Пътят до Своге: 45 млн. прибрани левчета и положен асфалт за... градинки

По пътя има дупки, падат камъни и много проблемни участъци
28 авг 2018 09:00,
208

Рехабилитацията на пътя София - Своге е на стойност 23 милиона евро или близо 45 милиона лева. Дължината на трасето е 82 километра.

Сметката показва, че един километър е струвал на българския данъкоплатец над половин милион лева.

Ремонтът е завършен през 2014 година, но участъкът е получил Акт 16 две години по-късно.

Още по темата

Входът на село Владо Тричков е един от проблемните участъци по трасето. На мястото настилката е пропаднала опасно, а преминаването става по два начина – или в насрещното, или с рязко намаляване. За този проблем са подадени десетки сигнали. Писани са писма, но мерки до момента не са взети.

Съвсем наскоро автомобил се обръща, по чудо семейството вътре оцелява.

Според преминаващите през това място, има проблем и с качеството на мантинелите, на пътното платно пък падат камъни.

Тепърва ексепритизи ще покажат какво е качеството на настилката и на мантинелите на мястото, където автобусът падна. Вече са взети проби от пътното платно.

Според експерти обаче асфалтът, който е положен на пътя е предназначен за паркове и градинки.

Остават редица въпроси – защо въпреки петте констативни протокола за проблеми в участъка на смъртта, не са взети мерки. И кой носи отговорност за състоянието на пътя - държавата или фирмата, която е изградила трасето?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
6
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Държавата е по силна от всякакви мафии групировки и какво ли не ако иска.Вярвам че сме нормална все пак държава и народа заслужава да бъде уважаван.Да се види сега..взел си пари,платено ти е за асфалт а си слагал варовик.Мамиш държавата,значи народа.Крайно времее да се удари по мссата.Не може някой да хапе ръката която дава.Няма наши ваши.Има ние народа!!Упр на фирмата го правиш социално слаб.Това е!За урок
169
0
 
9
 
! Отговори
До 174 преди 5 години
Гражданино,Нинова не е виновна,че на пътя загинаха 17 души(вечна им памет). Виновни са тези, които не са осъществили контрол на ремонтните дейности,а са прибрали комисионната.От първия път ще познаеш ли кои са?Ако си *** ще ти подскажа: долните мутри, които ни управляват.
168
10
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Политизирането на катастрофите е знак, че някои хорица са наистина зле. А единствено жалка опозицийка като Нинова и Радеф се хващат като удавник за сламка за всяко нещо, било причинено от човек или природно бедствие. Жалки сте и смешни дребни душици!!!
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво "строене" мили хораааааа???Важно е ЛЕНТИ ДА СЕ РЕЖАТ!!!Ха сега Лилка да стъпи напред и да се изкаже - колко от ремонтите са КАЧЕСТВЕНИ???И този е от нейно време...
166
0
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
Само да добавя,че там всеки гледа да кара в лявата лента и е принуден да бъде нарушител! Жена ми е бременна и щеше да роди в дясната лента просто. Бях принуден да карам в лявата и да гледам постоянно дали няма да засека някой изтребител. Това са предпоставки за тежки ПТП-та!
165
0
 
21
 
! Отговори
... преди 5 години
Положението е трагично! Само заради участъка на АМ Тракия около Стара Загора и Сливен, където има чисто нов асфалт, а пътувайки в дясното платно колата подскача като в лунапарк, трябва да има поне 3-4 оставки и 20-30 уволнения,плюс глоби за фирми и повторен ремонт за тяхна сметка.
164
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се строи така е, има и издънки и нека виновните си получат заслуженото, но това не означава че не трябва да се строи. *** искат вместо да строят да раздават парите за помощи. Така пропадна България по Тошово време защото всички крадяха като изоглавени.
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милите хора, пострадали заедно с шофьора на автобуса... мъчно ми е. Дано да се оправят оцелелите, а за тези, които имат свиден близък, който обаче е починал, умереният плач и надеждата за техните близки лекува раните.
162
0
 
36
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А за конкретния път...нали ако чиновника, който трябва да приеме обекта и да разпише нужните документи не го направи, най-малкото което ще му се случи е, че още на другия ден ще остане без работа... Не разбрахте ли, че цялата държава от години функционира на мафиотски принципи... Не разбрахте ли, че съд и прокуратура работят само за дребните риби и тези които са станали неудобни...
161
1
 
48
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Вината за смърта на тези хора е НАША!Не на Апи, не на Трейс, не е и на никакви други организации, а Наша!Наша е, защото от десетилетия оставяме едни и същи крадци и мошеници да ни управляват без никой да им потърси сметка! Те си правят каквото си искат, а пък ние сме много отворени пред клавиатурите, псуваме си, правим се на разбирачи, те си четат и ни се смеят с глас, защото на всичкото отгоре после отиваме и гласуваме отново за тях....
160
1
 
5
 
! Отговори
Трайчо преди 5 години
Хеййй Братя българееее-приказливи и разсъдливи раздумковци по софри и форуми-тук, на думи, сите сте силни, а вън под шамарите на Боко се свивате като мишоци. Не сте гладни и озорясали бре! Га сте гладни бегате у немчко или на ингилизите поданици да раждате па да ви 'ранят.......БЯГАТЕ! Мухльовци сте всичките-за идеи и хабер нямате да се борите-га напълните тумбаците и раслабите жилите друго ви не требе! Ай стига акъл сте давали кой крив кой прав-ежте и пийте и праскайте чуждите жени !
159
0
 
1
 
! Отговори
Трайчо преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВТрайте да си траем братя българе :-)
158
3
 
9
 
! Отговори
ДОБРИН преди 5 години
Референдум.. Управление на България от Брюксел
157
4
 
24
 
! Отговори
Друга преди 5 години
За така наречените успехи на ГръБ.Ако не знаете. Вижте колко ленти се рязяха?? Вие гер бер чета май самите не ги броите за успех.Звъннете на МУ..питайте и напишете. Напр.Б купи железни дискове за ТР,или за медицинa се сетете може пък образованието е хвръкнало нагоре??Хайде ние шараните чакаме да научим поне за ЕДИН ваш успех
156
0
 
25
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Преди време бях помолил най възпитано привържениците на ГръБ,даже депутати ако трябва..Да напишат за 2- 3 техни успеха без привкус на далавера. Днес намалям..да напишат за 1 успех!! Може да има такъв а ние да не знаем.Какво ви е успешно?? Е-председателство ли? Пътища лу? Саниране. Ето пак възпитано моля..напишете поне един ваш успех
155
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се прави. Докато има балъци ще има и терикати.
154
2
 
30
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 150Как винаги вината е несъобразена скорост? С 1 км/ч да се движиш и да пропаднеш в някои от милионите кратери по нашите лунни пътеки пак вината ще е твоя защото не си съобразил скоростта си с тоталната липса на път! Свинетка нали за това въведе свинетките, пари за пътища да се събират, а пътища никъде в България не виждаме. Има места където от както пътя е направен от немските инженерни войски през 1940 досега ремонт не е имало. Пътищата са огледало на държавата ни-анархия,корупция и смърт!
153
3
 
22
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 150Безопасна скорост за движение по българските коларски пътеки няма. Едно стадо бизони да мине да отъпче една ливада ще направи по добър път от колкото е всеки път в България. След като има знак колко е допустимата скорост, това означава, че поне на документи някой е ходил, мерил, взел е едни пари и уж е преценил каква е безопасната скорост. Хайде поне един път да си признаем истината: ВИНАТА ЗА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА Е НА ДЪРЖАВАТА И ВСИЧКИ НЕЙНИ ИЗРАСТЪЦИ НАРЕЧЕНИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ И ТН.!
152
3
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Ето затова аз не живея в България.
151
2
 
24
 
! Отговори
extremist преди 5 години
По пътя има дупки, падат камъни и много проблемни участъци - НАПИСАХ АБСОЛЮТНО СЪЩОТО НЕЩО ВЧЕРА , НО СТАТИЯТА СПЕСТЯВА ДОСТА НЕЩА. ТЪЖНОТО Е ЧЕ ТИКВАТА ОТНОВО ЩЕ ЗАМАЖЕ, КАТАСТРОФАТА ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ, СИТУАЦИЯТА ЩЕ СТАНЕ ПО ЗЛЕ И ТАКА ДО СЛЕДВАЩАТА ТЕЖКА КАТАСТРОФА....