От болницата за родилката: Няма такова нещо скачане!

Раждането на Ренета започнало при стажант, после извикали д-р Пашева
Обновена: 20 авг 2018 16:41 | 20 авг 2018 15:15,
148

От болницата в Сливен, където преди дни издъхна 33-годишна родилка след странни методи на раждане според близките й, отричат обвиненията им.

Ренета Томова почина няколко дни след първото си раждане – на малката Мария. Родителите й разказаха, че преди да издъхне, младата жена споделила, че се чувства като смазана, че всичко я боли, че натискали корема й, защото бебето не искало да излезе.

Според бащата и майката на Ренета е бил приложен методът на раждане "Форцепс". От болницата пък обявиха като причина на смъртта й е белодробна емболия. Официално заключение все още няма, защото аутопсия още не е направена.

Още по темата

Родителите на Ренета са категорични, че става дума за лекарска грешка и ще търсят правата си в съда.

От болницата обаче отричат обвиненията им, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес от лечебното заведение за първи път излязоха с позиция. Директорът д-р Весислав Петров беше категоричен, че върху Ренета не е скачано по време на раждането.

Той обясни, че младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално – при специализант.

"След време д-р Татяна Пашева била извикана в отделението, защото раждането не върви, напъните стават неефективни, разказа директорът. Той е категоричен, че когато тя е повикана, вече е било късно за други решения.

Директорът отрича върху корема на Ренета да е скачано.

"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо "скачане върху родилката", категоричен бе д-р Петров.

Пред болницата в Сливен трети ден продължават протестите на близките и приятелите на починалата млада жена.

"Не със смърт се изражза, не със смърт", изплака почернената майка на Ренета. Тя се обърна към д-р Пашева и я попита дали по същия начин би израждала своята дъщеря.

"Родителите търсят вина, аз ги разбирам – най-тежкото е да загубиш дете. Но не можем веднага да кажем - ето този е виновен, отрежете му главата", отвърна на обвиненията директорът.

Междувременно се появяват информации и за други проблемни раждания при д-р Таня Пашева.

Михаела Йорданова разказа, че при раждането й явно е станал перетонит и перфорация на дебелото черво.

"С извадено дебело черво съм, още се възстановявам", обясни младата майка.

Д-р Пашева отказа да застане пред камерата и пред родителите. Лекарката не е отстранена и продължава да работи.

"Болницата не може да излезе със становище, тъй като до момента не е направена аутопсия на родилката. За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът.

Аутопсията ще бъде направена в болницата в Стара Загора, следствието и прокуратурата работят по случая, медицинският одит започна своя паралелна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще поставите камери със звук в операционните. Докога тази престъпна шайка ще се чуства недосегаема? Кога всяка болница ще е задължена да въведе атестации за персонала си. Къде го има това 7 години учиш, 60 години си лекар, без давност но правоспособността. Само едно тестче от 30 въпроса, разкрива кой какъв лекар е. Но тук сме в България
51
5
 
17
 
! Отговори
До 45 Анонимен преди 5 години
И да е била в прекрасно здраве това не означава, че раждането ще е безпроблемно. Плодът може да е бил с лицево прилежание, което затруднява нормалното раждане. Може да е сухо раждане при изтекли води, или плодът да е останал високо след седмия месец и да не се спуснал достатъчно ниско в таза. След като са обсъждали цели 4 часа дали да правят секцио, защо не са го направили ?! И накрая са приложили форцепс
50
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина разбира от всичко което не му е работа. Ами да се оперира сам , защо ходи при доктори ?
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След време дошло светилото д-р Татяна Пашева....След Време ...Разбирайте , когато пациента си е бил отишъл тоест бил е в констатирана клинична смърт.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше повдигнати обвинения от прокуратурата, но вие явно предпочитате да гледате турски сериали. Ето статията от този сайт. https://dne s.bg/temida/2018/02/02/za-nezakonniia-priem-v-mu-parichni-garancii-po-200-hil-lv.366966 Гледайте и предаването на Г.Е. и сами си преценявайте. Имате глави на раменете.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има си съдебни лекари,следствие и съд.който е виновен,да понесе наказания.аман от всезнайковци.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно ли имаше такова предаване?Ама доказани обвинения или само предаване със сериозни обвинения?
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да се обзаложа, че лекарите са оставили стажанта да се оправя, а те са отишли да поспят.
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам тия лекари, дали гледат телевизия, но наскоро имаше доста сериозни обвинения за купуване на дипломи в медицинския университет, както и доста солидно разследване на Г.Е., което ми изправи косите, защото разбрах как част от лекарите, които ни лекуват са си взели дипломате А за статията ще напиша само " Гарван, гарвану око не вади " !
43
0
 
14
 
! Отговори
pkboev преди 5 години
До 40Прав си, че има добри и скъпи услуги, но не подкрепям подобно отношение към хората, които не могат да си ги позволят.Има и друга гледна точка - може да си богат и да ходиш при добрите частни лекари, но това не те освобождава от дългове към НЗОК => ти и други като теб, освен ако не изкарвате пари извън системата, плащате за гореупоменатата "услуга". Дори и да не ти пука за плебеите, това ли е за което искаш да отиват парите ти?
42
2
 
19
 
! Отговори
МакКонар преди 5 години
Лошият човешки материал се превръща в лоши лекари, полицаи и политици. Закономерност. Наскоро погребах родител след дълго страдание по болници и хосписи. Сънувам кошмари, че съм болен всяка вечер. Никой не може да ме убеди, че няма по-добър начин на отношение към болните.
41
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И първо си изяснете какво значи специализант. Специализантът си е дипломиран лекар, не е фелдшер и не е студент на стаж. След като е била в прекрасно здраве, защо да викат светило и защо не е родила нормално? След като е била супер натуралистка, трябвашо е да го изкара с една-две контракции, а не да се панира от болки на средата и да трябва да и вадят детето насила.
40
8
 
16
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Лекарската Мафия взе поредната жертва!!!
39
2
 
18
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Ми, разбира се - няма такова нещо, не са грешили, няма умряла родилка, имат умения на лекари, нищо, че са със знанията на фелдшери или недоучили ветеринари..... Наглост , така ще е, няма осъден и един лекар, ходят пияни на работа, оставят жени да се израждат сами, нищо, че беше " и да не вредя" , касапи, с претенции, съжалявам,че ще го напиша, но съм понаблюдавала и лично уменията на т.нар" лекари."
38
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че е имала придружаващи заболявания. Най-малкото сериозно наднормено тегло и неадекватна психика. Не може да се занимаваш с глупости до 33 и тогава да заченеш от неизвестен баща и да искаш да родиш здраво и нормално дете. Ти първо не си наясно с предназначението си на тоя свят, после не си наясно с реалностите и ограниченията на анатомията.
37
2
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
До 34/ Доц ст.н.с по право Този директор Васислав Петров изобщо не си е направил труда да се запознае със случая. Както и журналистите не са написали правилно първото му име. Жената на 15 август е постъпила да ражда в прекрасно здраве. Раждането са го водили специализанти и така попада на другия ден в реанимацията. Веднага след раждането е направен скенер на нея и бебето.
36
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има добри болници и добри специалисти, но СТРУВАТ ПАРИ и това е нормално.ако искаш да минеш по тънко рискуваш живота си, защото НАВСЯКЪДЕ по света качествената медицина струва СКЪПО.Като не ви харесва - в комунистическите поликлиники при комунистическите доктори да скачат върху вас
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се учудя ака накрая излезе, че родилката докато е раждала е налитала да бие прекрасните лекари, които са искали да я спасят и сама си е нанесла раните по тялото.
34
6
 
21
 
! Отговори
пациент преди 5 години
Нямат свършване тия алчни, нагли лекарчета! Нямат срам и поддържат до край омертата! Не стига че си плащаш здравните осигуровки, не стига че си плащаш разни измислени такси на място в болниците, и ако умреш си виновен пак ти - пациента!Така лека полека тия директорчета натрепаха милиони евро и подтарят .... няма такова нещо, тя родилаката сама е скачала!... наглост!
33
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има добри болници и добри специалисти, но СТРУВАТ ПАРИ и това е нормално.ако искаш да минеш по тънко рискуваш живота си.