Кабинетът одобри над 110 млн. – за култура, метро, храмове...

Столичната община получава 15 млн. за третия лъч
18
Кабинетът одобри над 110 млн. – за култура, метро, храмове...
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри допълнително по бюджетите на общини общо над 110 млн. лв.

Община Пловдив получава 9 млн. лв. за изграждане на нова или обновяване на съществуваща културна инфраструктура - художествени галерии, кина, зали за временни експозиции, и за обновяване на друга градска среда (площад "Централен" и прилежащи културни пространства и др.). Финансираните обекти са в подкрепа на избрания за Европейска столица на културата за 2019 г. български град.

По бюджета на Столичната община е предвиден допълнителен трансфер в размер на 15 млн. лв. за разширение на метрото –  Трета метролиния, етапи І и ІІ, участъка от бул. "Владимир Вазов" – ЦГЧ – жк "Овча купел" –  кв. "Горна баня".

Проектът е продължение на изграждащата се Трета метролиния от бул. "Владимир Вазов" до жк "Овча купел" със съвместна жп спирка и метростанция на жп линията София-Перник в кв. "Горна баня" и ново метродепо в кв. "Земляне".

358 хил. лв. пък отиват за ремонт и довършителни дейности на православни храмове във Варна и Русе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
20 млн преди 5 години
Четете между редовете - 20 млн за храмове и култура, останалите потънали в някоя фиктивна фирма, на някой от горе там ... краденето продължава.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламента или Собственика на ГЕРБ правят бюджета на републиката ??????!!!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
В грешка сте. Има фалирали фирми изпълняващи държавни поръчки защото фирмата изпълнител чолучава трохи а големите пари ги взема този който урежда дадена фирма да получи поръчката
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30% от всяка обществена поръчка за партия герб и няма бутане на тази партия но народа вече не издържа и ще избухне още септември другия месец.
10
1
 
4
 
! Отговори
Да, бе, да! преди 5 години
Цифра да има. Пък какво ще се прави, как, кога, кой, по какъв план? Стига трошене на пара, първо кажете какво мислите и после кажете парата. Да ви се съфикейтвам с мадъра!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладен поп няма, гладен депутат няма, гладен партиен функционер няма, фалирала фирма от държавна поръчка няма, осъдени за недоказани доходи няма, наказани чиновници за грандиозни кражби няма, развалени сделки за продадени неизгодно държавни имоти няма, наказани управляващи заради тотално грешни решения няма. Но в има един заспал народ, който е толкова зает да изхранва семейството си, че няма сили да помете гореизброените презадоволени кърлежи.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ви харесва - оплачете се в храма! Там ще ви обещаят всичко и ще ви отговорят на всички въпроси. Моля не занимавайте държавата, неверници такива!
7
1
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Това, го казах и днес. За да си отиде, кабинетът, трябва да се разплати с вложителите в неговото управление, т.е. тези дет с аплатили от 300 000 до 500 000 лева нагоре, за да ги има, въпросните министри и депутати от ПП ГЕРБ. Затова сега, те връщат услугата - бутат парички, които ще потънат в едни "пера с идеална цел", от които нищо особено видимо, няма д аизлезе като полза з аобществото. Само некви козметики. Но, вложителите, така вземат своето.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за здравеопазване? В храмовете няма излекувани хора, но изляна мъка, изплакано безсилие и безнадеждност - много!
5
2
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Снощи цяла вечер правихме чудеса със Влерката и Сидерката беше не забрвима вечер !!!!!
4
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 5 години
За модернизация на армия има милиарди,за белене също,за храмове,халтура също,за едрите земеделци също. А дребните производители да,,,,,абе супата, не друго.
3
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Ши има кОлтурни(биз малко го убъркъм туй) кифтиета...
2
6
 
9
 
! Отговори
Обединен около герб преди 5 години
Прясна пица!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутро кога ще увеличеиш на най-бедните пенсиите бе и кога ще дигнеш минималната като в Гърция бе нщкой ден всичко ще ти се върне от истинския бог ти не си бог а един *** ненаял се