Загиналият при авиоинцидента в Балчик - Севдалин Вълнаров

Той е притежавал разрешително за летене от година и половина
Обновена: 25 авг 2018 16:46 | 25 авг 2018 16:41,
36

 

Летище "Балчик" е затворено заради разбилия се там снощи двуместен самолет. При инцидента загина пилотът на летателната машина.
Още по темата

Това е 52-годишният варненски бизнесмен Севдалин Вълнаров. Той е развивал своя бизнес в железопътния транспорт. Притежавал е разрешително за летене от година и половина, имал е много малък летателен стаж, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ултралекият самолет излита от летище "Лесново" вчера в 17:45 ч. Полетът му до Варна трае малко повече от час, като преди 19 ч. той е пренасочен към летище "Балчик". При опит да се приземи самолетът се удря в пистата, след което се обръща и възпламенява.

Според рзследващите най-вероятната причина за катастрофата е внезапен смут в поведението на самия пилот. От авиационния център в Долна Баня, където се е обучавал загиналият пилот, отказаха коментар пред камерата ни. Оттам заявиха, че все още се води разследване, а инструкторът на пилота вече не работи в Центъра.

На летището днес пристигна окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. В разследването на инцидента се включиха от Националната следствена служба. На място е и Христо Христов - директор на специализираното звено за разследване авиокатастрофи.

Пред камерите ни той обясни защо се е стигнало до инцидента и отбеляза, че спецификациите на летище "Балчик" са такива, че там винаги има вятър.

Това е втори случай с катастрофирал ултралек самолет само в рамките на седмица. Разследването продължава, а екип на Bulgaria ON AIR остава на летището в Балчик.

Вижте и коментара на авиоексперта Александър Богоявленски:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
до Ценко преди 5 години
сляп си тогава, *** с рейса и ще ги видиш, сляп ли си че не виждаш края на пистата и на триста метра напред отвесен скалист бряг 40м вертикално....
8
5
 
3
 
! Отговори
Ценко горския преди 5 години
До Анонимен 2Пак се разходих,ама едно равно такова,малко дървенца от страни и................никакви СКАЛИ!
7
4
 
6
 
! Отговори
до Ценко преди 5 години
Ценкоо не ми цвъкай минуси, отивай в Гугъл
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен тия инциденти показват системен проблем с малките летища които нямат кула и трябва да се търси наистина проблема в тюфлеците връзкарчета от РВД вземащи по 15 хилки на месец
5
3
 
5
 
! Отговори
до Ценко преди 5 години
аде разходи се още веднъж....и не спами с тъпотии
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз се разходих у Гугъл снимки летище Балчик и видех. Пистата е баш срещу морето и отпред са се заселили стабилно скали
3
3
 
12
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ами РВД варна да отговори защо не му е дадена писта. С какъв акъл пращаш това хвърчило в Бслчик. Тези са за съд щото са им мн малки заплатите а са мн велики...
2
5
 
4
 
! Отговори
Ценко горския преди 5 години
До Анонимен 2Разходих се до летището с Гугъл мапса.................ама СКАЛИ не видех!
1
8
 
3
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Вълнаров най-вероятно е превозвал вълна със железопътния си бизнес.