Смъртта в луда надпревара с отговорността! Кой на кого прехвърля топката?

След трагедията със 17-те жертви в Своге – колани, застраховки...
28 авг 2018 15:30,
101

Окръжната пррокуратура в София повдигна обвинение на шофьора на автобуса-ковчег, който взе 17 жертви, след като се преобърна край Своге. Обществото веднага започна да пита: Кой е виновен за трагедията?

Шофьорът е обвинен в нарушение на правилата за движение по пътищата и е нанесъл смърт и телесна повреда на повече от 1 лице. Вчера в късния следобед пък, разследващи и жандармерия влязоха в офисите на фирмата "Трейс груп", която отговаря за ремонта на опасния участък, и иззеха документи за поддръжката и рехабилитацията на пътя в района на Своге.

"Дошло е време всеки да поеме отговорност за действията си. Вероятно корупцията е част от проблема. Но всичко трябва да се реши кардинално. В началото на септември ще учредим конфедерация на транспортните организации. Възнамеряваме да започнем разговори с Министерството на транспорта , защото в момента се работи на парче", отбеляза Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR тя изтъкна, че когато се говори за застраховка на пътниците, то често се разпространяват неверни данни.

"Когато се тиражира обществен превоз, от който е част и "случайният превоз", трябва да има издадена фактура. Не се издава билет. Всеки пътник има застраховка. Въпросът с липсата на билет е несъстоятелен", поясни тя.

Милтенова обясни още, че няма как всички автобуси да бъдат с колани.

"Никой няма да сложи колан в градски автобус. Нито една държава в Европа не е направила коланите задължителни. Каква изобщо е гаранцията, че подобно нещо ще сработи? Трябва да се направят съответните тестове", каза още тя.

Според адвокат Димитров проблемът не е липсата на колани в автобусите, а контролът.

"Законът казва, че когато автобусът е оборудван с колани, то те трябва да бъдат използвани. Ние трябва да бъдем иновативни в безопасността в транспорта, тъй като сме водещи по смъртност на пътя. Лесно е да се оборудват автобусите с колани, но кой ще регулира това? Без завишен контрол, законодателните промени нямат смисъл", обобщи юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още на следващия ден след като бъдат изритани от властта ГЕРБ ще бъдат съдени и тикнсти в затвора. Заедно с пионката си Цацаров.
7
3
 
15
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До РеалистЕдинствен факт е, че си тpoл на тиквените :)
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е невинен естествено.Той въобще не е назначавал Цацаров, Цачева, Московски, Нанков, Лазаров и другите некадърници и крадци . Нещо повече - той дори не ги е виждал
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Цацаров е назначен от Висшият съдебен съвет, който е със 17 члена."Ти сериозно ли???
4
37
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Не знам кой на кого прехвърля отговорност. Знам само, че Бойко прави чудеса всеки ден. И само за няколко години превърна България в най-доброто място за живеене в Европа с най-уредената столица. Обиколил съм цяла Европа и това са фактите. Всичко друго са спекулации.
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не питам, не ме интересуват стига сте ме занимавали с тия ако си бяха седяли на дъртите дирници сега немаше да ги четем. Както са казали умните хора *** глава затрива
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров е назначен от Висшият съдебен съвет, който е със 17 члена.
1
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ако прокуратурата тръгне по веригата на виновните ще стигне до човека, назначил Цацата за главен прокурор, с една дума това няма да се случи.