Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в Гърция

Почиващите идвали най-вече за уикендите
193

Туристическият сезон ще бъде слаб заради дъждовете, опасяват се заети в сектора на юг от Бургас.

Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва, а почиващите идват основно през уикенда.

"Руснаците им направиха безплатни визи и са в Турция, българите са в Гърция, няма кого да чакаме", коментират хотелиери.

Липсата на български туристи обаче се компенсира от туристи от Западна Европа, които така или иначе имат резервации, предаде Bulgaria ON AIR.

През август се очакват близо 2 млн. туристи по родното Черноморие, а надеждите са за хубаво време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58 човека група от СУ и ТУ последна година вече работещи в IT сектора , отиваме на остров Тасос , ще се разцепим .. Пари за шезлог няма да даваме..
76
2
 
15
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
До Анонимен 75С шопи или без тях туристическите услуги по морето, а и не само там, не са на ниво. За това става въпрос, а не дали има файда... нещо не си разбрал, но бързаш да се засегнеш. Да нямаш и ти някой обект на черноморието? Ако е така тичай да си обгрижваш клиентите, а не цъкай тук глупости. Ще квърши лятото и ти ще дойдеш в София
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Прав си, ама ще справедливо да се добавят и огромните приходи от българските емигранти и гастарбайтери !
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Прав си, ама ще справедливо да се добавят и огромните приходи от българските емигранти и гастарбайтери !
73
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варна и Бургас правят милиарди от туризма с бачкане . Добрич произвежда храна за милиарди . Южна България и Пловдив производства . София вие кво правите ? Най устатите и най-мързиловите. Хората поне се мъчат да работят и да правят нещо и с годините успяват. Не дървен шоп дето пърди цяла година и после чадъра му бил 10лв . Еми недей ходи на чадър ве ...ходи на Панчарево дрипа. Вие тука глас нямате .
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция не плащам за шезлог ..
71
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разни шопчетаа почнали да умуват за туризма. Няма ли били файда от мего. Ейй гевреции от поляната милиардите приходи от туризма отиват в СФ и се връща една малка част от тях тук. Ако сте много отворени черноморието да спре да внася парите към центътралния бюджет и да ви гледаме смешните физиономии после :) Харчитее парите от туризма в СФ и много ви знае устата. Какво генерирате вие в СФ ? Фекалиии само май . Друго не се сещам.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Боко-тиквата и бг туризма все някой и нещо им пречи.Я лошото време я международното положение........
69
1
 
23
 
! Отговори
Мнение продължение преди 5 години
Исках да си налея една чаша вода от диспенсъра в ресторанта, но времето за закуска било минало и не можело.... предложиха ми да си купя от бара.А хората независимо от преваляванията си пълнеха плажа. При топло време също е хубаво да си във водата дори и при дъжд. Така че дъждът не е пречка когато услугите са перфектни....но при нас не са
68
3
 
37
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
На крива ракета космоса й пречи.Бях на Равда.Обслужването клони към нула.Чадър с два шезлонга 20лв.В хотела изгоря лампата в банята и понеже беше минало 17.00 ч нямаше техник да я смени.Предложиха ми сам да го направя.За гости на хотела в ресторанта имаше 10% отстъпка.Не я получих, защото не съм казал предварително, а фиша вече бил издаден.Ако плащам с карта пак няма.Безжичен интернет уж има,но не можеш да се свържеш...а после било валяло...
67
1
 
23
 
! Отговори
Вензи преди 5 години
Заплатите по българското ни Черноморие стоят от 10 години 500 лева и се разписваш на минимална заплатата и те осигуряват на минимална такава.
66
4
 
18
 
! Отговори
Вечен мрънкалник преди 5 години
Само едно не разбрах, никой не иска да работи в хотелите, никой не иска да почива в тях. Въпреки това БГ хотелиера е велик бизнесмен? Нека да си кажем истината в очите поне един път и не обясняваме че са жертва а бизнес начинанието не е наред.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52ГНЕВЕН я обясни, ако са ти дошли клиенти за които цената е привлекателна, но за селския ти не е, коя цена ще предпочетеш !?
64
2
 
2
 
! Отговори
eh carissage преди 5 години
ama kmetskite migracionni slujbi i hotelskite tefteri na kamerierkite drugo kazvat i pokazvat...kamerierkite sa napravili svoi apps na zaetostta im v bg hotelite... za dokazvane rasta na zaplatite si...vseka bg kamerierka pokazva vseki den za kolko bg turisti raboti...
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA BALGARSKOTO 4ERNOMORIE TRIABVA DA SE HODI S ORUJIE ZA DA SE PAZIM OT MUTRITE.
62
3
 
30
 
! Отговори
аз преди 5 години
Сбърка ли сте заглавието не лошото време,лошото обслужване удря туризма кажете си го направо.
61
6
 
18
 
! Отговори
Джо преди 5 години
На нашите некадърници все нещо им е виновно. И не знам какво реват за тия руснаци - едва ли има по-скапани туристи от тях.
60
2
 
22
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
А ние, обикновените българи, нямаме никаква файда от "нашия" туризъм, така че ми е през селския чeп.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60:Това да не си го сънувал?Поне напиши за кой плаж става въпрос, че така са си свободни съчинения.
58
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реших да отида на море да си почина. Отивам на плажа и опъвам кърпата, но чувам един леко неприятен глас зад мен "Шшш алоууу, тук не можеее...". Обръщам се учуден, някаква мутра ме гледа с ей такива очи и казва "Плажа е частен, ако искате да плажувате трябва да платите шезлонг, чадър, матрак за шезлонга, минерална вода, кафе, натурален сок". Хъмм "Кафе не пия", "Ще го дадете на някой познат", "Е сам съм... Добре къде плажът не е частен?", "Отидете в друг град".Или в друга държава - си помислих.