От болницата за родилката: Няма такова нещо скачане!

Раждането на Ренета започнало при стажант, после извикали д-р Пашева
Обновена: 20 авг 2018 16:41 | 20 авг 2018 15:15,
148

От болницата в Сливен, където преди дни издъхна 33-годишна родилка след странни методи на раждане според близките й, отричат обвиненията им.

Ренета Томова почина няколко дни след първото си раждане – на малката Мария. Родителите й разказаха, че преди да издъхне, младата жена споделила, че се чувства като смазана, че всичко я боли, че натискали корема й, защото бебето не искало да излезе.

Според бащата и майката на Ренета е бил приложен методът на раждане "Форцепс". От болницата пък обявиха като причина на смъртта й е белодробна емболия. Официално заключение все още няма, защото аутопсия още не е направена.

Още по темата

Родителите на Ренета са категорични, че става дума за лекарска грешка и ще търсят правата си в съда.

От болницата обаче отричат обвиненията им, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес от лечебното заведение за първи път излязоха с позиция. Директорът д-р Весислав Петров беше категоричен, че върху Ренета не е скачано по време на раждането.

Той обясни, че младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално – при специализант.

"След време д-р Татяна Пашева била извикана в отделението, защото раждането не върви, напъните стават неефективни, разказа директорът. Той е категоричен, че когато тя е повикана, вече е било късно за други решения.

Директорът отрича върху корема на Ренета да е скачано.

"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо "скачане върху родилката", категоричен бе д-р Петров.

Пред болницата в Сливен трети ден продължават протестите на близките и приятелите на починалата млада жена.

"Не със смърт се изражза, не със смърт", изплака почернената майка на Ренета. Тя се обърна към д-р Пашева и я попита дали по същия начин би израждала своята дъщеря.

"Родителите търсят вина, аз ги разбирам – най-тежкото е да загубиш дете. Но не можем веднага да кажем - ето този е виновен, отрежете му главата", отвърна на обвиненията директорът.

Междувременно се появяват информации и за други проблемни раждания при д-р Таня Пашева.

Михаела Йорданова разказа, че при раждането й явно е станал перетонит и перфорация на дебелото черво.

"С извадено дебело черво съм, още се възстановявам", обясни младата майка.

Д-р Пашева отказа да застане пред камерата и пред родителите. Лекарката не е отстранена и продължава да работи.

"Болницата не може да излезе със становище, тъй като до момента не е направена аутопсия на родилката. За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът.

Аутопсията ще бъде направена в болницата в Стара Загора, следствието и прокуратурата работят по случая, медицинският одит започна своя паралелна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазването и образованието бяха занемарени целенасочено и целенасочено ще бъдат поддържани на това ниво.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Щото за секцио се плаща. В България е така - плащаш или те оставят да мреш.
30
6
 
11
 
! Отговори
Доц.ст.н.с по Право преди 5 години
Обобщавайки, жена в критично животозастрашаващо състояние (дихателна недостатъчност) постъпва и бива дадена на ..Специализант вместо на Светило с 35г опит и тя умира.От страстбург до БГ съда ако има независима европейска лекарска експертиза в затвора ще влезнат и специализанта и назначилият го за да ражда.
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова нещо "скачане върху родилка" наистина няма. Никой няма да се качи на стол или стълба и да скача върху корема й... А форцепсът са едни дълги щипки, с които хващат главата на бебето и го издърпват, когато напъните на родилката не са достатъчни. Въпросът е защо не е направено спешно секцио, а са я натискали зверски по корема в опит да избутат бебето, след като са видяли, че и с форцепс не става. Направо са я смазали и с нея и бебето.
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо са правили скенер след раждането на майката и на бебето, да попитам аз? След като уж е нямало проблем до преди да вкарат родилката в реанимация? Точно, за да видят има ли поражения от зверството, което съвсем съзнателно са приложили върху горките майка и бебе! Обаче познайте дали ще разберем за истинските резултати от въпросния скенер! Сега се хващат и за "2 придружаващи заболявания" на родилката, които 100000% ще използват за параван на некадърността и бездушието си! Пази Боже!
27
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате здравеопазване, има терминал 1 и 2.
26
7
 
20
 
! Отговори
ядосан преди 5 години
Българските лекари не могат и не искат да лекуват.Като чиновници чакат смяната им да свърши за да получат заплата.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да има камери и в болниците , както иска обществото за детските градини и училищата .
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекета в болниците надмина този на мутрите от 90-те години. Разликата е, че с мафията с бели престилки никой не иска да се занимава. Всички институции си затварят очите.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по думите на журналиста излиза,че д-р Пашева е завеждащ неонатология - тя не би трябвало да изражда,защото следва да има аг-специалист.кой греши ?
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родилката не е платила за секцио, затова така.
21
3
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
До Анонимен Бог да го прости татко ти! Ей така и мама си отиде от този свят...И хиляди българи и българки като тях...Ей тъй бадева си отидоха..както казват...
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един познат лекар, който цинично казва "който си плати, ще живее повече, който не си плати, ще живее по-малко".
19
2
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Да не се налага такава сензация в собственото ти семейство! Или си доктор или си ***!
18
21
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Като не са си платили под масата лекарския рекет, така става. Да е за урок на останалите, да плащат без да се пазарят и шикалкавят.
17
2
 
38
 
! Отговори
Е, не! преди 5 години
Приета е в реанимация да си роди нормално при стажант... Това бие и на Беньо обясненията за Митьо Очите
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много внимавайте с лекари!!!много!!Има доста гнили от тях!!!За тях здрав човек да го уморят зада точат от здравната каса не проблем!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От болницата отричат да са скачали, били убили родилката без да им се налага да скачат върху нея.
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приета е в РЕАНИМАЦИЯ на 16 август в тежко състояние, след като е родила на 15 август. Родителите й са били на свиждане с нея на 16 август и тя е им е казала, че всичко я боли все едно е блъсната от ТИР. Споделила, че стените и тавана на залата в която е раждала са се оплискали с кръвта й. И по време на свиждането е зазляла и казала, че не може да диша. Родителите й са повикали сестрата и тогава е отведена в Реанимацията...
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тва лекарите са опасни!!Моя баща му беше адски зле.водя го в болницата и му викат .ти си диабетик.навярно захарта е висока .треа да идеш в друга болница.да измерят!Добре закарайте го с вашата линейка-нямаме линейки.на паркинга 3броя!След час караници го закараха и поискаха 30лв.Оказа се инфаркт.при което всяка минута е важна-влоши се карам го в същата болница .толко много химия му преляха че целия стана лилав.ясно си лечеше натравяне на кръвта.баща ми вече е покойник.а не беше толко зле!!