Рокерите при ромите в Русе: Ровят в рана, излишна демонстрация!

Десетки мотористи закриха мотосесоза с обиколка из Русе
13 окт 2018 20:00,
225
Рокерите при ромите в Русе: Ровят в рана, излишна демонстрация!
Кадър: Нова тв

"Мотористите, които онзи ден влязоха в ромските квартали на Русе, пипнаха в рана, когато не трябваше. Нужно беше да бъдем повече съпричастни към мъката на близките на убитата Виктория Маринова". Така Иван Крумов от Бяла коментира преминаването на рокери в четвъртък през кварталите "Тракцията" и "Селеметя", където е живял задържаният за убийството Северин Красимиров.

Още по темата

Крумов е един от мотористите, които днес се включиха в обиколката на града за закриването на мотосезона в Русе.

Момчетата с буйна кръв спряха моторите си в началото на Парка на младежта на метри от заведението, където миналата събота Вики е пила кафе с приятели.

На мястото имаше засилено присъствие на униформени, а преди това полицията е разговаряла с организаторите да се спази уточненият маршрут и да не се нагнетява напрежение.

Много от мотористите също изразиха мнение, че не са съгласни с действията на колегите си от четвъртък вечерта.

"Тази демонстрация беше излишна, тя няма да доведе до абсолютно нищо, ще породи напрежение, на което ще има ответна реакция. Не мисля, че това е начинът", каза пред "Монитор" и адвокатът на близките на Виктория Андрей Желязков, който също бе дошъл с мотора си.

Един от организаторите на днешното събитие Светослав Бонапартов от клуба "Дъ Тъндърс" бе категоричен, че провокации няма да има и няма да се влиза повече в двата квартала.

Той е един от влезлите в ромските махали в четвъртък и каза, че са искали да изразят съпричастността си към близките на жертвата, като "запалим свещите на моторите си".

"Тракцията" и "Селеметя" не са частни квартали, за да не можем да влизаме в тях. Посрещнаха ни с брадви", допълни той.

Припомняме ви, че семейството на Виктория Маринова призова за етническа толерантност веднага след като стана ясно, че в Германия е задържан 21-годишният Северин Красимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако оставим настрани кой за кого гласува, ще стане ясно, че четвъртата власт подкрепя статуквото.Как така през улиците на мах'ла не трябва да преминават мотористи.Защо тогава се оплакват, че улиците там не са асфалтирани, няма канализация.Не е ясно трябват ли им на нормални улици или не?- По нормалните улици моторите са разрешени, а брадви да се размахват е забранено.Дали медиите не се финасират от хора, които пречат на интеграцията
111
3
 
40
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Каква солидарност бе.....въоръжили се със колове винкели брадви глави искали да режат.....абе нещастници това ако беше вашета жена,майка,дъщеря,приятелка да ли щяхте да използвате тази дума солидарност......
110
2
 
4
 
! Отговори
Баш мен до 117 преди 5 години
Я пак провери за кого са гласували ***
109
5
 
2
 
! Отговори
Сапунерка преди 5 години
Разочарован съм от рокерите. Надявах се поне на един ща малка купчинка... Със 20ина павета, запалени... Еххххх. Колко мило и драго.Ама не е късно още де :) Хихихихиби
108
4
 
10
 
! Отговори
Men преди 5 години
Пишете, пишете, па кат гледам на предишните избори Ромите в Русе са гласували за БСП
107
4
 
29
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
А вие какво предлагате, да си мълчим и нищо да не правим ли? Нещастници със души на мишки!
106
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от вас не знаят но в Пловдив ромите се пребираха преди 21ч в Столипиново.Работеха и учеха поне до осми клас Сега ги храни България от джоба на българина.Да имало толерантност но дано следващата жертва не е дъщеря ти.
105
3
 
11
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Светът, привикнал хомот да влачи,тиранство и зло и до днес тачи;тежка желязна ръка целува,лъжливи уста слуша със вяра:мълчи, моли се, кога те бият,кожата да ти одере звяръти кръвта да ти змии изпият,на бога само ти се надявай:"Боже, помилуй - грешен съм азе",думай, моли се и твърдо вярвай -бог не наказва, когото мрази...Тъй върви светът! Лъжа и робствона тая пуста земя царува!СПЕТЕ СЛАДКИЯ СИ СЪН, РОБИ, НЕПРОБУДНИ!
104
2
 
3
 
! Отговори
Тт преди 5 години
Ауе! Пичове, я кажете откъде е картинката на статията! Много ме кефи и съм си сложил на компа, ама резолюцийката е малко шано.Мерсаш, батенце!
103
3
 
51
 
! Отговори
точка преди 5 години
Ако мотористи и други българи не могат да минават свободно из "ромските" квартали същото да важи и за "ромите".Никакво движение в българските квартали.Всеки "ром" щъкащ из бългаски квартали бърка в раната,всеки вижда в него жестокия убиец на Виктория Маринова.Всеки вижда в него нападател и убиец на български старци по селата.Всеки вижда ало,ало измамник.Всеки вижда че това е тяхна демонстрация на слободия която партии и НПОта поощтряват-а това води единствено до неизбежни сблъсъци.
102
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости бе ! Кое е излишно? Не само, че не е излишно, а задължително трябва да се прави системно!!! Заради тая идиотска толерантност, не само България е на това дередже, а цяла Европа е обречена на *** и ислямизация! Всички го виждат и знаят! Само Виктор Орбан го казва! Има ли ромско издевателство, трябва да има жестока реакция! И така всеки път!
101
4
 
30
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 151. Че допреди 30 г беше точно така - учеха и работеха и не смееха носа си да покажат от махалите. Сега нали искахме демокрация, е ето на, имаме я!!!
100
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези се повлияват от сплашване и още нещо, но трябва да е системно, за да няма "нагнетяване на напрежение", а бъде "операция респект" и превъзпитание. Така един ден може и да проучат и проработят.
99
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига глупости!!защо изписахте било и не било, пък сега ще призовавате за етническа толерантност.Убиецът - ром,ама ние ще сме толерантни,щото сме българи??!!Жална,мъртва майка България!!!
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от телевизиите грешно започнаха да наричат квартаала членувано.Правилно е ТРАКЦИЯ.
97
2
 
34
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Господин президент, главнокомандващ. Не купувайте самолети а танкове и МТЛБ. Кемафи все още има. Трябва само генерал като Чочоолу.
96
2
 
31
 
! Отговори
Биволар преди 5 години
Репортери без граници" да се наричат "Репортери-безсрамници или Репорери с пожълтени ***!
95
8
 
14
 
! Отговори
Добро утро! преди 5 години
Ромите са около милион вече. Право е момчето, че няма смисъл , първо *** е бушон и второ като са големи Мъжкари да минат през офисите на Джо пи Груп в Лозенец или през Банкя - никога няма да стане това нали ?
94
3
 
35
 
! Отговори
Електорат на Цв.Цв. преди 5 години
До Шопо: Това са махалите на една трета от избирателите на Цв.Цв. Над 400 хил. гласа му осигуряват срещу 50 лв/глас. Затова Цуци ди ги пази като зеницата на очите си и позволява на gypsies да колят, пребиват и душат старци, млади майки, деца и който друг им падне на ****. Да се знае кога ГЕРБ е управлявал и *** са убивали безнаказано българите !!! В скоро врме ще видите на входа на ромските махали табели с надпис "Анклав на Цв.Цв.!"
93
1
 
32
 
! Отговори
до к.138 преди 5 години
До цц: Цветанов и Б.Б. показаха , че защитават 400-те хиляди ромски избиратели, а ние сме рая на ГЕРБ, на потомците на индийските парии и египетските фелахи. Показаха ни за пореден път, че не държат на нас, че ние сме роби и че няма да се подвоумят при нужда да пуснат срещу нас полиция, жандармерия, водни оръдия и защо не ромската па.сми.на. Това са тези от ГЕРБ: Цв.Цв., Бойко Б., Цвета К., новоизлюпеният министър на МВР и зам.- министрите. Те не смеят да въведат ред в държавата.