Трагедия в Плевен! Родилка почина, бебето й в кома, болницата – мълчи

От прокуратурата разследват случая
31 юли 2018 07:00, Петя Славова
109
Трагедия в Плевен! Родилка почина, бебето й в кома, болницата – мълчи
Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство за разследване смъртта на 39-годишна родилка, съобщи пред БТА окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова.

Маргарита е трябвало да роди момченце на 26 юли във Втора база на Университетската болница "Д-р Георги Странски". Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава, разказват близките й. Въпреки това малко след предполагаемото начало на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ било в кома заради задушаване.

Маргарита и съпруга й Владислав сключили брак четири дни преди фаталната дата. Имат и медицинско свидетелство, че жената е абсолютно здрава, разказва Владислав пред Нова тв.

На 26 юли в 09:00 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането.

"Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, ако това не е лекарска грешка - тогава е убийство. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден", заяви Владислав.

Лекарите завели близките да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение.

"Казаха, че там е издъхнала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас носилката, майка ѝ я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме никъде кислородна маска, докато уж се бореха за живота ѝ", разказва Владислав.

От болницата няма да коментират случая преди да излязат резултатите от аутопсията.

Окръжният прокурор допълни, че производството и разследването е започнало още в петък. Вече е разпитан съпругът на родилката.

Ваня Савова уточни, че родилката е имала второ раждане. По случая е назначена експертиза, каза още окръжният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
37
 
5
 
! Отговори
555a преди 5 години
39 е много късно за раждане, кой каквото ще да казва, каквито ще примери да дава. Да родиш на 39 е направо гавра с детето.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтрелатаГлупости! За умиране ред няма. Моя баща почина млад, помагаше ни дядо, който живя до 87 год. възраст. На моя позната съпругът и направи инфаркт на 29 год, остави сираци 2 малки деца. Отгледа ги дядото.
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия има случаи в които са раждали над 50-60 години,какво се чудите?Не е въпроса на колко е родила,а защо е починала и защо детето е в кома?
47
4
 
34
 
! Отговори
момиче преди 5 години
До 47 и 48Вие нормални ли сте бе?! Жената не е на 60 години а на 39! На 40-0 години човек е още активен и не е легнал да умира! 39 си е нормална възраст за дете - в случая 2-ро дете. Баба ми е родила едното си дете на 45 години. познавам доста 40-42-43 годишни родилки, които си родиха здрави и живи деца.
46
5
 
8
 
! Отговори
Aa преди 5 години
До Гост. Аз не гледам турските сериали но ти сигурно там си научил че майката и детето умират от реакция на упойката. Много сълзливи. А би ли ми казал за друг такъв случай в реалния живот. Що се отнася за кислорода - я ми обясни като си толкова компетентен как умират едновременно и бебето и майката ако им е осигурено адекватно дишане
45
47
 
6
 
! Отговори
Стрелата преди 5 години
На тия години направо раждаш сирак. Тая колко ще живее, как ще го изучи. Детето на 20_25 ще е сирак.
44
46
 
7
 
! Отговори
555a преди 5 години
Абе какви са тия хора. Как може да родиш на 39 и то първо. Потресен съм.
43
43
 
6
 
! Отговори
Kj преди 5 години
Ами така е, като дърти банички раждат. Как може на тия години да раждаш незнам.
42
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то човек да го е страх да стане доктор. както и учител. то застова вече са и кът. На запад лекарите ни нямат оплаквания. тука - глезотии женски в училище и в болниците съм се нагледал... като сте толкоз знаещи, станете и вие лекари и давайте тогава акъл! ИЛИ СИ ИЗРАЖДАЙТЕ ДЕЦАТА САМИ, КАТО ПРАБАБА МИ, НАЛИ МНОГО ЗНАЕТЕ! иНЖЕНЕР СЪМ, НЕ СЪМ ЛЕКАР, но и спрямо нас отношението е същото! ИЗОБЩО В ТАЯ ПРОСТАШКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТАНЕ СЕ ЦЕНИ! ПОСЛЕ РЕВЕМ НЯМА КАДРИ...
41
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бреййй, тука големи спецове по акушеро гинекология. 1 учителка още в соца ни казваше, че българина от всичко разбира, затова не му върви нищо!
40
3
 
19
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
За жалост когато ти стане ежедневие смърта спираш да и обръщаш внимание . Караш си програмата както и друг ден ... Няма сълзи ,няма вайкане ,няма драма . Тя е за близките ...
39
4
 
18
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Ели, лично видях и чух преди години в детското отделение на Пирогов старшата да дава нареждане да се почисти стая след починало току-що дете и веднага след това с усмивка покани колежката си, която придружаваше мен и моето дете на изследване да отиде да се почерпят с тортичка,че всички вече се били събрали.
38
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата ни държава вече е такава, некадърни и безскрупулни лекари, учители, строители, съдии, управляващи, народ. Мърлява работа под път и над път, всеки гледа да мине между капките, мързел и апатия са повсеместни. Горко ни.
37
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена на далеч не ранна възраст за родилка - 39 години, почти навсякъде ражда секцио. Поинтересувайте се, преди да пишете. Не съм лекар, нямам близки лекари, но имам много познати такива и чета. А това се отнася не само за България. На 40 години раждането и дори бременността се водят рискови.А как е било установено, че жената била "здрава" това не знаем. Тези прегледи често минават с "Добър ден. Оплаквате ли се от нещо?".
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност докато не се изяснят причините за смъртта на жената и увреждането на бебето, нищо не може да се дискутира. Всичко са само догадки и предположения. Раждането си е винаги риск и винаги, във всяка една държава, си има определен процент смъртност. Няма място, в което да се дава 100% гаранция, че всичко ще мине гладко.
35
14
 
8
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Това което пише Стела е вярно . Секциото е задължително след 35 , защото бременността е рискова .
34
2
 
8
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Налииии беше първо раждане ??? Сега тук второ пише ? Обърках се ...
33
4
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Аа, не е толкова просто. Толкова просто е само в турския сериал. Кислород, глупости!
32
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Има хора, които реагират лошо на упойката. Винаги има риск от упойките и е божа работа дали ти си този един на хиляда
31
13
 
28
 
! Отговори
Стела преди 5 години
Хорааа, какво желано секцио!?! Четете ли? Жената е била на 39 години! Раждането по нормален път крие много повече рискове на тази възраст! Майка ми роди трето дете на 42 и й казаха задължително секцио! До 35 год въздраст може, но след тези години изобщо самата бременност се води рискова!