Родители не имунизират децата си. Завръщат ли се забравени болести?

Увеличават се случаите на коклюш и магарешка кашлица
3 авг 2018 11:15, Петя Славова
101

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица в Пловдив. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Още по темата

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия.

"Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен бе докторът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува.

"Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
7
 
! Отговори
16 преди 5 години
Да! Про ваксините съм понеже имам информирано мнение. Няма хаарп, причината за високите температури е човешката дейност, нямам против гейовете, про ес съм тотално. Нато не ме кефи, вирусите и гриповете са нещо естествено. Нямам против мигрантите когато е контролирана миграция, а не разграден двор.
52
16
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
слушайте сега какво за да си постави ваксина трябна да се направят пълни изледвания преди това защата от тия ваксини познавам 2 семейства с детски паралич вследствие на ваксина слаб имунитет и цял живот страдание не само на детето на и на родителите
51
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Автоимунните заболявания са стари като човечеството. Винаги ги е имало. Стига говори глупости.
50
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ..Проблема е, че не всички могат да се ваксинират. Онкоболни, имуносупресирани, твърде малки. Тези групи разчитат на другите да ги пазят със стаден имунитет. Но заради антиваксърчетата, тези хора умират от предотвратими болести.И няма извинение, когато един родител причини тежко заболяване на детето си, защото прочел в интернет, че ваксините не работят.
49
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47 Ми докато има такива дето казват "така трябва , защото една жена каза така " все ще съм против ваксините .не съм антиваксър , само против глупостта съм !
48
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ и малки камъчета няма да се свършат !Кога при нормални обстоятелства един организъм ще е болен от 6 неща едновременно ? Сега ясно ли ви е от къде се появиха модерните болести като АВТОУМУНИ !Слагайте 6-7 валентни ваксини ... а и те са неефективни , зависи как се съхраняват , причиняват повече вреда ако организмът е болен от друга болест в момента ... За ваксините съм ... но не в този формат ! Така убиват !
47
12
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 5 години
Да, в Германия ваксините не са задължителни а препоръчителни НО въпреки това над 90% от населението е имунизирано!
46
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антиваксърите налазиха коментарите.
45
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свиреп *** , ако мен не ме прави собственик на детето , това ,че съм му родител , държавата какво я прави собственик на моето дете та да си позволява да прави каквото си иска с него ??? Само за сведение на изпращачите ... в Германия ваксините не са задължителни !А ти като си имунизиран какво те бърка кой е и кой не ??? Нали си защитен ... или не е точно така ? Няма застраховка от болести ! И ако не си защитен ... за какво ти е ваксина ?
44
37
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Поредната промивка,май някой иска да си пробута залежалите ваксини на добитъка!Фармацефтиката е бизнес със здравето на хората ,ако всички сме здрави няма да има келипир,съвсем елементарно ,който иска да се боцка с отрови и ваксини с живак и живи вируси да заповяда,аз искам да живея!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от къде идват заплатите на "преподовотелите" по Геодезия - от пенсии на починиали руски баби и нарочно разболени хора - от диабет, от туберкулоза и други производни. Но трябва да имаш и роднини за тази работа, така виждаш познатите им и заниманията им.
42
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платена статия. Казвам го като потърпевш от ваксинация в детските ми години. Придобих автоимунно заболяване след ваксинация. Правете си сметката какво инжектират на децата у нас. P.S. Правете разлика между ваксинация и имунизация. При ваксинацията не се получава имунитет. Имунитет се придобива след преболедуване
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вектор и Виктор са синоними.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завръщайте ги. Янка Иванова е спец по измислените ваксини. Тя подкрепя и насърчава всеки наркозависим.Геодезията обаче кой я измисли и името си не знае.
39
10
 
25
 
! Отговори
Един преди 5 години
И ще повторя още един път, че тук големия проблем е в GP-тата, които пишат в здравния картон на детето, че е ваксинирано, а по заръка на родителите не извършват ваксинация. После прибират едни пари под масата. Тези са истинските престъпници. Тези хора трябва да остават без разрешително да практикуват професията си, и да влизат в затвора директно. Без здравен картон с ваксинация, децата не може да постъпят в детска градина, и това ще отрезви малко тиквениците.
38
9
 
41
 
! Отговори
Неук преди 5 години
Има някаква магическа връзка между веганството, антиваксърството и вярата, че Земята е плоска. Амин.
37
11
 
16
 
! Отговори
.. преди 5 години
Добре де, нали ваксинираните са защитени вече, имат имунитет.. какво толкова им пречат неваксинираните, дето щели да разнасят зарази.. то нали ваксинираните са ваксинирани и следователно няма място за притеснения.. или въобще важното е да има терор и страх!Ваксинираните - страх ги е от неваксиниранитеНеваксинираните - страх ги е от ваксините..какво ти здраве, какви ваксини? - страх ... СТРАХ да има!
36
9
 
14
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Отказа от васинация е престъпление по българското законодателство. Всеки лекар, който издава документ за ваксинация без това да се е случило на практика е съучастник в престъпление. НЕка това да се знае много добре.
35
6
 
17
 
! Отговори
БГ мама преди 5 години
Аз нямам доверие на лекарите! Но прегръщам всяка препоръка написана анонимно във форум. Не, не. Не сме 80%. Повече сме!
34
8
 
24
 
! Отговори
Пич преди 5 години
""Ама нали го бодохме?!?", ми се отговори с "Еми то нали, хммххнн, мръм-мрън гаранции няма сто процента, мрън-мрън". И ЗАЩО тогава ми тровихте детето?! Ами, хмхмх, мрън, мхмхм, мрън. Айде у лево."Глупчо, едективността на различните ваксини варират, може да е 90%, може да е 99%. Това зависи от различни фактори. И никой не ти е тровил детето, *** се отрови ти някъде, че да спестищ мъката си поне малко. Ей заради такива *** се възраждат отдавна забравените болести.