Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
18
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
И надежда за еврозона,всяка оставете,защото и там нещата са не по-добре от тука.Всички развити икономики в ЕС са с дългове над изискването за членство в нея.Въпрос на време е да се срути пирамидата и там.Всички световно известни икономисти предричат нова световна криза след средата на 2019г.Така че затягаите колана докато стомахът ви залепне за гръбнака.
167
3
 
27
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Всъщност капиталистическата ни Българиика отдавна е фалирала със сегашният ни външен дълг,спрямо външният дълг от преди 1989 г. Т.е спрямо дългът на социалистическа България.Докато онзи дълг беше изкуствено създаден,за да може наши и чужди капиталисти да фалират икономиката и да окрадат до шушка социалистическата държавна собственост, настоящия фалит си е съвсем реален и в реда на нещата.Очаквайте не само повишения на цени ами и годишна инфлация от рода на 20-25%.Ни еврото ни долара ще помогне
166
3
 
36
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Хайде хайде, нищо ви няма...нали плювахте по протеста пред НС, значи сте предоволни от управлението! Наслаждавайте се на злата зима с дебели сметки, той Бо4а ша ви топли с мазни приказки и дърти лъжи по телевизора! Топлофикациа, енерго менерго като се изредят вси4ките всеки месец...ухаааа...само яка дупара да имаш како сийке! Нали ви харесва при герберугите, пак гласувайте за тях и никакви протести....това са лошави работи дето само клатят стабилносста на просперираща България!!!
165
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не купувайте газ от Русия бе! Що купувате скъпа газ от Русия! Купувайте евтина шистова газ от САЩ, кой ви бие по евтоатлантическите глави да купувате скъпо от Русия, а? Кажете де, а кажете, коментирайте тука, а?
164
3
 
32
 
! Отговори
бай Тодар преди 5 години
Гледайте банани, що не гледате банани? Сега има много стоки по магазините, много банани, при демокрацията всеки е свободен да влезе и да ги гледа, защо се оплаквате?
163
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрави да напишеш, че сте направили две къщи и сте си купили по една Лада с 80лв заплати..И вила и вила....
162
15
 
11
 
! Отговори
до 95 преди 5 години
Това ли е опорката вече? Как се крадяло по соца.Не ме интересува колко вярваш - но нито аз нито децата ми са крали по соца, но живеехме един нормален живот. Забрави да напишеш, че сте направили две къщи и сте си купили по една Лада с 80лв заплати.
161
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не гледайте в чинията на депутатите, а вижте вие какво правите !Съд спрягане на глагола "чакаме" и нон стоп циврене в "нета", няма да се оправите !И по цял ден да развявате руското знаме, Путин газ без пари няма да ви даде ! Капито ?
160
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 97Стига сте говорили само за Русия, Бойко беше в Ню Йорк и оттам му казват какво да правиЗначи в Ню Йорк казват на Бойко да вдига цените на газта за да печели повече пари Русия.Интересно!
159
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Техните си заплати ги вдигнаха с по 300лв на депутат, щото в Бг няма пари. В държавния сектор ще вдигнат заплатите с 10%, за другите няма пари. Кой ви прави БВП? Депутатите и администрацията ли?Оня от Синдикатите да си подава оставката. Преди 2 седмици ни лъжеше, че животът щял да поскъпне със 7 лв на човек. Оказа се не със 7 лв, а с 107 лв. на човек.
158
1
 
2
 
! Отговори
НеСоросоид преди 5 години
До ДемократДано някой усети иронията ти......
157
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сичко са виновни комунистите!
156
13
 
7
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 5 години
Абе не се правете на бедни!Колко милиарда имате по банките а?Само ГЕРП!
155
13
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Предлагам да изгоним комунистите които се кланат на Масква и да ни дойдат много АЛТЕРНАТИВИ за газта и да купуваме евтино шистова газ от САЩ, евтина бутилирана газ от Катар, евтина алтернативна газ от Египет, евтина алтернатива газ от Азербайджан, Казахстан, Туркменистан, Таджикистан, Киргизстран и от какъвто ни е кеф алтернативен стан! Има много алтернативи, обаче комунистите ни пречат да се алтернативизираме и се кланят на Масква!
154
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБЕРДоста евтина бесепарска пропаганда, мислиш, че си оригинален ли?
153
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хехех ми като няма АЛТЕРНАТИВА , как да купуваме друг газ? А ЛАТЕРНАТИВА няма, щото имаме комунисти на власт ,надупени на Матушка както винаги. Хората ни казват , имайте няколко доставчика да има конкуренция, ама ние саботираме ,за да си купуваме газ САМО от Русия. Пък тя си вдига постоянно цената и ние плащаме двойно на Европата. Та много т.ъпо изказване!
152
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновна е държавата!
151
26
 
4
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 5 години
Като чуя пенсионерски вой и си умирам от кеф.До следващите избори пенсионерите съвсем ще оредеят и няма да има кой да гласува за БСП.Бойко е велик стратег! Само ГЕРП!
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе се издържа вече! ---Ако знаете още какво ви чака...
149
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтавриСтаври, дай пример! Взимай българското знаме, напусни си работата и на бесзрочен протест пред парламента и народното събрание, хората ще ти носят чай да не мръзнеш а може и много да се присъединят и заплатите да станат като на Запад по 3-4 хил евро.