Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
20
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
Халюцинирате - след като е попитана за състоянието на болната, медицинската сестра не започва да пие чай, а обяснява на роднината, че не тя, а лекарят има правото да коментира това. И е напълно права, медицинските сестри нямат квалификацията и отговорността да поставят диагнози и да коментират състоянието на болните.Едва след този разговор е историята с шишето с чай.Често ли имате халюцинации?
26
2
 
23
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
И тук ситуацията с "малцинствата" в болниците е подобна. От определени етноси идват по 20-30 души, целия клан, на посещение при болен, вдигат невъобразим шум, карат се с пресонала, дори и бият. Но МЕРКЕЛОВИЯ РЕЖИМ ги защитава, лекарите ги е страх, роми се преглеждат с предимство и получават лекарства и болнични грижи безплатно, т.е. лежат на гърба на данъкоплатеца.
25
1
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Анонимен 8: Освен тази ромска тумба биячи трябва да се арестуват и всички, които допускат това!
24
30
 
5
 
! Отговори
dавид преди 5 години
ромът я попитал учтиво какво е и е състоянието тя вирналаглава как така да дава обяснение на някъкъв *** (световната сестра) малко ни е боя Отговора е проет;ще питам лекаря и и ще ви кажа; все пак малко култура трябва. малко са те били
23
0
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Домашен....с миризма на лавандула...
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера на неква ромска сватба ромчетата се хилиха яко че отивали на църква в ловеч е трябва ли да ги траем и там питам
21
12
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз познавам и българското и немското здравеопазване ! Тук в Германия когато отидеш на лекар първата работа на лекаря е да те поздрави и да се ръкува с тебе ! А в България лекаря те гледа като извънземен , ако не му дадеш пари под масата не се ръкува с тебе пък да не говорим ,че лечението ще е повърхностно и симулативно !
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се почва първо ни бият . После е ние. Това е практиката.
19
7
 
11
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Ти за това като се разболееш и ходиш на,авто техник нали? Или може би отиваш на козметик?
17
8
 
25
 
! Отговори
:( преди 5 години
Гарантирано от ГЕРБ! Геноцид над етническите българи!
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се вземат радикални мерки срещу нарушителите на реда и Закона, т.е. строг контрол и тояга, ромските (***) безобразия няма да спрат, а ще се увеличават! Искаме правова държава, а не безправие и слободия!
15
4
 
10
 
! Отговори
Майнамуна преди 5 години
Трябва да има изграден ред и не пациентите и или придружителите им едва ли не да "изтръгват" интересуващата ги информация от лекари и сестри. Също и медицинският персонал е нужно да нетретира пациентите си и близките им като невменяеми или животни. Уважение и култура е нужна от двете страни иначе се прввръщаме в номадска територия. Не ромите и не българите сме виновни, а липсата на уважение и информираност е разковничето.
14
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите и медицинските сестри си го заслужават с тяхното арогантно поведение.
13
28
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Това да накараш медиците да си вършат работата е функция на държавата , а не на ромите ! На ромите трябва да им се плаща заплата ,че допълнително се нагърбват с функциите на държавата ,която не си гледа работата ! От къде на къде медицинска сестра попитана за състоянието на болен ще вземе шише да пие чай ?! Не можеше ли да отиде при дежурния лекар и да попита ?! Разликата между немското и българското здравеопазване е от земята до небето ! Тук в Германия има уважение към пациента и близките му !
12
1
 
13
 
! Отговори
do 6 преди 5 години
това е спонсорът на тумбата, а ритне камбаната им спират всички пари, затова си я пазят като очите.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАко в Германия някой болен предизвика в здравното заведение суматоха и побой над някого от медицинския екип, какво точно ще му се случи на такъв пациент?В случая, някаква баба води със себе си шестима, които създават проблеми.
10
14
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
И *** си е *** ама и лекарите са за бой!! Масово лекарите са груби , заядливи , държат се непрофесионално и търсят пари!! А в спешното като идеш особено през ноща се държат така все едно си му отишъл вкъщи и го караш да работи. За тях случая никога не е спешен и винаги търсят начин да те препратят . Боя си го заслужават.
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Побойничката задържана ли е?Каква санкция й е наложена?Ето това ни интересува. Журналистите да не дават мира на съответните служби, докато не се получи удовлетворителен отговор на тези въпроси! Тогава ще са журналисти на място!
8
1
 
32
 
! Отговори
6:1 и повече, преди 5 години
... това е съотношението, при което сънародниците ни роми започват особено уверено да практикуват културните си особености.