Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставки на министри и висши чиновници от МВР-то няма ли да има , поне от кумова срама, то не бе Нови Искър, Своге, сега и зверски убитата журналистка или по традиция ще ги повишават.
126
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова слънчева и лъчезарна е Вики,!Как му даде сърце да направи тези извращения с нея.Сякаш лъч светлина угасна завинаги.!Днес една майка няма да прегърне детето си.Днес едно дете трябва завинаги да забрави думата мамо,защото вече няма да може да я каже. Голяма трагедия и мъка е и за нас,че станахме свидетели на едно такова чудовищно деяние.!!!!!!!!!!!
125
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не жалки ке-леши, не замълчите малко под такава новина?! Защо все трябва да браните със зъби и нокти червените убийци?Нека не мълчат. Нека всеки да види какво представляват.
124
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно няма отърване от Русия, дори под такава новина.
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно на същата дата преди 3 месеца жена умря в болница защото и беше отказано лечение тъй като нямала пари да доплати.
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия има поне радио "Свобода". В България и това няма.По това радио пускат открито неща против режима в РФ в момента.В България я ми намерете такова радио дето да се говори против БКП, Нинов, Гея, Алкохолика, Дебелото Прасе, Сава, Павел, Лудия, Мутрата, Р. Овч., Резидента и т. н.
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УБИТА НА ДАТАТА НА УБИЙСТВОТО НА ПОЛИТКОВСКАЯ! ВСИЧКО Е ЯСНО! С ПАВЕТА НА ПЛОЩАДА!
120
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилството продължава да мърсува из България вече 140 години, убийства.
119
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОбаче кажеш Политковская и почват да налитат като обезумели. Какво по точно те притеснява за американската гражданка Политковская. Всеки намира каквото търси.
118
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКолкото и да плюеш срещу Путин и Русия, няма да измиеш факта, че САЩ избиха милиони цивилни по целия свят носейки им петролната демокрация.
117
5
 
11
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"На същата дата САЩ извършиха една от най-ужасяващите бомбрадировки и обстрел с ракети над Багдад в която загинаха близо 150 хил цивилни! Това не е случайно!"Защо не жалки ке-леши, не замълчите малко под такава новина?! Защо все трябва да браните със зъби и нокти червените убийци? Как един път не казахте - "Бог да прости", и да заплюете червените ***. Защо защитавате убийци като Дебелеевски, Доган, и техния спонсор от Кремъл? Харесва ви да живеете като жалки роби? ХАресва ви да убиват българ
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 118Колкото и да се правиш на русофил въжеиграч, няма как да избелиш черния образ на Путин и Русия в свободния свят.
115
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче кажеш Политковская и почват да налитат като обезумели.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 110 гнусен да но не и необичаен изключително е популярен в тоталитарни режими като Северна Корея и Иран малкото оцелели от там описват точно този почерк в тамошните лагери и затвори.Имаше и доста документални предавания с тях.Популярен е и на едно много демократично място базата Гуантанамо на САЩ и на две не толкова демократични нашия бивш лагер в Белене и сходните руски в Сибир и затворите на Ердоган но там има напредък в извращенията правят същото и с мъже.Иначе е ясно това е съобщение.
113
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"НА СЪЩАТА ДАТА Е УБИТА ПОЛИТКОВСКАЯ! ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО!"На същата дата САЩ извършиха една от най-ужасяващите бомбрадировки и обстрел с ракети над Багдад в която загинаха близо 150 хил цивилни! Това не е случайно!
112
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах колко хитро и далновидно. Убийството е извършено съвсем близо до някаква психиатрична лечебница. Сега остава да сравнят подхвърления върху трупа генетичен материал с някой от пациентите на лечебницата и случаят е разрешен.
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България скоро няма да има и хора както в тръгнало :)Ние поне имаме избор къде да отидем. Вие нямате. Ще бачкате до откат :)
110
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагам 90% на лична драма или случайно криминално престъпление, защото не е никаква разследваща журналистка. Просто едно красиво момиченце, което се е добрало до богатите хора в Русе и чете текст в кабеларката на мъжа си вместо да бъде фризьорка например. Гледайте автомобилните предавания в Ютуб "Тяга" на мъжа и Свилен Максимов, човека наистина е един от малкото честно забогатели в Русе, но психоменталния му профил трудно може да се определи като нормален.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА защо беше убите американсктата гражданка родената в Ню Йорк Политковская, знаеш ли?
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА СЪЩАТА ДАТА Е УБИТА ПОЛИТКОВСКАЯ! ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО! МОЖЕЛИ СА ДА ИЗЧАКАТ ЗАЩОТО ПРЕДАВАНЕТО Е БИЛО НА 30.09. НО ИДЕЯТА Е БИЛА ДА Е ИМЕННО НА ТАЗИ ДАТА!