Родители не имунизират децата си. Завръщат ли се забравени болести?

Увеличават се случаите на коклюш и магарешка кашлица
3 авг 2018 11:15, Петя Славова
101

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица в Пловдив. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Още по темата

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия.

"Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен бе докторът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува.

"Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не дай си боже обаче някое дете да бъде увредено от да кажем детски паралич, една страшна болест от която именно ваксините ни отърваха (засега явно) майка му ще обвини не плидкоумието си, а държавата.
72
6
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До menДо 70 - А колко щяха да бъдат трайно увредените ако не се ваксинираше изобщо?Мисли!!! Ама не с това при задните ти бузи...
71
8
 
14
 
! Отговори
-- преди 5 години
Всички заболявания-последствие от волно неприлагане на задължителни ваксини, да НЕ се покриват от здравната каса.Наистина, хората трябва да имат правото да избират - как да живеят, как да прецакват децата си...
70
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не имунизират, да. Деуги пък карат детето да се лекува с урина. Трети ходят на врачки и баячки. Всякаква *** има. Ама защо не се оделят във веганландия и да живеят щастливо там, ами искат да ползват обществени услуги? Като искате извън мрежата прав ви път - колко запустели села има. Ходее гледайте кокошки и крави и без ваксини. Ама искате хем айфон хем детето да плюе бацили върху другите
69
17
 
12
 
! Отговори
men преди 5 години
в германия и швейцария ваксините не са задължителни. колко деца са трайно увредени от т.нар. ваксини? къде е бил морът преди 60те години когато е нямало ваксини?
68
2
 
9
 
! Отговори
Схемата преди 5 години
Ех начи! Като гледам коментарите ми се изпълва сърцето, колко много лекари и здравно образовани хора има из тези коментиращи!
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Братле... пий си хапчетата... Болезнено е да гледаме, как повечето думи, които пишеш даже не знаеш какво означават... лошото е, че тоси личи и по правописа.
66
9
 
26
 
! Отговори
Gszdg преди 5 години
Родители, които не си имунизират децата трябва да бъдат съдени, а децата им да не бъдат допускани до детски градини и училища!!!
65
0
 
3
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
https://youtube/watch?v=J39r5m6LDdIТова казва всичко!
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги имунизирайте бе, това е най-добрия начин да се отървем от феновете на бсп
63
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без това Земята е пренаселена, не слушайте какво Ви се говори, оставете децата си на произволния подбор, само най - добрите заслужават да живеят!!!Пък ще си направите ново, ако това не се справи без медицина, кво пък толкоз
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пич Ти освен да питаш от къде го зная .... нещо конкретно имаш ли ? Или си на принципа " не знам как е *** и така не е !
61
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента ваксинираните пазят неваксинираните, когато вторите достигнат критична маса, ще има масов мор сред децата които не са ваксинирани, това го запомнете.
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60И някой, който пише "Овреждане" смяташ ли, че би разбрал медицинска информация от какъвто и да било вид?!
59
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМоля сподели медицинската документация на овреждания, причинени от ваксина.
58
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32 СвирепПич, а кой ще ми гледа увреденото след ваксинация дете, държавата ли?! Защото имам такова познато и на родителите никак не е лесно!
57
11
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 5 години
Вероятно ще получиш Нобелова награда по медицина за великото си откритие, че автоимунните заболявания се причиняват от ваксини.Всъщност, кой ти го каза - мама ли?
56
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% не се ваксинират.
55
11
 
41
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"в Германия ваксините не са задължителни"Бреееее!!! Хайдеее беее. И кох ти го каза това? Проверил ли си, живял ли си там, или просто говориш глупости, за да става приказка? Освен, че сте глупавички, явно сте и нахални и нагли, и лъжете хората.
54
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо веганите и антиваксърите, когато се опитват да убедят някого, постоянно слагат "!". Изключително неприятни са ми.