Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците

Според властите е въпрос на време животните на жената да бъдат умъртвени
22 юли 2018 12:27,
240
Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците
Снимка: архив "Булфото"

Полицията изведе доброволците, пазещи стадото на баба Дора от село Шарково. Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Още по темата

Баба Дора пък се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си. Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите, съобщи Нова.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Малко по-късно bTV съобщи, че около обяд в селото поискала да влезе известната с участието си в реалити формати Миглена Дерменджиева (Меги Дерм). Тя направила опит да пробие полицейската блокада с мотив, че представлява неправителствена организация, но била арестувана.

Вчера ветеринатите опитаха да вземат проби от стадата в друго от Шарково и Болярово, но стопаните не им разрешиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратен съм от България! Отвратен съм от всичко в тази нещастна жалка страна! Това е геноцид към народа! Изключително жестоко отношение от шайката престъпници наречени управляващи и мафията наречена държава! Безмилостно жестоко! Ще убият от мъка тези хора и на никой не му пука! Това вече не е страната в която се родих! Това е една територия превърната в лудница! Отвращението ми е чудовищно! 22 год не живея там, е не искам да стъпвам повече!
165
3
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
искам да видя на живо заключението на независма лаборатория, че забрадената дума от гей-прайда, като "чи/***" действително съществува. да не се окаже после, че някой е намазал вратата на бабата с паста за зъби марка "новичок". че борисов така и така ше си одиш! в затвора, където ще попаднеш на меркел...
164
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колете сега а после и бесете.то на тези хора от Бога забравени им е все тая.сега козите утре и хората а тя чумата е все там.
163
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Тодор Живков беше велик и непоклатим, ама една нощ нещо каза ЩРАК и на другия ден го видяхме с изменено лице. после го разкарваха назад напред с едно одеалце.Това чака и комунистите от ГЕРБ начело с Боко и неговата шайка.
162
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окупанта, за да не трият от дбеса пиши СЛАВА НА ГЕРБ, СЛАВА НА БОЙКО, ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРБ И БОРИСОВ
161
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГАТО РЕЖИМЪТ ИЗПРАТИ СРЕЩУ НАРОДА ЖАНДАРМЕРИЯТА, СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА СА В ГОЛЯМА ОПАСНОСТ.
160
4
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Ха, чопнаха ми коментарчето! Браво бе ! И ква стана тя - задаваш правилният въпрос и хоп, - изтриват те!И така, повтарям въпросчето - Защо няма нито едно умряло животно в "заразеното" стадо на баба Дора, въпреки, че инкубационният период на болестта е минал отдавна ?
159
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметник да издигнете на баба Дора - Достойна Работлива Българка - Ръцете да и целувате ! - Последния мохикан ! всичко друго е сУдом и гУмор - племейтки, схеми за уж производство , ограбване на фондове,точене на ддс , калинки,простачки,дебелачки и тн - Утопия пълна !
158
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКАНДАЛНИ ВЪПРОСИ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА ЖИВОТНИ В СТРАНДЖА! КОЙ ЩЕ ЛА-ПНЕ ПАРИТЕ НА ГЪРБА НА МЪКАТА В СТРАНДЖА!
157
19
 
10
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
Ако можете да видите баба Дора как коли агне с касапския нож за Гергьовден - как ги удря с тоягата ще разберете колко ги "обича" и как ги псува - като каруцар!
156
27
 
10
 
! Отговори
Гласът на народа преди 5 години
Всички ще гласуваме за ГЕРБ, защото те мислят за България и българите. Те провеждат реални политики и обещават само изпълнимото. В ГЕРБ са само позитивно мислещи хора отдадени на своята кауза!
155
20
 
8
 
! Отговори
Червните искат чу.ма преди 5 години
Искате си чу.мата и това си е!!!Не видяхте ли колко много мутри нахлуха в тези села с лъскавите си лимузини, под претекст, че защитават животните от ветеринарите.Нали разбрахте какво казаха хората там? Че това са децата на бабите и дядовците. Тъй като изглеждаха доста заможни, не се съмнявам, че ще помогнат на родителите си в този кризисен период. Не може да умилостивите никого. Фалшиви сте!
154
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 151Язък,че Динко се ожени,а аз не съм разбрал! Мислех поне с един шарен пешкир да го надаря-ей тъй,да му го метна на рамото и една пара да му дам!А Перата по коя линия е командирован-по линия на разпространение на наркотици или на борбата срещу застрашителното размножаване на мравките и половата им неприкосновеност?
153
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Дора и другите селянчета,око искат и крокодили да си гледат и змейове да ръзвъждат,но трябва да са наясно,че има санитарно-хигиенни норми,които са задължителни и трябва да се спазват! Като ги гледам по репортажите хигиената им е меко казано съмнителна,а за санитарни норми,май не са и чували! Лично аз от подобни хора,мляко или животни не бих си купил.Друг е въпросът,че животът им не е лесен,но това е реалността колеги!
152
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вирусът също има относително кратка инфекциозна фаза и не оцелява дълго извън гостоприемника, което го прави идеален кандидат за съгласувано изкореняване.Изкореняването на ППР ще допринесе за продоволствената сигурност и храненето, облекчаването на бедността и укрепването на устойчивостта на най-бедните хора. Тя ще играе ключова роля за постигането на целите за устойчиво развитие.
151
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През октомври 2016 г. ФАО и OIE стартираха глобална програма в размер на 996 млн. Долара като първа фаза на 15-годишните усилия за изкореняване на ППР до 2030 г. Като цяло годишната глобална вреда, дължаща се на PPR, се оценява на между 1,4 и 2,1 милиарда долара. Докато болестта е силно смъртоносна за малките преживни животни - убива до 90% от заразените животни - лесно се предотвратява с ефективни и евтини ваксини, които могат да се прилагат на ниска цена и ще предпазват животното за целия му живот.
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 143 Ако е вреден слух. Подлежи на проверка и съд до 5години за разпространение на неверна информация на всички замесени.
149
9
 
1
 
! Отговори
Вижте преди 5 години
Европейската комисия, ФАО и МБЕ днес, 10.Х.2017г.,се съгласиха да бъдат на преден план, за да постигнат този показател, като работят с други партньори и заинтересовани страни, за да подкрепят усилията на национално и регионално равнище за премахване на света на ППР.През октомври 2016 г. ФАО и OIE стартираха глобална програма в размер на 996 млн. Долара като първа фаза на 15-годишните усилия за изкореняване на ППР до 2030 г. Като цяло годишната глобална вреда, дължаща се на PPR, се оценява на между 1,4 и 2,1 милиарда долара. Докато болестта е силно смъртоносна за малките преживни животни - уб
148
14
 
5
 
! Отговори
До 107 бе преди 5 години
Няма лошо да похапва ярешко,сега разбирам любовта и към животните особено към Гергьовден!Баба Тодора де!
147
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гроб изпада в истерия вече щото стадото не иска и не иска да мре.. а вече трябваше да наема ни едно живо животно. Лъсна грозната истина, че здрави животни минават под ножа.