш земя за ползване която в момента не е потребна естесвено земята си остава на общината само ти си харчиш парите за добрата кауза и финансираш проекта.Общината печели от тази работа така че няма да ти откажат да ти приберат косвено парите.Това е и причината някои да си предпочитат собствена земя както в случая.Но щом имаш желание да финансираш държавата без оглед от далавера от това , никой кмет няма да ти откаже.
42
0
 
5
 
! Отговори
Ако това преди 5 години
беше в САЩ, тия след оплакване разбира се щяха да ги задължат да опетират гладните струни на животните.
41
3
 
9
 
! Отговори
Кон преди 5 години
До мислещия по-долу. Нали родните "институции", както е написано в статията, казват, че англичаните имат право да построят приюта там, където е. От написаното следва, че родните закони позволяват това. И значи, че англичаните спазват законите ни. Ти как разбра обратното? Законите са ни такива - пишат се от неграмотни хора, назначени за представители чрез роднински връзки, тъмни схеми и търпени от масите, защото са прости колкото тях. Няма изискване за морал, обратното. Нямат вина англичаните.
40
5
 
3
 
! Отговори
ако искат непосилна преди 5 години
Задача, да мисионерстват за защита на кучетата в Китай. Мене куче не ме е хапало досега и не ме интересува сто ли са двеста ли са. Жената гледа Кавказки овчарки и ги тренира на английски булдоци.
39
0
 
23
 
! Отговори
ss преди 5 години
Ако лаят много през нощта - оплакване в полицията. Всеки път!!! Така може и да се сетят, че не е хубаво да пречат на хората.
38
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Англичаните да се съобразяват с нас,така,както искат вм Англия ние да се съобразяваме с техните порядки.Защото там не е разрешено дори един единствен домашен любимец без да е взето разрешение от съседите.А тук си мислят,че може да си правят каквото си искат.Да си вървят у тях,там да развъждат кучета и котки!
37
19
 
13
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Гробокопач А кой да се засели: пияници от изтока ли? И без това ги има много вече. Тук въпросът е леко изместен. Тези бездомни кучета кой ги "произвежда?" Същите селяни, които нехаят и не се грижат за собствените си кучета, държат ги гладни и вързани на къси вериги и след като родят, хвърлят малките на ***. Бездомните кучета не ги носи щъркела. А "вината" на англичаните е че имат по-меки сърца от нашите.
36
0
 
3
 
! Отговори
Фридрих Енгелс преди 5 години
комунистически идеолог, фабрикант. Експлоататор на детски труд, но комунист. Тия са по дебелоопашатите от дълго време.
35
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тея все някой друг да им върши работата. Не стига, че англичанката се е хванала с непосилна задача да събира уличните кучета за да не ухапят някой, не стига, че им намира нови домове, а тея били недоволни. Толкова сте смешни и жалки.
34
0
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Значи предлагаш да се прокара закон домашни любимци до 3 броя в населено място.Ако успееш да го прекараш това пред народното събрание , тогава казуса ще е ясен .За момента няма такъв прекаран закон така че казуса си остава неясен.Малко ще имаш протест от птичелюбителите но това са подробности.
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметчето им бил предлагал друг терен!? Ами като не го искат, тогава аз да го взема терена? Много интересно как така се раздават общински терени?
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как бе, на болните кучкари всичко им позволено, те са над закона, те имат право да тормозят хората, тяхното мнение е закон и всички трябва безропотно да се подчиним. Защо не си направят кучкарника в някое английско село? Защото така ще им ритат задниците, че само като видят стол и ще вият като любимците си.
31
2
 
9
 
! Отговори
Турист преди 5 години
От Девин ми споделиха, че там е "кучешкият рай". Само на главната улица има над 100 кучета на глутници. Кметът от ГЕРБ не го е еня, гледа си бизнеса. Казаха, че ще започнат да ги тровят, както преди няколко години. Тогава е нямало кучета по улиците.
30
3
 
12
 
! Отговори
тия правят преди 5 години
трафик на кучета за Китай. Така бързо им "намират" стопани.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могат да ги дреситат но не искат, защото било неполитокоректно. Е, мойто за охрана, така съм ги дресираш, че нахапаха крадец, без да хукнат. Ако оня не викаше "пооомоощ, пооомооощ", на сутринта, щях да разбера че е имало крадец само от рязлъснаите парцали и разстройството на 8те ми ротвайлерченца, малини сладки.Та, така - дресираш го и това е.