Спуснати бариери, влакът идва! Смела учителка повежда деца и...

Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа във Велинград
Обновена: 21 сеп 2018 12:21 | 21 сеп 2018 09:00,
232

Учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително прииждащ влак.

Критичната ситуация е заснета и качена във Facebook от Филип Каролев, любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза. Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа.

На видеото се вижда как автоматичните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предупреждава за опасност.

В този момент към мястото се приближава група с малки деца, на видима възраст около 5-6 години. Води ги жена, която спира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат.

Няколко хлапета на бегом пресичат от другата страна, но в този момент другите виждат влака и спират.

Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, за да им попречи да последват другарчетата си. Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен.

След преминаването на влака първата учителка вече е между тях, а те уплашени са се събрали около нея.

"Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час", обясни пред bTV Филип Каролев.

Според него с кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
25
 
! Отговори
А преди 5 години
А тоя дето снима е пълен .... ! Аман от папараци.Отиди бе и виж какво се случва,направи забележка ако трябва.Ако неговото дете беле там дали щеше да държи телефона в ръчички ??!
142
1
 
16
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
До Дръндер Много общо има. Православен патриот който не спазва червеният светофар и си хвърля фаса през прозореца на колата в тревата се става още през първите седем години. После пъшкаме и охкаме как в еврогейската европа всички стоят на опашката без да се пререждат а у нас е признак на мъжество да прередиш бабичките и жените и де се пльоснеш пръв на седалката в автобуса. Този манталитет се придобива точно на тази възраст.
141
11
 
15
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Тази "новина" е от жълтите, които имат следните цели : 1. Охулване на учителите, които "нищо не работят и само взимат пари", 2. Замазване на истинските проблеми с подобни сензации, 3. Търсене на евтин рейтинг и имитиране на журналистикаОчаквам преки интервюта с мъжа на учителката и нейните съседи. Разкриване на любовните връзки на учителката и цвета на бельото й
140
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинки учител не би си го помислил дори. Тази патица явно е там само за заплатата.
139
0
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До SmurfТова, което казваш какво общо има? Или просто си плещиш глупости?
138
5
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Важното е че децата са опазени от джендърската конвенция. Това че ще ги научим да НЕ спазват никакви правила и закони не е важно
137
2
 
47
 
! Отговори
М8 преди 5 години
Тази да се уволни и да продава *** на селския пазар до края на дните си. Само заради лошия пример, който дава на децата, че законите са за украса и не е нужно да се спазват. А който смята, че снимащият е трябвало да реагира, нека си представи какво би станало, ако подвикне на децата от другата страна на линията и те не знаят какво се случва, какъв е тоя и се затичат обратно към учителката.
136
2
 
32
 
! Отговори
до 138 преди 5 години
Това важи за ЖП прелезите без сигнализация. Ако си сам пресичай и пред влака, ако щеш. Твоя си работа. Това са деца и колко *** и безхаберна трябва да е тази учителка да го направи това. това не са нейни деца. Родителите са ги поверили на нея и тя трябва да носи отговорност за това си деяние. Аман от умници като теб!
135
2
 
24
 
! Отговори
пена преди 5 години
99% от хората в България са посредствени ***. (Ако ти си мислиш, че не си от тях, най-вероятно грешиш) Какво повече може да се очаква от купчина ***?
134
2
 
31
 
! Отговори
ОГЛЕДАЙ СЕ преди 5 години
Огледай се ослушай се, ако минава влак бутай децата да тичат пред него, та да видим кой-по тарикат. Точно заради такива тарикатлъци стават най-големите касапници по нашите земи. За това имаме толкова катастрофи - винаги някой супермен тръгва да прави чудеса и невероятни изпреварвания, защото той не е балам и не може да чака кротко и да си кара спокойно.МАСОВО Е. БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТАКИВА.
133
17
 
24
 
! Отговори
Българин до пишещите преди 5 години
Що не гледате цялото видео?!? Реално част от децата и учителката ПРЕСЯКОХА ПОЧТИ ПОЛОВИН МИНУТА ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ВЛАКА! Другата част си останаха от тяхната страна като другата учителка НАРОЧНО ЗАСТАНА ПРЕД ТЯХ, ЗА ДА НЕ РЕШИ НЯКОЕ ДА ПРЕСИЧА! А колкото до бариерата ТЯ Е САМО ЗА АВТОМОБИЛИТЕ! На мястото където минават хората ИМА СВЕТОФАР, НО СНИМАЩИЯТ СЪВСЕМ УДОБНО Е ПРОПУСНАЛ ДА ПОКАЖЕ ДАЛИ СВЕТИ ЧЕРВЕНО ИЛИ ЗЕЛЕНО, КОГАТО МИНАВАТ ДЕЦАТА! Да не говорим, че САМИЯТ ТОЙ ПРЕСИЧА ДОСТА СЛЕД ДЕЦАТА!
132
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уфффф, направо не е за вярване какво се пише тук. Бариерите са за автомобилите, не за хората. За хората при преминаване на ЖП прелез според правилника важи следното :Огледай се, ослушай се и ако не идва влак - премини.
131
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителката ги подготвя за живота в БГ.........
130
2
 
11
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
"И да е празна улицата, ако минеш на червено, в Германия ще те глобят"Швабстер, то и тук биха те глобили! Упражняваш се в писането ли?
129
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен."Много добре се вижда, че и при двете групи остава по една учителка! Реално нямаше опасна ситуация, освен гадната песен която звуча.Все пак е недупостимо да пресичат при спуснати бариери! Та това ли учат децата, да заобикалят правилата?
128
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До ПерничанинБре всички перничани с отрязани крака, бре, бре, бре.
127
6
 
6
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Може учителката да се е подвела по поведението на Филип Каролев? Видяла го е как пресича прелеза без притеснения при спуснати бариери и се е подвела, че е безопасно и има време докато дойде влака.И типично по български си е казала "Бе аз да не съм балъма да вися тука и да чекам.." и е повела децата към смъртоносен поход, за чист късмет и щастие без инциденти.
126
8
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Няма се плашите, ако децата оцелеят да станат големи и да вземат книжка, ще минават с леката си кола, под бариерата или ще се цункат с влака челно. При лошият соц. за минаването през прелезите ни учеха много щателно, но тогава и даскалките бяха други.
125
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е вероятно първат учителка да не е забелязала спуснатите бариери, но за по-безопасно кара децата да пресичат бързо линията. Втората учителка вижда бариерата след като част от децата са пресекли и спира останалите деца. Зашо снимащия пресича линията при идващ влак?
124
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Филип Каоролев защо пресича линията след звуковия сигнал от влака? Децата бяха спряни да пресичат преди звуковия сигнал.