В защита: Родители си искат директорката, отказала прием на ромчета

Величкова е в отпуск, но я чака наказание
19 юли 2018 07:10, Петя Славова
64

Родители и учители организираха протест и събират подписка в защита на директорката, която отказа да приема повече ромски деца в училището си в Благоевград, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Припомняме, че преди време директорът на 9 СУ Василка Величкова, обяви това с пост в социалните мрежи.

Според Регионалното управление на образованието това обаче не е редно. Величкова сега в отпуск, но след като се върне на работа, тя ще бъде посрещната с наказание.

Според директорката "квотата" за ромски деца била запълнена, а страхът е българските родители да не "изтеглят" децата си. В училището са записани под 10 деца, което означава, че може дори да не се сформира паралелка.

В студиото на Bulgaria ON AIR казуса коментираха Янка Такева от Синдиката на българските учители и Даниела Михайлова, адвокат от Сдружение "Инициатива за равни възможности".

"Убедена съм, че Регионалният инспекторат по образованието, който направи проверка, ще излезе с решение, но вярвам, че директорката е спазила наредбата на МОН за териториалното разпределение - от кои територии училището има право да приема ученици", заяви Янка Такева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите да изтеглят децата си. Нека да останат само ромчетата, които направо ги виждам как ще останат в клас хахахахахаахах